Dagje Salzburg

Oostenrijk, Salzburg

Vanmorgen uitgeslapen wakker , een beetje tv en dan toch eruit, Tijd voor een ontbijtje en een koffie en dan de krant.
het lijkt een hele zonnige warme dag te worden dat rijdt toch gezelliger .Straks naar Salzburg. Maar Theresa heeft eerst haar Frühforderung daarna kunnen we pas weg.

Ik zag vorige week ineens een overlijdens advertentie van Roberto uit Ramsau. Het is de man die altijd met zijn uit hout gemaakte dingen overal stond. Ik heb een mooie adventskaarsenhouder van hem . Het was een aardige man en ooit toen we woonruimte zochten hebben we nog bij hem gekeken want hij had een ruimte vrij. Ik zal hem missen op de kerst /adventmarkt .

Een hele mooie foto van Olivia. ja de lagereschooltijd is voorbij- Kleine meisjes worden tiener en een nieuwe levensfase begint. Niet de meest zorgeloze voor ouders met alle gevaren die op de loer liggen. Nu al 3 tiener kleinkinderen.

Nadat Theresa klaar was zijn we in de auto gestapt dan vraag ik Jan heb je de navi niet bij je? Nee dus en dan zeg ik hem je moet alle spullen bij elkaar zetten en inpakken en niet ergens zo los doen. Hij wil het niet horen.
Theresa mocht in de speelruimte gaan spelen en wij een rondje Ikea. Ook al heb je als je er heen gaat niets nodig ik had toch wat Kleinkram bij elkaar gesprokkelt. Dan gingen we afrekenen en ik kan de koopjeshoek niet zomaar voorbij gaan dus ook daar even kijken. Staat er een tuintafel voor de helft van de prijs en je kan hem aan 2 kanten uitklappen dus van 140 naar 200 en dan naar 2,60 geloof ik. Massief hout met een gat in het midden voor de parasol. Dus Ingrid gebeld maar die nam niet op daarna Jannick gebeld en die zei kan je een foto sturen dat gedaan en belde hij terug met koop hem maar. Dus dan kwam de actie voor Jan hoe haal ik hem uit elkaar en dan een nog grotere probleem oplossen hoe krijg ik het grootste deel in de auto. Het is uit eindelijk allemaal gelukt.
Dan Theresa opgehaald en met zijn allen gaan eten, je kan tegenwoordig een hotdogmenu kopen voor 2,50 euro. Je kan het broodje hotdog met verschillende sauzen , augurken en gefruite uitjes zelf afmaken. Daarbij van die dikke aardappelfriet met schil en een beker om drinken te halen. Uiteraard mocht voor Theresa het ijsje niet ontbreken. Klaar daarmee en weer in de auto in. Dan valt me het op dat Jan de oude Navi heeft en niet de nieuwe. Ik vraag hem waarom heb je dat oude ding gepakt en dan krijg je als antwoord het ging met de nieuwe niet. I.p.v. dat hij dan even hulp vraagt. En ja hoor het juiste adres in de navi ingegeven en ik zei al tegen Jan je gaat verkeerd dan wordt hij heel boos en volgt toch de navi en waar staan we dan ???? Op de luchthaven Salzburg. Dat ding eraf gehaald en mijn telefoon op Google Maps gezet en die gaf goed aan waar we heen moesten. Dat was dus de reden waarom hij een nieuwe had gekregen want de oude had rare kuren.(en nog steeds dus)
Dan komen we in de Dopplerkliniek is hij een kilometer papier en verwijzing kwijt. Ik had een hele map gemaakt en dat papier los aan hem gegeven voor in zijn tasje. Dan zie ik thuis dat hij het erin steekt en uit de tas aan de zijkant laat steken . Dan zeg ik er wat van en je begrijpt het al Jan boos. Nu ik dus boos want die papieren weg is het risico dat we dus niet geholpen worden en ik krijg geen kilometergeld van de verzekering. Gelukkig kon hij wel geholpen worden maar geen kilometers vergoeding krijgen. Nou was hij laatst ook al een papier kwijt voor de vergoeding en die kwam nu ergens uit zijn portefeuille en daar kon ik het bij laten zetten. Dan vraag ik om zijn verzekeringspas en hij pakt het en ik zeg dat is die van Theresa (hebben we altijd bij ons als ze mee is) en hij zeer boos en luid en wat zou ik met de pas van Theresa moeten??? balabla blaaaaaaaaaaaa- Dus ik zeg hem die gaf Ingrid aan je en heb je in het tasje gedaan en jouw pas zit in een mapje. En nog steeds blablabla en dan is het toch de pas van Theresa en dan nog is het zijn gelijk want dant kon hij toch niet lezen. We hoefden gelukkig niet lang te wachten en Theresa was in de speelhoek aan het spelen en ik had mijn rugzak bij haar gezet en gezegd ik moet even mee met Opa maar als er iemand iets van je wil je blijft gewoon hier en als iemand aan je komt ga je gewoon zo hard schreeuwen dat we je horen. Bij de arts bleek dat het Befund van de MRI en MRA een foute diagnose was en de arts keek naar de fotos en gelukkig hadden we ook de CD dus die ging hij zelf bekijken en hij zat letterlijk met zijn handen in het haar met wat is goed??? niets is goed. Dat was ook voor ons en domper. Al is op de Duplodoppler de bloeddoorstroming veel beter geworden. Zijn er toch probleem aderen in zijn hoofd. Hij gaat vandaag overleggen met een professor voor vaatchirurgie en ik word morgen gebeld of ze gaan opereren- Hij moet dan ook zijn medicijnen door blijven nemen want die heeft hij ook voor de operatie nodig. Zo wordt in een keer onze wereld weer op zijn kop gezet.
Maar afwachten hoe het verder gaat.
Terug was het probleemloos en kwamen weer goed thuis aan. Theresa heeft thuis avondeten gedaan en zit nu toch weer hier te spelen. Allemaal prima zo maar eens de tafel uit de auto gaan halen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.