Rustige dagen

Oostenrijk, Gröbming

9 Februar
Vanmorgen pas om 9 uur wakker, het was weer een nacht dat ik om 2 wakker werd van de reflux. Gelukkig weer in slaap gevallen. Dan nog een rondje ontbijt tv en om kwart voor 10 opgestaan. Vandaag is het super zonnig en strak blauwe lucht. Het is een op en neer gaan van het weer verschrikkelijk. We kijken op de loipe en ik hoorde ineens allemaal kinderstemmen . Dus even gaan kijken en de Volksschule was weer aan het langlaufen. Ze hebben op school eigen langlaufuitrustingen en gaan op woensdag dan langlaufen. Herkennen doe ik niemand daarvoor is het net te ver en de zon staat vol op ons balkon en het valt niet mee iets te zien tegen de zon in. Jan staat af en toe in de weg, die was de kerstboom aan het fijnsnijden. Theresa boft vandaag met het weer ze gaat skien met de Gröbming Verein en ze kan vandaag, heerlijk skien.

10 Februar
Werd wakker van Jan om half 8 . Dan even de tv aan en opgestaan. Ik had om 10 uur een afspraak . Het was zonnig en blauwe lucht maar nog wat frisjes net onder nul. Op de terugweg was het al warmer door de zon. Gelijk even langs de apotheek en dan naar huis. De deur open voor de katten die wilden al in de vroege morgen maar ook al was het zonnig het was nog minus graden. Tijd voor mijn eerste bakkie koffie van vandaag. Dan bedenken wat we gaan eten want het is al half 12. Dat werden runderwangetjes met aardappelpuree en sperciboontjes. Dat smaakte goed. Jan heeft voor mij even de magnetron en de aanrecht schoongemaakt. Mijn hand kan zo´n pijn doen. Verder niet heel veel gedaan.

11 Februar
Vanmorgen weer om 9 wakker en hup eruit. Wat administratieve dingen en Jan wat klaar was laten opbergen. Jannick kwam langs om te zeggen dat Theresa om half 12 van school naar ons komt en hij ging met Meli naar de ogenarts. ben vanmorgen bezig geweest met een enorme berg plakplaatjes voor de boeken van Theresa en Sabrina. Voor beide had ik er 3 bijzitten. En meer dan honderd plaatjes had ik van Jannick gekregen. Het valt niet mee om de laatste te krijgen. Ik krijg nog plaatjes van iemand toegezonden met nummers die ik nog zoek. Via de Tauschsite. De kinderen kwamen vroeg , dus Jan om half 12 op weg naar om Theresa te halen en voor hij op weg ging om Sabrina te halen belde Jannick dat zij ze vanuit Schladming gelijk gingen ophalen. Wat te eten bedacht want ik had voor 2 en niet voor 4 of meer. Dus pannenkoeken gebakken. Dan hebben wij met Theresa gegeten en Sabrina met Meli en Jannick en omdat Sabrina nog meer wilde heeft Oma nog wat beslag gemaakt en er nog wat gebakken. Dat was onverwacht gezellig. Eind van de middag heeft Jannick Theresa naar de Taekwondo gebracht. Daarna ging hij door naar de Rainbow voor het gesprek. Jan heeft Theresa gehaald en ik ondertussen Sabrina bedklaar gemaakt. Dan kwamen ze om 7 thuis en ik Sabrina naar bed gebracht. Jannick kwam pas na achten thuis zo lang duurde dat gesprek en het is geen apart gesprek maar een gesprek met de alle aanwezigen ouders. Jannick vond het helemaal niets . alleen al dat hij de enige vader was en hij zei wat interesseert mij nou wat die andere kinderen hebben. Theresa heeft schijnbaar geen problemen. Ik vind het ook raar dat je geen apart gesprek krijgt. Met het oog op de private sfeer vind ik dit eerlijk ook niet gewenst. Bij Theresa in haar groep zit ook nog een klasgenoot .Jannick nam Theresa mee en onze avond kon beginnen.
Vandaag had mijn Oma jarig geweest geen idee hoe oud ze zou zijn geworden maar vergeten doe ik haar niet.

Rob als je de loipe gaat proberen kom je dan bij ons eten??


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dat ishet weer dat je graag wilt zien! Heerlijk!!!

Annemarieke 2022-02-11 09:31:04

Misschien moet ik de loipe eens uitproberen

Rob 2022-02-11 17:24:17

Heb het even op gezocht oma is geboren in 1908 😀

Erna 2022-02-12 10:11:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.