Een rustig dagje

Oostenrijk, Gröbming

Ondanks dat ik gisteravond laat naar bed ging tegen 1 uur was ik wakker voor de wekker en even later Theresa ook. Dan krijg ik een kusje en kruipt ze even tegen me aan en dan het verzoek of Kika aan mag. Nou heel even en dan maak ik ondertussen het ontbijt daarna aankleden en zo en we waren tot zover klaar toen Ingrid boven kwam snel snel je moet naar de Kindergarten want het skien is afgezegd . Het was 8 uur dus ja dat was snel snel. Sabrina bleef bij mij en Ingrid bracht Theresa weg. Het sneeuwt sinds gisteren waanzinnig veel en ja heel heel veel. De storm zou vandaag weer toenemen . Zelfs op de balkonnen zo veel sneeuw dat ik met moeite bij de kast kon komen waar de kattenspullen in staan. Dan blijken er nauwelijks kattesteentjes te zijn en zit ik met 2 kattenbakken en geen idee wanneer ik boodschappen kan doen. Ook zo iets eigenwijzig van Jan want ik wil gewoon zakken in voorraad hebben staan en hij heeft altijd genoeg en zat als ik het vraag. Dus nu heb ik het probleem. Geen weer om er uit te gaan en zeker niet om van die zware spullen te moeten sjouwen. Jan zijn brillen moeten in Liezen gehaald worden geen idee hoe ik dat moet doen. Net even bij Ingrid gaan vragen of ze morgen Theresa naar de karateles gaat brengen en gevraagd of ze mij dan kan afzetten om wat boodschappen te doen en dan weer mee naar huis. Als zij met de auto gezamelijk boodschappen gaan doen kan ik niet mee want met 2 autostoeltjes achterin kan je echt niet als 3e zitten. Dus als ze naar Liezen gaan kan ik niet mee dus dan moeten zij het ophalen maar geen idee wanneer ze gaan.
Als je door het skien zo weinig thuis bent en gisteren dan al de hele dag door het ziekenhuis vervuilt de boel een beetje. Maar eerst naar de bazin van Jan gemaild dat hij gisteren niet op zijn werk was en in het ziekenhuis ligt.
Dus vanmorgen eerst maar de stofzuiger er door heen want het hele huis lag vol met dennennaalden. Ik had de kersttakken in de kachel opgestookt en de afgevallen naalden op een hoopje geschoven bij de kachel zo van dat ruim ik op als we terug komen. De katten hebben daar anders over gedacht en hebben het door het hele huis verspreid. Ook een papieren zakdoekje versnippert, zo raar doen ze normaal ook niet. Dan de kattenbakken met enige moeite gedaan De was aangezet en straks de 2e en drogen , opruimen enz. Sabrina had ik net want Ingrid moest dringend buiten de straat doen want de sneeuwschuivers hebben het te druk met het vrij houden van de hoofdstraten dus we kunnen dan niet meer weg en Ingrid moet ook zo Theresa weer gaan halen. Ook de spelleidster voor Sabrina had moeite om bij ons te komen. En het blijft maar sneeuwen. Net hoorde ik dat ze lawines aan het springen waren, dat doen ze gecontroleerd .Zo extreem hebben we in geen jaren gezien. De mensen werken gewoon en ja er zijn ongemakken maar het is gelukkig geen Nederland waar ze bij de eerste vlokjes in de stress springen.
Ik hoorde net het brommen en ja ze zijn nu ook bij ons aan het sneeuwruimen maar het is eerst wat schuiven en nu de sneeuw gewoon opscheppen en weg tillen naar de beek. Want met schuiven krijgen ze het dan ook niet meer weg. Maar we zijn weer bereikbaar. Het is nu wel 12 uur en het sneeuwt nog steeds behoorlijk door.
Jan heeft zijn telefoon niet aanstaan dus kan niets vragen, Jannick gaat als het goed is vanmiddag na zijn werk voorbij (zijn werk zit er vak blij) en even gevraagd of hij wil kijken en bij de verpleging navraag wil doen.
Om 2 uur kwam de grote sneeuwschuiver en heeft alles in de beek geschoven en omdat het nu veel minder sneeuwt goed bereikbaar.
Ik ben alleen maar moe en wat lusteloos, ik had bij Ingrid kunnen eten maar ik heb nog vlees en wat brood erbij ben ik ook weer klaar. Ik heb nu de babyfoon want Ingrid gaat Theresa halen en Sabrina slaapt. Die is met medicijnwissel bezig en dat geeft weer heel veel aanvallen. Net in 10 minuten bij mij 4x. Het wil maar niet lukken om haar in te stellen.
Ik ben in ieder geval blij dat ik het meest noodzakelijke in huis heb gedaan. Nu eerst maar even wat eten. Straks even mijn bed in en proberen wat te rusten of slapen. Met de griep overal toch een beetje voorzichtig zijn.

Van dat laatste kwam niet zo veel eerst kwam Theresa omdat Ingrid met Sabrina naar een arts was en later kwam Sabrina ook omdat Ingrid naar de apotheek moest en nog wat boodschappen nodig had. En opnieuw kreeg Sabrina een aantal aanvallen.
In de middag liet eindelijk de sneeuwval wat na en ik heb goede hoop dat Theresa morgenochtend wel kan gaan skien en dan zijn de Ski Rennen. Ingrid gaat in ieder geval niet mee omdat ze bang is dat er wat met Sabrina op de berg is omdat ze zoveel aanvallen heeft.

Jannick is na zijn werk langs Jan gegaan volgens hem ziet hij er beter uit maar heeft nog 24 uurs observatie eeg. Morgen komt de cardioloog en gaat Jannick ook na zijn werk voorbij om te kijken of er nieuws is. Dat hebben we nu nog niet . Jannick zei dat Jan alles een beetje vaag heeft en zich weinig kan herinneren.
Hij wordt ook behandeld voor zijn suiker geen idee of ze behalve controleren en zijn eten op dieet nog wat anders doen.

Theresa slaapt weer op Jan zijn plekje dus ik mag morgenvroeg weer 2 armpjes en een kusje verwachten met de vraag Oma mag de tv aan??.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.