Fronleichnam

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas tegen 8 wakker , wel gisteravond een halfje om te slapen genomen. Ik wist al dat mijn geest niet stil zou zijn. Ik ben fit en uitgerust.
Buiten is het al 15 graden en tussen de wolken piept de zon af en toe door. Dat geeft de mens hoop.
Het is stil in huis en de kerkklokken beginnen te bimmelen , normaal is er een Processie maar geen idee of dat nu ook zo is.
Het wordt in ieder geval een mooiere dag dan de afgelopen dagen. De katten huppen alweer buiten en zoeken zich een plaatsje waar de zon komt. Ik geloof dat Jan nu ook is opgestaan. Een nieuwe dag en nieuwe kansen, de hoop sterft het laatst.
Jan was braaf voor het eerst in de laatste jaren de papieren aan het ordnen en in de mappen aan het doen. Af en toe even gekeken en wat hij niet wist gezegd wat en waar.
IK een forse ruzie met Ingrid en ben terug naar boven gegaan , Theresa was al boven en gezegd laat Mama maar even. Later kwam Ingrid boven en zei sorry en ik je kan beter tegen mij te keer gaan dan tegen de kinderen die kunnen er ook niets van. Maar soms is het goed om je eens te laten gaan want Ingrid kropt ook alles maar op en ze wordt steeds vertwijfelder en nu weet ze wat ze wil. Ik had Theresa uitgelegd dat ruzie maken soms goed is en ook waar om. Hier in huis moet alles gezegd kunnen worden want anders kan je niet samen onder 1 dak wonen. Ze zag er ook niet goed uit want Sabrina had haar vannacht weer bezig gehouden.
Jannick ging zijn nieuwe auto halen een Renault Megane Cabriolet van 16 jaar met panoramadak , ziet er uit als nieuw en maar 50.000 km gereden. Jannick heeft Gunther de automonteur van zijn werk er naar laten kijken en die heeft gezegd de komende 3 jaar heb je geen omkijken , hij heeft zelden een auto van die leeftijd gezien die er zo uit ziet ook motorisch. Jannick rijdt vanaf nu dus een jung oldtimer. De auto heeft 2000 Euro gekost en hoeft niet meer in de volcasco verzekering. Ingrid laat haar auto niet meer repareren en wil kijken of de leasing op haar kan worden omgeschreven met teruggave van haar auto. Zij kan een veel goedkopere verzekering nemen want deze moet wel volcasco zijn. Ja zij had geen lopende kosten aan haar auto omdat ze die contant gekocht had. Jannick heeft geen lopende kosten dan meer dus blijven ze ongeveer kiet.
Komt tijd komt raad en alles voegt zich weer in. Ik heb met Ingrid gesproken over Theresa dat dit zo niet meer gaat en ik heb haar laten zien hoe ik het had gedacht en ze stemde toe. Ik mag beginnen maar ik wacht eerst tot alles er is dat is niet voor 13 juli. De kinderen kunnen boven slapen en dan gaan we eerst de muur saneren. Toen ze dit huis kochten was er een leidingbreuk geweest met erge water schade. Wij hebben de bodem van gang en kinderkamer er helemaal uit moeten halen. Ze hadden erg last van schimmel . Dat was opgelost maar ze hebben de muur niet behandeld maar er overheen geverfd. Verder bleek later dat er enorme waterschade tussen de muur was van onze badkamer boven dat bleek toen wij het bad eruit gingen halen. De muur verrot tot de buitenste muur. Wij hebben die muur bij ons helemaal gesaneerd en ook de vloer. Maar ik denk dat het lang duurt voor al het water weg is en droog is. Ingrid dacht dat het aan de muur lag maar wij hebben onze keuken erboven en alle kasten tegen die wand en geen schimmel niks. In de kelder eronder geen spatje. Dus het is gewoon de waterschade geweest, het huis heeft lang leeg gestaan en dan nat door een leidingbreuk en dat betrof dus die kamer en gang. We gaan de muur is afschuren en de plekken behandelen voor de zekerheid. Dan laten drogen eventueel een 2e keer en dan met die speciale lak eroverheen. Daarna kan je alles met de muur doen. Ik heb Theresa verteld dat ze gewoon even geduld moet hebben dat het echt allemaal gaat gebeuren maar dat we eerst moeten wachten op alle spullen en dan kost het tijd om alles zo te maken dat ze beide een eigen kamertje hebben.
Als het goed is heeft Jannick in die tijd 2 weken vakantie. Want Jan kan bij het in elkaar zetten van het bed wel wat hulp gebruiken.
Ik was gaan vragen aan Ingrid of ze mee ging ijs eten. Dus we zijn met zijn allen gaan wandelen en hebben in het kastanjepark ons ijs gegeten en dan een grote ronde terug. Op de heen weg scheerde de trauma heli over ons en landde op de Rennbahn daarvoor hadden we al de Polizei voorbij horen scheuren. Terug thuis gekomen was Jannick ook thuis gekomen en nu zijn de kinders bij ons en zij zijn samen een rondje gaan maken. Jannick zocht op Willhaben en die man had hem net daarvoor erop gezet . Gelijk contact gemaakt en vandaag dus definitief gekocht. Jannick zijn auto gaat gerepareerd worden want het is garantie . Maar ze konden het niet gelijk omdat er onderdelen moeten worden besteld. Nog even doorbijten dan zijn hopelijk alle auto problemen opgelost.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

leuk karretje, mooie kleur ook Veel rijplezier als hij klaar is.

Liduina 2020-06-11 17:54:35

Sjieke bak!!! Veel veilige en mooie kilometers!

Annemarieke 2020-06-11 18:44:39

Mooie auto lukt dat de kinderen achterin 😁😁

Erna 2020-06-11 20:14:37

Ziet er goed uit Jannick, heel veel rijplezier ermee

christina 2020-06-12 02:52:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.