Papendal

Nederland, Sportcentrum Papendal BV

Niet al te laat op want wij gingen naar Papendal. Jannick was hulp bij de skike clinic van Haje. Ook al had Jannick het nog nooit gedaan hij kon er lekker hard op weg.
Er zou ook nog een skike biatlonwedstrijdje zijn maar die ging doordat er te weinig deelnemers waren niet door. Wel gingen Jannick en nog wat mensen schieten. Dus Jannick richt en vraagt aan de man van de KNSA heeft u de doeltjes opgehangen? En ja dat was het geval, zegt Jannick ze hangen verkeerd om, de staande doeltjes hingen onder en de liggende boven. Jannick schoot de eerste mis en hij schiet de tweede gaan alle doeltjes om. Dus Jannick zei al o deze neem ik morgen weer want dan heb ik maar 1 schot nodig. Dat was lachen. Dat is geen goede zaak als bij een NK dit soort dingen ook gebeuren.
We zijn ook nog op de beurs gaan kijken, Jannick kon gratis als deelnemer aan het NK en mag 1 introducee meenemen. Ik moest we een kaartje kopen. We hebben daar een mooie kijker gevonden en denken dat we die morgen kopen. Normaal zijn ze heel erg duur en beginnen bij een paar honderd euro. Dit is een voor ons onbekend merk, misschien kwalitatief minder maar hij was erg goed en kost 100 euro. Wordt normaal alleen aan handelaars verkocht maar ze staan ook op beurzen zoals deze wapenbeurs. En dan kunnen schutters ze ook kopen.
We kwamen op Papendal eerst alle drie de Sloofjes tegen en daarna Kirsten van Luik.
De laatste zit bij Jannick op school want die woont ook in Oostenrijk. Ze zijn daar voor de selectie trainingsweek van de NSV. Helaas ziet de Nederlandse skivereniging niets in Jannick We hebben tot nu toe elk jaar een gesprek bij de NSV , vroeger met Frits en later met Ester. Maar nu krijgen we geen gesprek want het is niet gebruikelijk dat deze mensen met iemand die maar in de talentherkenning zitten spreken.

We hebben het afgelopen jaar zo vaak hulp gevraagd , alleen om feedback te geven aan Jannick die vreselijk veel problemen met zijn trainer had. Maar niemand die zich geroepen voelde om een gesprek met hem aan te gaan. Jannick is halverwege het seizoen uit de langlauf gestapt en overgestapt naar biatlon. Als je bijna 3 jaar geen biatlontraining gehad hebt sta je niet gelijk boven aan. Voor beide sporten een half seizoen ipv een heel seizoen, score je dus geen goed eind resultaat . Maar elke wedstrijd was er progressie en hij verdiende er een plaats mee in het Steirisch selectieteam. Maar helaas niet goed genoeg voor Nederland.
Ze stoppen niets in een atleet maar willen veel oogsten.
Verder hoorde we dat de NSV maar 4 selectieleden toestaat. Op dit moment zijn er 4 , dus voor de jongere die er nu onder staan is er geen plaats want je kan niet concurreren met een senior atleet als je nog niet eens junior bent.
Wel mag hij in overleg met Erik deelnemen aan de Europa Cup wedstrijden. Maar de voorwaarden???? Ook weer blij maken met een dooie mus? We hebben niet eens een limietenboekje gekregen en we hoorden van de anderen dat die wel verspreid is. Gelukkig laat Jannick zich niet kisten.
Met een trainer als Sergei moet Jannick zich gelukkig prijzen, en mensen zoals Waldhuber zijn een zege.
Daar krijgen we meer hulp van dan van de hele Nederlandse Ski Vereniging.
Ik weet zeker dat Jannick zich terug gaat vechten en dat het hem gaat lukken.
Slechter dan afgelopen seizoen kan niet en sinds de overstap gaat het hem elke dag beter.
De komst van Sergei had al resultaat na 1 training.
We zijn vandaag weer naar Beekbergen gegaan waar we overnachten. Jannick zou met hen naar het circus gaan, komen ze daar aan gaat de voorstelling niet door omdat Nederland speelt. Dus terwijl ik dit zit te schrijven zit iedereen voor de tv behalve Georgette die ook achter de pc zit. Ze staan op 1-1 gelijk en de verlenging begint zo.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.