2e titel binnen

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Donderdag
Hetzelfde ritueel, vroeg op, skies waxen, inlopen enz.
Het was best spannend want Jannick is de klassieker en Lucien de skater . Jannick is in het voordeel dat ze starten op klassiek, dus hij moest zijn voorsprong daar opbouwen en dan zien te houden met de skate. Jannick startte goed , weer achter Herbert, hij kon Herbert goed volgen en bouwde inderdaad een lekkere voorsprong op, een snelle wissel van materiaal en hij ging ook op skate snel, hij gaf niets meer toe met skaten en won dus ruim van Lucien.
De 2e NK titel combi binnen voor de 7e maal. Jannicks tijd over deze 6km afstand 15.23.7 , tweede werd Lucien in 15.57.0 en de 3e plaats moesten Nick Hengstmengel en Quinten de Coo delen in een tijd van 16.52.9
Het leuke aan deze wedstrijd is dat voor de wedstrijdsporters in alle klassen dezelfde afstand is en je dus kan zien hoe je in het totaal ligt. Jannick werd na Herbert dus 2e in deze overal klasse. Herbert had 14.31.0, Jannick 15.23.7 en de derde plaats voor Lucien met 15.57.0.
We mogen dus niet ontevreden zijn. Daar er mensen zijn komen kijken naar Jannick, is hij dus gelijk gekwalificeerd voor a.s. zondag om naar Hochfilzen te gaan naar de Vereinscup voor de 7 ½ km klassiek en hij mag komende week naar de Österreichse Meisterschaften, die als het nog gaat sneeuwen in Ramsau worden gehouden. Hij mag uitkomen op de sprint,einzel klassiek en misschien de teamsprint maar daar moet hij dan na de resultaten van komende week weer voor kwalificeren.
Na het middageten ging Jannick langlaufles geven aan Bob Steehouwer van de NSV. Hij wilde ook meedoen aan de funrace maar uiteindelijk is zijn teamgenoot met iemand anders gegaan omdat het een oneven aantal was heeft Bob zich opgeofferd.
Daarna ging Jannick met Sijbrand Verkerk en Quinten de Coo naar Schladming, wat drinken en kegelen.
Om 19 uur wordt de funkoppelrace gehouden. Jannick doet het dit jaar met Nick Hengstmengel. Er zijn dus de koppelwedstrijdrenners die voor de winst gaan maar heel veel koppelbreedtesportrenners die voor de leut gaan. Jong en oud, man en vrouw alles door elkaar. Nick startte en verloor gelijk in het begin van zijn race zijn stok die ergens bleef haken. Dus ze begonnen met flinke achterstand, Jannick kan vreselijk hard sprinten en uiteindelijk nadat ze allebei om de beurt 4 rondes van 1 km hadden gelopen finischte Jannick als 3e . Dus ze hadden alsnog een goede tijd. Het begon vlak na de race al met regenen en de wind stak al zijn kop op. De orkaan raasde vannacht over ons heen en we zaten een paar uur zonder electriciteit. Ook vrijdag zaten we opnieuw zonder electriciteit.
Jannick had training en smiddags vrij. Zijn we smiddags bij de rijschool in Schladming informatie wezen halen. Ze mogen hier met 16 jaar met autorijles beginnen. Maar eerst moeten ze een basiscursus van 14 dagen doen, meestal zijn in schoolvakanties deze cursussen.
Dan een proef en daarna mogen ze bij de ouders in de autorijden. Ook de ouder die met hem rijdt moet naar een cursus.Dan moeten ze 3x 1000km rijden steeds met proeven tussendoor.
Uiteraard een ehbo cursus gevolgd hebben . Uiteindelijk rijden ze met 18 af voor hun definitieve rijbewijs. Jannick ziet het wel zitten, wij nog niet zo.
Vrijdagavond is het etentje van de medewerkers, de meeste medewerkers zijn partners van elkaar, dus Jan en ik zijn samen gaan eten want ook al had ik het zelf willen betalen , ik mocht niet mee. Jannick ging met Sijbrand en Quinten eten.
Wij hadden deze nacht meer last van de storm die nu over ons kwam dan gisteren de orkaan.
Het regent zo hard dat er gigantische plassen staan en er is geen sneeuw meer.
We hadden naar een advertentie geschreven als beheerders van een appartementenhuis. En ik werd tot mijn verrassing vandaag al gebeld. Ik ben vanmiddag met Marijke Klaassens gaan zwemmen.
Het afscheidsfeest was gezellig en van veel mensen weer afscheid genomen.
Familie Hengstmengel als jullie dit lezen?? Wij hebben 2 medailles voor jullie en wax.
Zo gauw we tijd hebben komen we jullie opzoeken.
Jannick ging met Sijbrand,Quinten en Jeroen naar Schladming na het feest.Hij was rond half 2 thuis en had een heerlijke avond gehad.

Donderdag 18 januari 2007
De combi wedstrijd staat vandaag op het programma, een wedstrijd die mij ook op het lijf geschreven is , het moet gewoon lukken.
Het normale ritueel vooraf alleen erg veel skies om te waxen en te testen.
Het is 3 km klassiek en dan wisselen van materiaal en dan 3 km skate.Wat zo leuk is aan deze wedstrijd dat het in de wedstrijdklasse voor alle atleten of ze junior of senior zijn dezelfde afstand voor alle atleten. Dan maak ik ook kans om in de overal klasse op het podium te komen. Dat zijn per wedstrijd de 3 snelste lopers op die afstand.
Ik start ontzettend snel , neem de kop en geef niet af , ik heb alleen Herbert Cool voor mij maar die is senior. Het wisselen gaat snel en ik ben ook weer snel weg. Ik finisch na Herbert als 2e en heb dus vandaag 2 medailles , 1 als kampioen in mijn klasse en de 2e plaats op de overal klasse.
’s Middags met Quinten de Coo en Sijbrand Verkerk naar Schladming naar het Sportcafe gegaan om te kegelen en te biljarten.
Ik ben vandaag nog niet klaar want vanavond is de funwedstrijd, samen met een partner om de beurt 1 km zo snel mogelijk en ieder 5x dus 10 km samen. Vorig jaar was ik met Tosch Roy en werden we winnaar. Vanavond loop ik met Nick Hengstmengel. Het is altijd lachen hele fanatieke wedstrijdlopers en kinderen met ouders enz. Nick had de pech dat hij in zijn eerste rondje zijn stok kwijt raakte. Dus we kwamen gelijk achter maar we liepen bij elke ronde meer in en werden toch nog derde. Er is altijd veel publiek en er waren veel deelnemers. De sfeer echt super.
Vandaag had ik lekker geen school om dat de lessen samen vielen met de wedstrijd. Jannick

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.