nog even winter

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zaterdagmorgen vroeg vertrokken wij om Roos in Salzburg te halen.
De hilariteit begon bij de garage, ik kreeg de garagedeur niet open, Jan erbij de garagedeur ging niet open. Met bruut geweld de deur open getrokken en op het moment dat de deur open ging .....kwam de auto eruit gereden. Gelijk samen de auto tegen gehouden en Jan erin gesprongen.Had hij hem niet in zijn gang gezet en was dus de auto naar voren gekomen tegen de deur en nadat die ervoor weg was reed hij dus de garage uit.
We zaten uiteindelijk snikkend van het lachen in de auto.
Jan zei me zullen we over Filzmoos rijden of de B320 en het risico nemen van file. Het weer leek redelijk dus Filzmoos lag voor de hand. We reden bij ons weg en voorbij het dorp sneeuwde het, nog even twijfel zullen we naar beneden rijden over Pichl en dan de 320 maar ach we rijden door richting Filzmoos. Voorbij Gsenger sneeuwe het onwijs hard en zat er en Duitser voor ons. We kregen weer de slappe lach want vandaag waren we niet op dreef om met de auto de juiste weg te kiezen.Die Duitser reed zo langzaam dat zelfs wij zowat niet meer vooruit kwamen. Gelukkig was de sneeuwschuiver net geweest maar het was vandaag niet de snelste weg.
Zo begon onze dag vol hilariteit en we waren precies op tijd op het station van Salzburg om Roos op te halen. Die precies op tijd aan kwam.
Eind van de dag is Jan met Roos samen naar Aich gereden om Jannick en Bettina op te halen.
Ze zijn 's avonds nog naar Schladming gegaan maar waren weer vroeg terug was geloof ik niet zo veel te beleven. Vandaag is de piste op de Planai open gegaan er zijn 2 pistes beganbaar tot aan het middenstation.In Ramsau is het filelanglaufen.
Zondagmorgen moest Jan weer vroeg eruit om Jannick en Bettina naar beneden te brengen. In de loop van de morgen kwam Roos naar ons.
We waren 's middags een stukje rijden met Roos en wilden koffie drinken bij Gerhard, die was dicht en dan even bij Haje kijken.
Ik kreeg van de week de wintergidsen van Ski Willy en ik zie daar een foto van Einar in staan.Ongevraagd een foto van Einar gebruikt bij het hoofdstuk kindermaterialen. Haje had de boekjes nog niet dus had het ook nog niet gezien.
Eind van de middag Jannick opgaan halen bij Bettina, hij was geslaagd voor zijn reanimatie en defribilatiediploma. Nu nog een praktijkdag en dan examen voor zijn Sani.
Nog even koffie blijven drinken bij hen thuis, ik een lekker glas Sud Steirische Wein. Die had Erika meegebracht en ik mocht de fles meenemen want ze gaat van de week weg om 3 weken te kuren.
Die hebben Jan en ik ons laten smaken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

19 oktober 2009 18:19 | Door: Anja Verdiesen-Wolth maandag 19 oktober: Hallo Nicolette, ik kan Jannick niet bereiken per e-mail. Vandaar aan jou de vraag of hij een aantal interviewvragen wil beantwoorden voor een brochure over de marathoncup 2008-2009. Als jongste deelnemer met een knappe vierde plaats willen we hem ook graag in het zonnetje zetten. Ik heb de reactie wel z.s.m nodig, liefst per omgaande. De overige geïnterviewden zijn 3 prijswinnars mannen en 3 bij de vrouwen en Leo Lansbergen met 18 marathons. Ik heb al een mooie foto van Herman Hofs voor bij de tekst.Als het niet lukt plaats ik wel zijn foto met een onderschrift over zijn prestatie. groeten, Anja Hierbij de vragen:Opzet interviews: - Waarom doe je mee aan langlaufmarathons. - Op welke marathon heb je deze winter het beste gepresteerd volgens je zelf, waarom, en welke volgens de marathoncup. - Welke marathon vond je het leukst om aan deel te nemen, waarom ? - Hoe was je voorbereiding op het winterseizoen, hoe vaak en wat trainen en waar heb je het meeste aan gehad ? train je ook bij een langlaufclub ? - Welke plannen heb je voor marathons en wedstrijden in 2009-2010 ? - Heb je nog tips voor andere deelnemers aan de Marathoncup ?

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:42:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.