Messe bij Letmaier

Oostenrijk, Gröbming

Samstag 16.April
Joepi super zonnig begin van de dag. Jannick kwam met Theresa en zei dat Ingrid thuis bleef omdat ze zich ziek voelt. Hij dronk nog even koffie bij ons. Elke keer als Theresa in de vroege morgen bij ons is vraagt Jan aan haar ga je mee douchen met Opa? En nee dat deed ze niet want ze wil niet onder de douche wel in bad. Dus gewoonte getrouw vroeg hij vandaag weer Opa gaat douchen ga je mee douchen en ja hoor ze zei ja Opa. Dus ik zeg tegen Jannick ik geloof er niets van dus hij gaat stiekum kijken en komt terug nou ze staat zich in te zepen en toen ik even later om de hoek ging kijken stond ze vol bravour met Opa onder de douche.
Jan zei later wel ik dacht maar geen shampoo in haar haren want als ze in eens zegt ik wil niet dan staat ze met haar hoofd vol schuim.
Jannick vertrok naar zijn cursus gelukkig dicht bij want hij volgt het bij het rode kruis in Gröbming. Daarna werken om de deuren te lackieren is ook in Gröbming dat doet hij bij het bedrijf Maderebner wat naast het bedrijf zit waar hij voor werkt. Het zijn veiligheidsdeuren dus super zwaar en je kan ze alleen met je vingetoppen vasthouden aan iets als ze gelackiert zijn. Wel met zijn tweeen.
Ze wilde ook nog ontbijten maar later bleek dat ze al ontbeten had dus dat was alleen een paar stukjes.
Sinds Edith een baby erbij heeft heeft Theresa het steeds over een baby krijgen, ze had al aan mij gevraagd of ik een baby in mijn buik heb en volgens mij vraagt ze het aan iedereen. Voor Viktoria is het dus een zusje erbij.
Vanmorgen begon ze ook weer want ze wil een zusje, wij tegen haar nee joh een broertje maar bij hoog en laag houdt ze vol dat ze een broertje wil. Dus wij Shaun heeft toch ook Bruder maar nee het moet een zussie zijn. Ging ze opnoemen , die kan mijn kleren aan die te klein zijn en die kan met mijn speelgoed spelen en wij nou dat kan een broertje ook . Wij weer waarom wil je geen broertje? Maar dat wil ze niet zeggen. Misschien als Dominiek hier komt dat ze nog veranderd van haar idee want dan kan ze met een jongen spelen. Misschien komt het omdat een ander jongetje Leon van bekenden nooit wil spelen met haar maar dat wil hij met niemand. Ik geloof dat ze in de Kindergarten ook alleen met meisjes speelt. Ze beseft niet dat het lang duurt voor je met een baby kan spelen .
Samen met Theresa en Jan naar Letmaier waar Messe is, loeidruk , een beetje rond gekeken onze gratis emmers gehaald want die kunnen we goed gebruiken en Ingrid had een bon en wij zelf hadden er eentje. Dan ook de prijsvraag ingevuld en ingeleverd van ons beide. Maar je moet voor de grote prijzen persoonlijk aan wezig zijn dus gaan we straks om 2 uur nog een keertje. Het is tenslotte om de hoek.
Ik had een bak met voorgekookte krieltjes van Ingrid gekregen die heb ik met olie en kruiden en dan op de grilplaat, samen met de cevapcici . Nog een salade gemaakt, restant chili con carne, restant picassofruit was het weer goed eten in de zon op het balkon. Helaas daarna trok het weer dicht maar wat we gehad hebben nemen ze ons niet meer af.
Jan is nu de zomerbanden aan het omleggen daar is het ook nog mooi weer voor.
Dan tegen 2 uur Theresa opgehaald en weer naar het feest bij Letmaier. Die 4 Steier speelden daar , diespeelden ook op het huwelijk van Ingrid en Jannick . Dan begon de trekking en er waren 55 prachtige prijzen en er waren heeeeeeeelllllllllllll veel mensen.We stonden in het zonnetje die er ondanks de bijzonder zwarte wolken toch tussendoor scheen. Biertje gedronken en wachten , helaas geen prijs voor ons. Had de prijs van 700 euro te besteden bij Letmaier wel kunnen gebruiken.
Theresa wilde niet terug lopen dus bij de polsen gepakt door Jan en mij en onvrijwillig meelopen voor Theresa dus brullen tot ze thuis was. Kwam Ingrid later boven wilde Theresa tv kijken bij ons en toen bleek dat ze vandaag ook al straf bij Mama had en dus geen tv kijken nog harder brullen dus.
De donkere wolken gaan steeds over ons heen en het is nog steeds elke keer super zonnig, ik hoor Theresa in de tuin en Jannick is ook thuis gekomen.






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.