Zo laatste dag Olympische spelen

Oostenrijk, Kleinsölk

Freitag 21.Februar
Na dat de dag met mist begon werd het toch nog een mooie dag, vanmorgen was het maar 1 graad en nu 5 graden.
Ik was eigenlijk van plan heel vroeg naar Liezen te gaan om de Röntgenfotos te maken maar we werden pas laat wakker en ik dacht ach dan gaan we straks ,en is het te druk of kan het niet meer gelijk dan maak ik wel een afspraak voor volgende week vrijdag. Maar ik werd bijna gelijk geholpen kon zelfs de fotos gelijk mee nemen. Uiteraard alles dicht geplakt .Thuis wel open gemaakt en alles door gelezen. Er is hier en daar wel wat niet goed maar wat ik vreemd vind is dat ze er onder gezet hebben dat ze denken aan ostheoporose maar daar word ik al jaren op gecontroleerd en het was altijd goed en geen ostheoporose. Dus volgende week maar weer een keer naar de huisarts . Gelijk in Liezen boodschappen meegenomen.
Dan thuis maar een snel middagmaal bereid, Käsespätzel , snel en lekker. Want het was ondertussen toch al 13 uur. Jan moest vandaag vroeg naar Schladming want hij heeft ook het appartement vandaag. Dan gaat hij vandaag niet naar Irdning om te werken maar dat doet hij dan morgen zodat we het halen om op tijd in de bios te zijn (18 uur) We gaan naar Die andere Heimat-Chronik einer Sehnsucht en die duurt 4 uur. Ik maak van te voren broodjes zodat we dan in de bios kunnen eten en wat te drinken mee.
Vandaag mijn portie A1 ergernis, ik kreeg vandaag een Mahnung van 10 euro over een Mahnung van 14 euro over vorige maand , ik had de tijd om tot de 20e Februar te betalen , en het is op de 11. Februar afgeboekt maar volgens hen toch te laat betaald want het moet bij hen op de 20e binnen zijn, het is vandaag de 21. en het is de 19. verstuurd. Dus ik denk toch echt dat zij ergens iets niet goed doen en ik daar steeds het dupe van ben. Ik heb mijn afspraak op de 28. bij AK in Liezen en hopelijk kunnen zij me eindelijk er van verlossen en als je niet betaald heb je voor je het weet rekeningen van honderden euros. Je bent sneller gescheiden dan dat je van A1 af bent.
Dit alles zonder ook maar 1 rekening te krijgen en het lukt ook Ingrid niet om op internet toe te grijpen en de rekeningen in te zien.

Wouw dat was een filmavondje, een super mooie en goede film, boeiend en onderhoudend.
De 4 uur waren zo voor bij en ik ben onder de indruk ook Jan had dat.
Het stomme is dat de eigenaresse van de bios aan mij vroeg of ik het helemaal had kunnen verstaan en eigenlijk was het heel vreemd het ging moeiteloos en leek soms heel dicht bij het Nederlands te liggen en dat zei ik haar ook. Toen bekende ze me dat ze een heel stuk gewoon niet heeft kunnen volgen. Thuis heb ik opgezocht waar het opgenomen is en het is dus een Duitse film en opgenomen in de Hunsrück dus dat ik dacht dat het richting Nederland ging was niet zo gek en het dialekt hadden we geen probleem me.

.Die andere Heimat – Chronik einer Sehnsucht ist ein Kinofilm von Edgar Reitz aus dem Jahr 2013, der auf der ebenfalls von Edgar Reitz stammenden Filmreihe Heimat beruht. Der Film thematisiert die Epoche des Vormärz Mitte des 19. Jahrhunderts und die damalige Auswandererwelle aus dem Hunsrück nach Brasilien. Er spielt in den Jahren 1840 bis 1844 in einem Dorf im Hunsrück und handelt von einem Bauernjungen, der davon träumt, auszuwandern und ein neues Leben zu beginnen. Kinostart in Deutschland war der 3. Oktober 2013.
Jakob Simon ist ein romantisch veranlagter Bauernjunge und lebt im Hunsrück-Dorf Schabbach. Er träumt von einem neuen Leben in den Urwäldern Brasiliens. Vorbild sind ihm die vielen Auswanderer seiner Zeit, die Deutschland in Richtung Amerika verlassen. Gemeinsam mit seiner großen Liebe Jettchen schmiedet er seinen neuen Lebensplan. Als aber Jakobs Bruder Gustav aus dem preußischen Militärdienst zurückkehrt, wird die Liebe zwischen Jakob und Jettchen erschüttert, und Jakobs Lebensweg entwickelt sich völlig anders, als er es geplant hat.
Nach seiner dreiteiligen Heimat-Saga wollte Edgar Reitz eine weitere Hunsrück-Geschichte verfilmen und entschied sich für die Zeit derAuswanderungswelle in Deutschland Mitte des 19. Jahrhunderts. Als konkreten Auslöser für den neuen Film nannte Reitz den Brief einer Krankenschwester aus Brasilien, den er während der Dreharbeiten zu Heimat 3 bekam und in dem ihm die Frau mitteilte, sie habe ihn im Fernsehen gesehen und er habe große Ähnlichkeit mit ihrem Chef, der ebenfalls Reitz heiße.[2] Daraus habe sich ein längerer Kontakt ergeben, der schließlich in der Idee zu dem Film mündete. Allerdings spielt der Aspekt Brasilien auch schon in Heimat 1 eine Rolle: In der letzten Folge, in der die Hauptfigur Maria Simon stirbt, tauchen zwei Männer aus Brasilien auf, die ebenfalls Simon heißen und in Schabbach den Spuren ihrer Ahnen nachgehen.
Edgar Reitz wollte mit der „anderen Heimat“ vor allem eine Geschichte über die Auswanderungswelle im Hunsrück des 19. Jahrhunderts erzählen. Der Rückgriff auf „Schabbach“ und auf die Familie Simon war für ihn eher Mittel und nicht Zweck. In einer Pressekonferenz im April 2012 brachte Reitz zum Ausdruck, dass er nicht zwingend die Vorgeschichte der Familie Simon erzählen wollte. Reitz bezeichnete es gleichwohl als vorteilhaft, wenn Fans der Heimat-Trilogie allein schon deshalb ins Kino gehen, weil sie sich von dem Film erhoffen, die Vorfahren der Simons zu sehen.[3] Eine Vorgeschichte zum Dorf Schabbach erzählt der Film ohnehin nur noch zum Teil, da viele Orte und Plätze, die aus Heimat 1 bis 3 bekannt sind und damals im Nachbardorf Woppenroth gedreht wurden, im Film nicht mehr auftauchen (z. B. die Kirche, das Wiegand-Haus, das Schirmer-Haus, der Saal und der Kolonialwaren-Laden). Das bis dahin bekannte Schabbach ist in der „anderen Heimat“ nur noch in der Simon-Schmiede erkennbar.

Ik kan het iedereen aanbevelen om het te gaan zien ongelooflijk hoe die tijd wordt weergegeven.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.