De helft van het weekend voorbij.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker van de wekker. Ik was al een paar keer wakker geweest door de harde windstoten . Ik had ons raam openstaan en met een klap de slaapkamerdeur dicht . De wind had zich schijnbaar gedraaid. Opgestaan en de tafel gedekt. Om 8 kwam de familie boven eten. Theresa is nog steeds hier. Ze had eigenlijk alweer naar school gemogen en terug naar Ingrid. Volgens de bloedtest was ze niet meer besmettelijk Jannick en Meli hebben met haar geleerd voor de toets die ze donderdag heeft. Ze had moeite sommige zaken te onthouden maar nu weet ze het allemaal. De toets is over een verzameling van vakken. Verder heeft ze het hier erg naar haar zin en kan ze even haar leven op orde krijgen. Ze moet dan maandag na school weer naar huis.
Meli ging slapen na het ontbijt en ik geloof dat Jannick en Theresa er ook in gegaan zijn maar dan om tv te kijken. We missen niets vandaag. Het zou warm en veel regen geven en dan later op de middag omslaan naar sneeuw. Maar het sneeuwde al en dat deed het de rest van de dag ook.Er waren ook vannacht en vanmorgen al problemen door de sneeuwval. In Ramsau zijn ze de eerste mensen gaan evacueren, het wordt gevaarlijk en ze zijn de lawine van 2019 nog niet vergeten. De weg naar de Stoderzinken is ook afgesloten wegen lawinegevaar. Ik vermaak mij met netflix.
We moeten er nog wel uit voor ons broodpakket to good to go. De storm is wel afgenomen maar er is nog flink wind.
Eind van de middag kwam Theresa al boven. Jannick en Meli gaan naar de bioscoop in Sankt Johann. Theresa blijft denk ik ook boven slapen. Dan kunnen Meli en Jannick morgen ook uitslapen, Ze verdienen een avondje uit samen.
Komen we thuis van ons pakketje halen kwam Jannick boven met een blad zelfgemaakte pizza door Meli. Daar hadden Jan en ik een hele maaltijd aan. We hadden ook 2 belegde broodjes mee genomen die maar in de koelkast voor morgen gedaan. Een heerlijk nougatkrapfen bij de koffie . Theresa vroeg al Oma??????????? heb je wat te knabbelen. Dan komt ze vast later nog een keer met dezelfde vraag. Heeft ze nog geluk ook want ik heb chips.
Ik hoop dat Meli en Jannick voorzichtig zijn . Het gaat 6 graden vriezen en al die natte wegen .
De helft van het weekend voorbij .


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat Theresa weer is opgeknapt. Fijne zondag nog!

Annemarieke 2023-02-05 13:26:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.