Ergernis in het paradijs

Oostenrijk, Gröbming

Samstag 11.März
Ik werd wakker en het was al zo mooi licht dat ik gelijk wist de zon schijnt. En inderdaad prachtig zonnig weer vandaag en ik voel me een stuk gelukkiger met de balkondeur open.
Dominik kwam om half 8 en Theresa zat al bij mij. Ze zijn samen met de lego gaan bouwen. Theresa is van de stijling een bos met paarden, parkeerterreintjes voor de scooters en eentje voor de fietsen , alle boten op een rij in het water , Dominik alleen van het met een autootje erop rijden.
Jan is naar het huis van Annemarieke gegaan en even gecontroleerd of alles in orde is en de kachel aangemaakt want we krijgen toch gasten. De dader van de volgestorte container is voor deze keer boven water. Duitse overbuurman kwam aan Jan zeggen dat hij omdat er toch geen gasten zijn ???????????? de container heeft volgemaakt. En dat Hans de vader van Annemarieke daar zeker geen problemen mee heeft. Tja hoe weet hij dat er geen gasten komen ??? de container wordt pas volgende week donderdag geleegd en er zijn dus wel gasten. (misschien zelfs 6 personen) Een week later weer gasten ook 6 personen. Dan heb je de containers echt wel zelf nodig. Dat is dus al een 2e waarvan we weten dat er ongevraagd vuil gedeponeerd wordt en wat ik zeker niet mag dat ze de container zelf uit de tuin halen en vullen en neerzetten. Voor hem is het die ene keer, dat was het van de vorige met de chemische troep ook en al die anderen die het ook doen voor ons dus wel een grote belasting. Ik weet zeker dat als we tegen hem iets er over zeggen dat hij zich gaat beklagen bij de vader als die komt. Dat ze zo´n bord voor de kop hebben dat als je de containers van de weg haalt en al helemaal naar beneden zeult dat dat een teken is dat je het niet wilt hebben het toch gewoon doet.
Jannick en Ingrid zijn met Sabrina samen boodschappen gaan doen in Schladming.
Gaat het alarm net af schijnt een auto in de brand te staan bij de Bahnhofstrasse. Tja dat mist hij maar weer.
Het bleek later wel iets meer te zijn dan alleen een brandende auto want de auto stond binnen bij een garagebedrijf vandaar dat we behalve in Gröbming ook in Gröbming Winkl het alarm hoorden afgaan.
Jannick is bij thuiskomst wel de luchtflessen gaan vullen, ze hebben tegenwoordig een eigen vulstation en Jannick is een van de drie die dat doen. Mocht je willen weten hoe de mensen hier zijn ? Nou er was al gezegd hebben we een eigen vulstation is er niemand. Waarop Jannick heeft gezegd tjs we hebben ook allemaal een prive leven. Ze hebben altijd ook nog voor de volgende inzet flessen en zie nu zijn ze ook al weer gevuld.
Jannick is nu werken want hij heeft dit weekend en komende weekend dienst. Je werk gaat toch altijd voor denk ik dan.
Sta ik even op het balkon is de achterbuurman bezig met zijn grasveld aan te harken voor het gemak schuift hij de troep bij ons naar beneden, even later gaat hij de sneeuw waar het nog ligt weg scheppen eerst onder zijn struiken en de rest dan maar bij de buren naar beneden. Hebben ze hier allemaal een bord voor de kop??
Ingrid had bezoek van de Pfarrer , die kwam de doop van Sabrina bespreken. Die wist ook te vertellen dat onze buurvrouw nu in een verpleeghuis is opgenomen. Ze had allang een verzorgster in huis voor dag en nacht maar schijnbaar is dat niet meer voldoende. Toen wij hier net woonden overleed haar man.
Ondertussen heeft Dominik geslapen en die herriemaker van beneden is weer boven. Ze hebben net allebei een ijsje gekregen , had ik beloofd als ze goed zouden eten. Gelukkig nog een uurtje en dan wordt Dominik opgehaald en is Theresa ook weer rustig.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.