Er zijn van die dagen.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voor de wekker dat voelde gelijk beter. Nadat iedereen klaar was hebben we Theresa met de auto naar school gebracht en wij zijn doorgereden naar Liezen. Een grotere fiasco kan je niet hebben. Bij de Obi was het personeel die zich ormaal bemoeien met de afdeling die we nodig hadden niet komen opdagen ondertussen waren we daar een uur en nog niet geholpen en dan na 1 172 uur kwam er een man die ons ook niet echt kon helpen. Ik was ondertussen gaan kijken naar werkbladen en had wat gevonden en ook een nieuwe spoelbak en daar konden ze zeker een pakket bij leveren voor de afvoeren. Maar dit was niet goed en dat was niet goed en een blad kan je niet meenemen, Ik was ondertussen radeloos en toen belde Jannick dus die het probleem voorgelegd en hij zei me dan kunnen we nog altijd zaterdag samen gaan kijken en dan met de auto van Ingrid dan kunnen we ook een blad in kwijt.
Thuisgekomen belde Jannick of ik nog voor hen ook 2 dozen houdbare melk kon scoren en een aantal pakken meel en nog wat dingen . ik heb er ook maar een pakje met zakjes droge gist bij gedaan. Daarna is Jan met alle oude spullen aan het werk gegaan en aan het eind van de middag had ik water en een werkende vaatwasser.
Theresa kwam tegen 13 uur thuis en snel wat gegeten want ze gingen rödelen, Bernd kwam haar ophalen.
Komt ze ergens tegen half 5 weer thuis had ze echt geen droge draad meer alles nat geen droog plekje te vinden skipak kleding eronder en onderkleding. Ik schrok me te pletter . Gelijk alles uitgetrokken en onder de warme douche gezet tot ze warm was . Pyama aan en warme sokken en in bed gestopt mocht ze tv kijken en een warme chocolademelk gegeven. Jannick was thuis gekomen en die was eerst douchen en dan kwam hij eten. Ik was echt over de rode wat Theresa betreft, heeft Ingrid het skipak gewassen maar niet echt goed geimpregneerd. Volgens Theresa heeft Mama een beetje gespoten en dan buiten gehangen. Ik doe het meerdere keren en echt doordrenken vooral de naden meerdere keren. Ik had het laatst nog uitgelegd aan haar want toen het zo extreem regende ware er zo veel kinderen doorweekt en alles was zwaar van het water. Ik dacht dat ze het begrepen had maar niet dus. Nu maar hopen dat Theresa niet ziek wordt.
Ik had ook vandaag overleg gehad over het feestje morgen en we hebben unaniem besloten dat Theresa niet naar het feestje gaat en niet naar de karate. In overleg ga ik voorlopig niet naar Christine nu waren haar jongens ook al thuis en ze is erg vatbaar met haar parkinson.

Ik alle instellingen van de nieuwe vaatwasser ingesteld , ik ben niet zo´n ster met gebruiksaanwijzingen maar het is gelukt.

Ondertussen volgen de maatregelen zich achter elkaar op. We kunnen morgenavond nog naar de voorgetrokken Wahltag maar de Wahltag zelf is nu toch met 6 maanden uitgesteld. Er gaat steeds meer dicht en er is geen openbaar leven meer. De verzorg/bejaardenhuizen zijn dicht om de mensen binnen te beschermen. Je kan niet op bezoek in een ziekenhuis. In bv Wenen hebben ze met studenten een regeling opgezet om voor oude mensen boodschappen te doen om hen te beschermen. Ze willen niet dat grootouders op de kleinkinderen passen om te vooromen dat de grootouders besmet worden. Bij ons een beetje moeilijker. Ik heb wel tegen Ingrid gezegd dat ze de kleding gelijk moet uittrekken en alles gelijk wassen. Tja dat wordt nu ook bij mij want de wasmachine is dus echt stuk en het water loopt eruit . Ik ben er niet echt blij mee want dan krijg ik dus voorlopig alle was tot er een monteur voor is geweest en deze tijden ligt dat allemaal zeer moeilijk.
Er mogen geen kerkdiensten meer gehouden worden en alle skigebieden in Tirol gaan al dicht verwachten wij bij ons ook.
Ik denk er hard over om Theresa morgen al ziek te melden , ik kijk morgenochtend hoe ze zich voelt na het natte avontuur van vandaag. We worden steeds bloot gesteld op onze leeftijd dus misschien een stapje terug doen.
Vandaag was het prachtig zonnig en warm weer morgen komt de regen en sneeuw weer .


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.