Mijn kleinzoon Pepijn is geboren

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dinsdag 19 januari
De plannen zijn al weer gewijzigd want vandaag is mijn kleinzoon geboren, een ventje van ruim 8 pond met de naam Pepijn. Het gaat nu goed met Kirsten en haar Pepijn en ze zijn zelfs alweer thuis. Ik vlieg morgen naar Rotterdam om het nieuwe wereldwonder te zien en te knuffelen en uiteraard ook om Olivia weer te knuffelen.
Ik ben opgelucht, blij, moe, verward en ik weet niet wat voor emoties nog meer door me heen gaan. Ik heb altijd een beetje vliegangst dus daar heb ik nu ook weer een beetje van.
Ik vlieg dan vrijdag weer terug. Dan probeer ik eind maart nog een keer heen en weer te vliegen.

Jannick heeft het probleem dat Reini voor volgende week biatlonlessen gepland heeft en dat brengt dus nu problemen mee , ik had net onderdak in Schwendt vast gelegd.
Dus maar even zien hoe dat gaat lopen misschien alles op 1 dag verzetten en Jannick een dag heen en weer want Reini betaald dan de benzinekosten. Want meer dagen gaat echt niet.

Gistermiddag hadden we een protest in ons buurtschap, er was zoals ze het noemen een bouwbezichtiging ter plaatse, ze willen een telecommast van 40 meter neerzetten. Dat wordt door de buren niet gepikt want hij staat echt bij hen zowat in de tuin. Afgezien het niet in het landschap past. Er was dus een protestdemonstratie en de verschillende betrokken partijen konden hun zegje doen. Het eerste succesje is binnen want de landschapcommissie heeft negatief advies er over uitgebracht. Dan kan de burgermeester dat veranderen maar die zegt ook nee. Dan gaat het hogerop en kunnen we behalve demonstreren en actievoeren niets meer doen. Want buren en bewoners zijn geen partij. De eigenaar van de grond krijgt heel veel geld ervoor en wil het gewoon doorzetten. Er is een onderzoek geweest waar uit is gekomen dat het gebied stralingsarm is en dat willen we zo houden . Het grenst aan een natuurgebied en waarschijnlijk moet de mast ook ’s nachts verlicht worden. Ik heb uiteraard ook mijn zegje gedaan en daar waren mijn buren me zeer dankbaar voor. Ramsau is een luftkurort, staat bekend met zijn bioniere, de grootste van Oostenrijk, we proberen hier alles eco en biologisch te houden. Staat bekend voor zijn gezonde en sportliche omgeving. Het is landelijk idyllisch en daar past geen mast van 40 meter in. Ze zeggen dat het er niet mee te maken heeft maar we denken allemaal dat dit voor de WM in 2013 in Schladming moet . Want dan zijn de mobiele zendmasten die ze bij de Nightrace in Schladming gebruiken niet meer voldoende.
Dus het was een heftig en een zeer betrokken buurtschap die daar ten strijde ging.
De mensen hier hoor je niet en zijn nooit zo tegen de draad maar hun hele leven staat op het spel. Voor de Bioniere boeren hun bedrijf, alle andere hier zijn afhankelijk van de toeristen met hun hotel of pension. Overal wordt Ramsau om deze dingen geprezen en geloofd en dat wordt om geld kapot gemaakt. Er waren ook stamgasten bij het protest die al 35 jaar hier komen en ook veel gasten van de betrokken bedrijven. En er zijn andere mogelijkheden voor handen en ook aangeboden. Maar we geven niet op , de strijd is nog niet gestreden

Gisteravond hadden we heel gezellig bezoek van Rob de Nie, het was gewoon even ontspanning en wel een beetje laat geworden. Hij heeft een woning vlak bij ons en is daar de wintermaanden. Geeft als langlaufleraar les bij een andere langlaufschool dan Jannick.

We hebben nog steeds doorlopend gasten en alles zit vol. We hebben de boekingen voor volgend jaar ook grotendeels alweer binnen. We moeten nu zelfs al nee verkopen want we hadden al dubbele aanvragen voor volgend jaar zelfs. Ook zijn er heel veel aanvragen voor de februarivakantie van Nederlanders maar dan komt Hanno met gezin al. En is ook gewoon alles vol. Wat wel lekker is dat we gasten hebben die er nu 3 weken zijn en ook voor volgend jaar 3 weken geboekt hebben.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

19 januari 2010 15:05 | Door: Annemarieke Nicolette, ook hier nog: Gefeliciteerd met de geboorte van je kleinzoon. Veel plezier de komende dagen in Nederland.

molenaar.ruesink 2017-09-24 09:46:04

19 januari 2010 15:42 | Door: Danielle Fruhstorfer Hallo Nicolette, Vanuit het Triebental van harte gefeliciteerd met je kleinzoon. Het zal wel spannend geweest zijn als je zo ver weg woont. Ik wens je in Nederland veel plezier en hoop dat je veel kunt genieten van de nieuwe wereldburger. Oh ja, ook je sportieve prestaties vind ik geweldig. Daar tegen ben ik maar een lui mens. Liefs, Danielle

molenaar.ruesink 2017-09-24 09:46:29

22 januari 2010 04:12 | Door: Christina Ruud,Kids Nicolette en Jan ,Janick en Kristen,gefeliciteerd met de geboorte van Pepijn,we hpen dat het een heus wereld wonder mag zijn en laten net zo groot mag worden als zijn grote oom Jannick, we hopen dat alles goed mag zijn en gaan met moeder en kind. En Opa Jan en Oma Nicolette,wees maar een echt trots op wat Kristen weer eens heeft gepressteerd. Van Harte Gefeliciteerd,en de groeten uit het kleine Holland. Heemskerk aan de Zee

molenaar.ruesink 2017-09-24 09:46:44

23 januari 2010 10:04 | Door: Jeannette Barentsen Gefeliciteerd met Pepijn. Wat fijn dat je hem gaat zien ! Hoe reis je ? Van welk vliegveld ? Ik zoek rond 1 mei nog een goedkoop vliegreisje of meerijd-auto. Wat leuk om al die langlaufnamen weer te lezen uit de tijd dat onze dochter Natasja samen met Annemarie Straub deelnam aan de NK´s in NL en bij de Weissensee ! En wat een bewondering heb ik voor jou met je sportieve prestaties ! We moeten beslist weer eens naar Ramsau...

molenaar.ruesink 2017-09-24 09:47:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.