Inkoopdag

Oostenrijk, Liezen

Mittwoch 28.Dezember
Ik werd wakker van de sneeuwschuiver en dan weet je al hoe laat het is dus even snel achter het gordijn kijken en ja het was behoorlijk. Dat Jannick vanochtend weg gekomen is . Ik lag nog even lekker ontbijt tv te kijken maar dat was al snel gieren en brullen. Wat een begin van de dag als je keer op keer zo moet lachen. Ze hadden compilaties gemaakt van elke medewerker eentje met gekke of lachwekkende dingen die je meestal niet te zien krijgt. Er was er eentje bij waarbij de weervrouw tussendoor even op de bank ging liggen slapen en dan lieten ze het alarm expres afgaan. Je ziet haar wakker worden maar ipv eerst weg wezen ging ze eerst haar hoge hakken aan doen en dan pas er van door . Het was zo grappig . Heel veel andere gekke stukjes . Als lachen gezond is dan was dat een goed begin van de dag.
Dan kwam Theresa dus op Kika gezet en ik gaan douchen. Na het ontbijt vroeg Ingrid of ik mee wilde naar Liezen. Jannick was naar huis gestuurd door de baas want met de grote vrachtwagen werd het niks vandaag wel bereikbaar blijven en niet drinken. Maar de collega die de Bereitschaft heeft vandaag met de kleine wagen is onbereikbaar en er is een probleem in Ramsau . Vandaag is namelijk de begrafenis van de heer Pitzer voor de mensen die wel eens hier komen de senior baas van het bedrijf langs de B320 van graaf/takel en bouwmachines heeft zich een paar dagen terug dood gereden bij een inhaalmanouvre. Dat is een soort van staatsbegrafenis vandaag in Schlaming. Hij was ook iets bij de Reiteralmbahnen en weet ik veel hoeveel verenigingen en goede daden dingen. Het bedrijf waar Jannick werkt en nog een ander bedrijf hebben samen met het bedrijf van hem de EAV gegrundet. Nou is het niet erg dat iemand naar een begrfenis gaat maar als je dienst hebt moet je toch echt iets regelen en kan je niet zo maar onbereikbaar zijn. Maar deze persoon heeft het schijnbaar al vaker gedaan. Niet leuk voor de collega´s . Ze zouden kijken want Jannick had gezegd dat hij wat moest doen in Liezen en dus contact gehouden. Meermaals heen en weer gebeld, ook is het werk waar Jannick eigenlijk gewoon nog niet alleen heen kan gaan.Maar voordat we weg gingen heeft Jannick met de sneeuwfrezer de sneeuw weg geruimd en ik de hoeveelheid sneeuw van de autos afgehaald. We hadden toch een 25 cm liggen en het bleef de hele dag door sneeuwen. Is wel heel erg zware sneeuw dus heel vochtig. Kan dus vervelend worden want vannacht geven ze minus 5 op. Dus we hebben rondgestapt in de nieuwe Eli want Ingrid en Jannick hadden ook een nieuwe koffieautomaat nodig. Ze hebben er uiteindelijk eentje gekocht een Saeco, uitgebreider nog dan die ik heb. Ondertussen ik met Sabrina in de wagen rondrijden in de Eli. Nog her en der wat nodig en toen vroeg Jannick zullen we gaan eten bij Sajado? Die 2 die het niet willen eten zitten toch thuis. Dus ik Jan gebeld of hij met Theresa wilde gaan eten en hij ging frietjes bakken en Schnitzel. Het middagmenu op een doordeweeksedag is iets van 9 Euro pp en je kan werkelijk van alles eten van het buffet, wij beginnen altijd met de pittige soep waar we alle 3 dol op zijn. Daarna aan al het Chinese eten en Ingrid begon met Sushi wat ze daar ook hebben en geeindigd met wat zoete dingen van het enorme naspijzen buffet. Het was wel lachen want Jannick en ik stonden aan het buffet en zo veel gerechten en we wilden allebei als eerste hetzelfde opscheppen. Maar het is gewoon heel erg lekker. In het weekend is er een ingang aan de buitenkant van de ELI want dan is de ELI dicht.
In het weekend betaal je meer omdat er dan ook gewokt wordt en er nog veel meer gerechten zijn. Ook het avondbuffet is duurder door het wokken.
Wij waren er vroeg even na half 12 en het zat vol maar we hadden nog plaats toen we weg gingen stond er een lange rij buiten te wachten tot er weer plaats vrij gekomen was. Ingrid had Sabrina daar nog even gevoed en dan zijn we in de Eli nog even naar de babyverzorgingsruimte gegaan. Erg mooi en afsluitbaar als je wilt voeden. Zelf ok even naar het toilet ik ondertussen dat Ingrid daar bezig was met Jannick mee schoenen kopen en een cadeaubon bij de Thalia. Allemaal weer verzamelen en naar de auto nog snel langs wat andere winkels hup de auto in en uit en dan echt naar huis. Uiteindelijk hoefde Jannick toch niet te gaan werken.
Thuis gekomen een kop koffie gedronken, Jan ging weer werken en ik met Ingrid en Theresa nog naar de MEZ en de Billa bij ons. Dus een gezellige inkoopsdag.

Jannick wilde graag Nederlandse kaas kopen want een aantal collegaas wilden graag dan kaas, maar over internet kost het heel veel en er is een kaasboer in Villach maar kost ook behoorlijk de kilo. Dus hij had gevraagd of ik aan Annemarieke wilde vragen of ze een hele kaas konden meebrengen. Dat was goed en van de week belde Annemarieke om te vragen of het ook een ander formaat kaas mocht zijn want ze had een aanbieding gevonden . Vandaag kreeg ik een foto en er stond bij is dit genoeg?? Ik zag eigenlijk niet zo snel wat het was ze zou ook paracetamol meebrengen voor mij.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.