Ik ben heel erg happy

Oostenrijk, Liezen

Ik. ben heel erg happy
Mittwoch 9.März
Op tijd opgestaan want ik zou met Jannick naar Liezen gaan nadat we Theresa hadden weg gebracht maar hij moest eerst nog werken vertalingen maken. Dus we gingen later weg waardoor hij niet op tijd Theresa kon ophalen maar dat deed Jan toen. Wij eerst tanken, dan naar de Landena in Stainach, vandaar doorgereden naar Liezen . Dan hadden we in Liezen de Möbelix, de Obi, de ÖMTC, Hartlauer en de Muller. Alleen Hartlauer was voor mij want ik heb mijn telefoonabo verlengd en iets veranderd. Bezit nu ook een mooie Samsung Galaxy A5 2016. Jannick heeft daar pasfotos laten maken voor zijn chauffeurskaart anders kan hij niet op een vrachtwagen gaan rijden. Begrepen dat die ipv een Tacho gebruikt wordt. De kaart heeft hij bij de ÖMTC aangevraagd. Moest hij een zelfde papier hebben van het gemeentehuis als wij voor ons paspoort (die ze in Den Haag niet accepteerde omdat het een kopie was) Heeft Jannick het gemeentehuis gebeld en die hebben er eentje gemaild naar de ÖMTC. Dat konden ze ook doen naar het gemeentehuis Den Haag toen maar het bleef dan een kopie. Hier doen ze minder moeilijk schijnbaar.
Kan hij morgen langs gaan op het gemeentehuis om te betalen, ze zijn hier nog klantvriendelijk. Hij heeft een metalen kruiwagen gekocht voor Theresa bij de Möbelix want daar waren ze voor de helft van de prijs en dus maar 14.99 euro.
Jannick wilde nog wat dingen bij de Muller en ik heb voor Jan en mij dropjes meegenomen. (of wel voor Theresa )Bij de Obi heeft Jannick een onderbodem gekocht voor de houten vloer in de gang.Ik ben ook wijzer ik moet mijn badkamervloer met Estrich doen en daar gaat rechtstreeks het badkamerlaminaat op.
Worden we door een koerier gebeld dat hij voor de deur staat met een pakje, tja hem gezegd dat Jan thuis is en dat ik die zal bellen. Waarschijnlijk heeft hij de verkeerde bel gebruikt. Ik had een 150 euro in de kast gelegd want ik wist niet wat de bijkomende kosten waren voor onder het rembours verzenden en de verzendkosten. Dus even later belde Jan dat het 165 euro was, ik oeps dat ligt er niet dus moet hij maar terug komen maar we konden hem bellen als we terug waren want hij zou de hele middag in Gröbming zijn. Dat dan ook gedaan bleek het 155 euro te zijn en tja die had Jan nog wel bij elkaar gekregen uit de potjes maar goed nu kwam hij een 2e keer. Als hij had gebeld dat hij zou komen had het geld er gewoon geweest. Maar ik helemaal blij eindelijk heb ik mijn Nikon outdoor camera weer. Reperatie was 140 euro maar daar heb ik geen nieuwe voor en het was eigen schuld dikke bult dat ik mijn garantie papieren niet meer kon vinden.
Ik had gelukkig al gekookt voordat we weggingen dus thuis gekomen konden we direct aanvallen. Theresa wachtte al vol smart op het eten want haar buikje had honger.
Ik heb een goede week want ik had eerst ja jullie lezen het goed een aanslag herziening over 2010 met geld terug voor ons van het Zorginstituut, nu ook eentje over 2012 met behoorlijk geld terug maar die ik niet vond kloppen want mijn inziens nog te weinig. Dus vanmiddag eerst maar eens info vragen dat het leuk is zo´n aanslag dat ik protesteren kan maar als ik niet weet welke maanden wel betaald moeten worden kan ik niet nagaan of dat klopt. Dus ze heeft in het systeem gekeken en ik moet even wachten op ja jullie lezen het alweer goed ,alweer herziene aanslagen die ,nog een week later verstuurd zijn maar wij nog niet hebben gekregen dan nog meer geld terug geven. Als ze al dat geld wat wij terug krijgen tot nu toe verrekenen met de aanslagen die nog open staan houden wij er naar mijn gevoel nog aardig aan over. En dan een week geleden nog aanmaningen van hen gekregen!! We geven nog steeds niet op maar een regeling betalen die dan in maart nu zou ingaan ik dacht het niet .Het heeft dus wel zin gehad om mijn tanden erin te zetten al komt het af en toe mijn neus uit. Het verschil met duizenden eurootjes betalen en uiteindelijk ik denk duizendjes terug krijgen en dan ook nog eraan overhouden kan ik tevreden zijn. Ook al vind ik het nog steeds onrecht dat wij voor Jannick van zijn 18. tot ja hij 22 werd zijn verzekering betalen moesten. We dan wel een deel terug krijgen ongeveer een 1 ½ jaar maar dan altijd nog 2 ½ jaar wel hebben betaald van de 4.
Nou maar hopen dat het eindelijk allemaal een beetje snel nu verwerkt gaat worden dan kan ik eindelijk definitief aan de badkamer beginnen.
Jan weer naar zijn werk, Ingrid vroeg thuis om half 4, Jannick voor bloedafname naar het RK om zijn immumiseren te controleren dan kan hij als dat bepaald is weer zijn inentingen halen voor hepatitus en zo.
We hadden vandaag een prachtige zonnige koude en winderige dag Dus de grote hoeveelheden sneeuw zijn bij ons alweer bijna helemaal weg. Met Ingrid en Theresa in de tuin een frisse neus gehaald.
Ik ben eigenlijk heel erg happy vandaag, een nieuwe foon en goede vooruitzichten om het eindelijk helemaal te klaren met het Zorginstituut en mijn Nikon outdoor camera weer terug ! Ik ben heel erg happy vandaag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.