Een dag anders dan gedacht maar met een verrassing

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen was ik wakker en heb de tv aangezet. Ik lag heerlijk te kijken toen Jannick belde. Of wij hem naar Liezen konden rijden. Tja dat kan wel maar we liggen nog in bed dus een 3 kwartier hebben we wel nodig. Dat was geen probleem dus toen we klaar waren naar Jannick. Die had zich net een koffie gemaakt dus die neemt de beker koffie mee. Ik zeg hem je vader heeft vakantie zegt hij dus die zit achterin. Tja ik zijn koffie vast gehouden en hij de auto gereden. Hij moest de vrachtwagen bij Eurogast halen. Normaal had Meli hem weggebracht maar die kreeg ook een verrassing. Ze was met Mark uitgekozen om alsnog het vredeslicht te gaan halen maar dan in Leoben. Dus dan gaan wij het morgen als het in Gröbming is het ook ophalen voor thuis. Aangezien ik gisteren een zak met afbakbroodjes kwijt geraakt ben zei ik tegen Jan we kijken dan gelijk bij de lidl. Heb ik de afgelopen zo mijn best gedaan om boodschappen te doen nu vond ik nog van alles daar. Ik heb een grote glazen pot gekocht met Weihnachttoffees. Lekkere smaken zoals lebkuchen en gingerbred en ik weet niet welke nog meer. Ik kon de haycintbollen niet weerstaan. Als ze uitkomen ruikt het zo lekker. Ik heb een rose en een blauwe. Ze zijn best duur 5 euro per bol. Maar het is kerstmis toch?. Dan op de terugweg naar Prenten. Daar konden we nu probleemloos naar boven. WE hadden zo enorm veel sneeuw en nu alles weg. Het hoost bakken vol water en de weilanden staan gewoon onder water. De storm was gisteravond en vannacht zo hevig dat ik wel bang was. Dat zei ik ook vanmorgen tegen Jannick en die zei ook ja het ging te keer. Ik vroeg hem maar nu ben je toch verzekerd? Ja dat is hij en het had hem wel goed uitgekomen dak eraf. Dan is hij gelijk van het asbest af . Toen hij insolvenz had waren alle verzekeringen stop gezet wat eigenlijk achterlijk is want als er wat met het huis gebeurd is dat alleen maar verlies. Maar goed nu alles van hem en Meli is zijn ze ook weer verzekerd enz. Het is nog steeds geen lekker weer en nog steeds regen. Het weer is echtop het moment in de war.
In Prenten de laatste dingetjes gedaan en de kerstboom neergezet en de kerstkleedjes op de tafels gedaan.
Dan komen we thuis staat daar een kerstpakket voor de deur. Ik pak het op en zie dat het Nederlands is. Zo mooi en zo lekker dat kan alleen maar van Annemarieke zijn. Dan boven zie ik dat ik een berichtje van haar had. Dus ja van Annemarieke. Wat een geweldige kerstverrassing , we zijn er zo blij mee.
Het kerstgevoel is ook aangekomen.
Eerst de boodschappen opgeruimd en dan aan de koffie dus ik zeg tegen Jan wil je ook een brownie? Als je je zelf niet kietelt , een ander doet het niet . Zegt Jan ja wel hoor Annemarieke doet dat. Dus lachen.
Jannick was al vroeg gebeld door zijn baas want de Ennstalmilch had een mail naar de klanten gestuurd dat de melk eruit was. Dus al die klanten bellen maar Jannick rijdt het vandaag nog. Dus geen paniek. Dan weet hij nu al omdat de bestuurders van de LKWs op vakantie zijn (allemaal buitenlanders en dan 5 weken naar huis) Rijdt Jannick met een hele grote vrachtwagen na de kerst een dag naar Innsbruck en een dag naar Kärnten. Daarna waarschijnlijk een rit met overnachten in zijn vrachtwagen. Ach het reilt en zeilt hier zo lang we allemaal de planning volgen. Zoals vanmorgen dat Meli ineens weg moest. Maar gelukkig konden wij wel. Het is van dat weer kacheltje aan en kaarsjes aan en genieten. Vandaag eten we onverwacht verse mosselen. Die zag ik bij de Lidl en niet eens duur. Dus ipv de kaasfondue eten we mosselen. Nog wat knoflookboter maken en een lekker sausje erbij vers stokbrood. Een lekker glas wijn erbij.Jan en ik hebben geen klagen.

Will ein kleines Glück dich finden,
dich tragen in ein neues Jahr,
lass hoffnungsvoll dich binden,
Leben ist doch wunderbar.


++ 680 Mann bei 80 Unwettereinsätzen +++
Die Unwettereinsätze im Bezirk Liezen reißen nicht ab, alleine in der Nacht mussten 30 Feuerwehren ausrücken, vorwiegend um Verkehrswege von umgestürzten Bäume zu entfernen. Ein derartiges, nächtliches Einsatzaufkommen, bei dem knapp ein Drittel aller Feuerwehren im Bezirk im Einsatz steht, kommt äußerst selten vor. Hotspots sind das mittlere Ennstal (Raum Stainach - Irdning) sowie das Ausseerland.
Am Samstag Vormittag machte den Einsatzkräften neben den Aufräumarbeiten nach dem Sturm auch noch das Tauwetter einen Strich durch die Rechnung. Die rasche Schneeschmelze sorgte für überflutete Verkehrswege, Kläranlagen und etwa zwei Dutzend Keller. Die KameradInnen sind aber auch nach wie vor mit der Aufarbeitung der Sturmeinsätze beschäftigt; so gilt es etwa, mehrere abgedeckte Dächer provisorisch mittels Planen abzudichten.
Bis zum Zeitpunkt dieser Presseaussendung musste die verstärkt besetzte Bereichswarnzentrale "Florian Liezen" - nur am heutigen Samstag - die beachtliche Anzahl von 49 Alarmierungen durchführen. Die Feuerwehren im Bezirk Liezen arbeiteten seit 22 Uhr mit etwa 680 Mann etwa 80 Schadenslagen ab.

Dit was dus vandaag en dan hebben we het nog niet over de afgelopen dagen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jan, Nicolette, Jannick, Meli, Theresa, Sabrina en de rest van de familie waar dan ook, allen hele prettige Kerstdagen gewenst en een gezond en gezellig Nieuwjaar 2024. veel liefs en groetjes van Ruud en Christina en de kids uit Holland.

Christina 2023-12-24 03:36:24

Allemaal een hele fijne kerst en een gelukkig en gezond 2024!

Annemarieke 2023-12-24 14:42:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.