Weekendje weg

Oostenrijk, St. Radegund

Vanmorgen kwamen ze klokslag 7 binnen gemarcheerd en zelfs aangekleed op Sabrina na. Ontbijten, inpakken en ik Sabrina aangekleed. Op weg naar Graz naar ons overnachtingsadres Pension Günther. Het was denk ik half 11 dat we aankwamen en er zaten allemaal mensen op het terras dus Jan en ik samen met de kinderen op het terras gaan zitten. Er was een speelhoekje met schommel klimding en glijbaan dus die 2 waren niet te houden. Komt er een dame en wil weten wat we daar doen en willen. Nou we willen graag koffie drinken en we hebben geboekt en we zouden graag onze bagage achterlaten. Ze begreep ons niet en ging telefoneren en we kregen een meneer die wel Duits sprak. Hij wist wie we waren en even later kwam de koffie en het ging eigenlijk om 11 uur open. Sabrina wilde zelf schommelen. Ze kon zelf qua hoogte gaan zitten als je hem tegen hield want anders zat ze op de grond en was heel boos. We deden haar linker handje ook erom heen zodat ze 2 handjes vast hield en zie ze ging heen en weer en schreeuwde van plezier. Jannick kwam met Meli en Jannick nog een keer die man gebeld en we konden onze bagage achterlaten maar ons besproken appartement kon niet doorgaan daar waren problemen en hij bood ons een 2 en een 3 persoons aan. Tja wat moet je dan? behalve ja zeggen want Graz zit volgeboekt. Onze spullen achter gelaten en naar Seiersberg gegaan want Jannick wilde met Meli naar de Primarkt want hij had korte broeken nodig. Daar stond een enorme rij zig zag en rondom lopen voor je aan de beurt was om naar binnen te gaan maar ik denk dat het hooguit 10 minuten duurde. Ik vond gelijk een korte broek voor Jan Oranje met grijs randje staat hem erg goed. Ik ging kijken voor een badpak voor Sabrina en vond een leuke en Sabrina wees op zonnebrillen. Dus ik vroeg haar wil je die? ja en ik welke kleur zij in gebarentaal groen. Er waren er 2 de ene echt groen haar opgezet nee die was het niet en ze wees op een fluoriserende en ja die wilde ze. Kijk naar de prijs 1,50 Euro ok die mag je hebben. Maar ik moet eerst betalen. Een badpak vond ik ook en ja die vond ze ook mooi. Ondertussen had Theresa van Meli een bikini gekregen. En ik had ondergoed voor haar gekocht 2 broekjes met een bovenstukje want dat wil ze graag. Dan nog door Seiersberg heen en uiteraard naar de Hema- Ik heb weer bastognekoeken en ontbijtkoek. Dus ik kan weer een monchoutaart maken. (kersentaartgelei heb ik nog)
Meli en Jannick hadden tassen vol en ze hadden ook bij de Primark sportschoenen voor Jessy gevonden met Stitch erop dat is haar favoriet. Dan in het pension aangekomen niemand aan de receptie en er zou vanaf 2 iemand zijn en het was al 3 uiteindelijk iemand gevonden die zei waar we moesten zijn. Gelijk een domper een 3 persoonskamer in de kelder noemen ze appartement omdat er een keukenblad is met keukenkastjes maar geen water wel 2 pits maar geen pannen en nauwelijks bestek of serviesgoed. Daarvoor wel een mooie badkamer en een raam die uitkeek op de rotzooi en was rek van het pension. Ik dacht wat stinkt het en ja er stond in het keukenkastje een open emmer met luiers. Dan naar boven 2 trappen op en ook dat was nauwelijks een appartement te noemen een dubbelbed, een tafel en een stoel, wat meer serviesgoed en pannen en een magnetron en ook 2 pitten maar wel water.Een appartement voor 2 personen met alleen een bed een tafel en 1 eetstoel. Bij ons een tafel waar de tv op stond en receiver en voor 3 mensen 2 eetkamerstoelen. Het is maar voor 1 nacht dus we maken er wel wat van. Probleem we kunnen niet samen eten of ontbijten. Borden bij elkaar geschraapt voor het warme eten dat ik gelukkig al gekookt had en meegenomen en dan bestek bij elkaar geraapt of een vork of eten met een lepel. Maar het smaakt de kinderen op de grond en wij op bed.- We besloten dat Jannick met Sabrina boven bleef slapen en wij met Theresa naar beneden gingen want daar was de grotere tv dat kleintje aan de wand die zie ik niet eens hangen als ik in bed lig.
Jannick was hondsziek al thuis weggegaan en die bleef met Meli in de kamer en ik ging met Jan en 2 kinderen naar het zwembad dat er was. Sabrina draagt haar zonnebril op haar neus, op haar hoofd geschoven of hangt hem aan haar shirt. Ze weet precies wat ze ermee wil en is een echte jonge dame. Ondertussen was het stralende mooie weer in een dichtgetrokken lucht en er kwamen grote onweerswolken aan. Dus ik op de rand zitten en Theresa en Sabrina op de verhoogde rand in het bad spelen in het waterdat echt heel koud was. Maar die 2 lieten zich niet kennen en mijn benen tot aan mijn knieen ook niet. Dan zag ik in de verte de eerste flitsen en ben eruit gegaan al wilde beide kinderen niet. Theresa kan ik uitleggen dat het gevaarlijk is maar Sabrina niet. Dan naar binnen en omkleden. Theresa had mij vanmiddag ook nog een zomerpyama afgetroggeld en die wilde ze aan en passen ok is goed (normaal doe ik eerst wassen)Stond haar erg lief. Ik had het restant broodjes van thuis gesmeerd en belegd en meegenomen in de koelbox en ik vroeg Jan wil jij? en ja daar verdween het grootste deel bij Sabrina (die nooit brood wil) en Theresa naar binnen. Wat over was mocht Jan. Jannick was nog snel met Meli samen wat te knabbelen en wat te drinken voor de avond gaan halen. Ondertussen zou ik Sabrina bedklaar maken en we zaten boven want beneden was door het slechte weer de receiver eruit geknald. We hebben een poos voor het raam staan kijken naar de enorme regenval en het onweer. Theresa en Sabrina in het grote bed tv kijken althans Theresa wel Sabrina knipperde 2x met haar ogen en sliep. Jannick was ook gelijk Meli weg brengen maar die kwam maar niet terug. Ik belde hem uiteindelijk zei hij ik sta voor de deur. Was er door het slechte weer een boom om en hij heeft een grote auto dus kon op de smalle weg niet draaien en moest wachten. Dan zijn wij met Theresa naar beneden gegaan. Theresa in haar bed en mocht eerst nog wat knabbelen. Dan tanden poetsen maar ze heeft het wel tot ergens half 11 volgehouden om de muziekshow te kijken. Ze kon veel nummers meezingen grote fan van Helene Fischer en het nummer regenbogenfarbe van Kerstin Ott .Vind het zelf ook een mooi nummer
Hast du schon einen Regenbogen in Schwarz-Weiß gesehen?
Kinder, die immer nur leise sind?
Das gibt es nicht
Hast du Träume, die du nicht erreichen kannst?
Gefühle, die du niemandem zeigen darfst?
Die gibt es nicht
Dreh dich um, dann kannst du über'n Tellerrand seh'n
Alles bunt, musst nur ein Stückchen weiter geh'n
Ich spiel' die Luftgitarre und wir singen
Kommt, lasst uns die Welt bemalen
In Regenbogenfarben
Wir wollen sie überall
Regenbogenfahnen
Kommt, kommt, lasst die Welt erstrahlen
In Regenbogenfarben
Man sieht sie überall
Regenbogenfahnen
Er und er, zwei Eltern die ihr Kind zur KITA bring'n
Sie und sie tragen jetzt den gleichen Ring
Alles ganz normal
Er und sie, er schmiert die Brötchen, die sie nach Hause bringt
Du und ich, ganz egal wer wir auch sind
Wir sind ganz normal
Kommt, lasst uns die Welt bemalen
In Regenbogenfarben
Wir wollen sie überall
Regenbogenfahnen
Kommt, kommt, lasst die Welt erstrahlen
In Regenbogenfarben
Man sieht sie überall
Dreh dich um, dann kannst du über'n Tellerrand seh'n
Alles bunt, musst nur ein Stückchen weiter geh'n
Ich spiel' die Luftgitarre und wir singen
Du du du du du, du du du, du du du
Du du du du du, du du du, du du du
Du du du du du, Regenbogenfarben, du du du
Du du du du, Regenbogenfarben, du du du du
Du du du du du, du du du, du du du
Du du du du du, du du du, du du du
Du du du du du, du du du, du du du
Du du du du, du du du du
Normaal slaapt Jan zo snel hij in bed stapt nu heeft hij gewonnen en de tv uitgedaan want ik haalde het einde ook niet.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig heb je er nog wat van kunnen maken kinderen zijn snel blij als er een zwembad is

Erna 2021-06-06 20:06:30

veel plezier samen die mooie weekend, maak er toch maar het beste van, groetjes aan allemaal, van ons allemaal. ps. de zware buien in Holland zijn merendeels in het oosten geweest, hier een enkel buitje en veel zon. XXX

Christina 2021-06-07 03:04:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.