Zo mistig

Oostenrijk, Gröbming

Freitag 18.November
Ik was nog een beetje aan het dommelen toen de sirenes tegen half 8 afgingen. Dan ben je gelijk klaar wakker. Later van Jannick gehoord dat het om een technische hulpverlening ging.
Theresa kwam ook gelijk en die was helemaal overdonderd want een strooipiet had een T gemaakt van snoepjes. In haar pakje zaten haarspeldjes in lekker fluoriserend oranje. Ze had al een keer gele gekregen en die moesten en zouden in toen ze naar Maria gingen om te spelen. Je begrijpt het al een drama bij thuiskomst want de speldjes waren nog in de Sölk.
Douchen , ontbijten , de krant lezen en een Latte.
Dan toch echt poetsen en de groente die ik van deze week over had gekookt. Van de Grünkohl en de ChinaKohl een lekkere Oreh Areh gemaakt. In Nederland maakte ik dat van savooiekool maar die hebben ze hier niet. De hele maaltijd ingevroren verder nog rode kool met appeltjes gekookt en ook de vriezer in evenals de overgebleven paprika. Jan heeft de hoek klaar gekregen en ik ben helemaal blij. Bij de kast heeft hij nog wat draad vastgezet en ik heb gepoetst. De morgen vloog voorbij en we eten een beetje later want daarna pas aan het eten voor vandaag begonnen.
Kreeg vandaag een gigantische berg post en ja hoor de uitnodigingen zaten erbij zo wel voor Jannick als het exemplaar voor ons zelf. Nog heel veel andere post maar gelukkig geen vervelende post en geeen rekeningen die al betaald hadden moeten zijn. Dat de Post nauwelijks bezorgd wordt is echt een probleem. Als je een week de tijd hebt om te betalen en ze bezorgen het een week later dan heb je problemen.
Theresa kwam in de middag weer dvd kijken maar helaas moest ze weer naar beneden toen Jan ging werken. Ik moest naar de apotheek en nog wat boodschapjes doen. Dus Jan me bij de apotheek afgezet maar helaas medicijnen bestellen. Dan voor mijn tv boekje naar de Ennstalerwinkel helaas alweer uitverkocht, Rapl was dicht want die hebben een sterfgeval dan maar doorlopen naar de Spar en ja daar hadden ze hem wel. Bleek dat er ook weer Eggnog is dus gelijk een traytje meegenomen dat was wel zeulen met mijn rugtas maar ik vind het zo lekker. Je kan het warm of koud, zo drinken of met een lekkere scheut rum erin. Voor de laatste variant ga ik. Maar ja ik had ook al een flesje rode wijn voor vanavond meegenomen en een fles jus d `orange voor mijn ontbijt.
Was pas om half 5 weer thuis en eerst maar aan de koffie die had ik wel verdiend. Was niet onaangenaam koud maar wel hele dikke mist , de kerktoren zag je niet en bergen? Nee die hebben we niet meer. Voor de skiers wel super weer boven de mistgrens is het super mooi weer. Vandaag ging de Häuserkaibling ook open. Vorig weekend had de Planai een enorm bezoekers aantal gehad.
Zo als Jan thuis komt kan het weekend beginnen.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wie was er overleden? Wil je een flesje Eggnog voor mij halen?

Annemarieke 2016-11-28 21:01:41

Leuk de bank zo!

Annemarieke 2016-11-28 21:03:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.