Verslagenheid overheerst

Oostenrijk, Gröbming

Verslagenheid overheerst


Ik kon gewoon niet slapen, ik krijg de beelden niet meer uit mijn hoofd. De vertwijfeling van de vluchtelingen, de familie met baby op de rails en de wreedheid van Hongarije om de mensen in een treinwagon te zetten en te zeggen jullie gaan naar Duitsland en dan 40 km verder te stoppen en naar een kamp te brengen. Dat zijn in mijn gedachten beelden van 40-45 en toch niet 2015. Ik heb de ruimte en het geld niet anders nam ik ook zo´n gezin op. Dit is onmenselijk , dit kan gewoon niet. Ook al staat Hongarije in zijn recht door te zeggen eerst moet iedereen geregistreerd worden maar dat gaat weken misschien wel langer duren. Het is tijd voor Europa om het Schengenakkoord voorlopig op ijs te zetten. De buiten grenzen versterken en controles uit te voren en de echte vluchtelingen welkom laten zijn.
Gisteravond was alles gereed in Graz om de trein uit Hongarije te ontvangen, heel veel hulpverleners en het leger stonden klaar om de mensen verder te helpen en dan kwam de trein niet. Op dit moment zijn er meer dan 2000 mensen die zich gemeld hebben om te gaan proberen de mensen met prive autos daar te gaan weg halen maar ze riskeren zeer hoge straffen. Ze zullen niet hier vervolgd worden maar als ze in Hongarije gepakt worden ziet het er niet goed uit. De afgelopen week was het in Wenen al verschrikkelijk al die treinen met mensen die aankwamen maar de hulpverlening liep goed en hoewel ze hier asiel konden aanvragen willen ze allemaal door naar Duitsland omdat ze dat kennen. Er waren maar 8 aanvragen die in Oostenrijk wilden blijven. De chaos is enorm en waar is nou Amnesty???? die ons bekritiseerden dat de mensen in tenten worden opgevangen waar zijn ze in Boedapest waar de mensen inclusief kleine kinderen op de grond zonder iets slapen in het vrije. Waar ze worden voorgelogen en in kampen gebracht. Je kan geen ijzer met handen breken als er zo veel mensen in 1x komen en de echte vluchtelingen klagen ook niet , die dat wel doen moeten ze gelijk de grens over zetten.
Zie dan die Somaliers voor me die staan te schreeuwen dat de tenten onmenselijk zijn en het er te heet is, hoe warm is het in Somalie en hadden ze daar een bed in een tent en eten?? Daar heb ik geen enkel begrip voor dat zijn profiteurs en problemen veroorzakers. Als ze beter kunnen moeten ze beter gaan.
Niet iedereen kan gelijk een woning krijgen, neem een stad als Linz waar 28.000 mensen op de wachtlijst staan voor een woning , het is ook niet fair als die nog langer op de lijst moeten staan om een woning te krijgen.

De morgen begon zwaar bewolkt en het heeft vannacht en gisteravond gehoosd. Er komen zelfs kleine stukjes blauw te voorschijn.
Ik was net wakker om 7 uur toen Jannick kwam kijken , hij ging naar zijn werk en Ingrid had de hele nacht wakker gelegen en Theresa was al wakker. Dus Theresa genomen en een ontbijtje gegeven en om half 9 kwam mama haar halen. Ingrid heeft een knap gezwollen gezicht en ziet er niet uit. De pijnstillers die ze heeft gehad werken niet zo goed.

Zo het werd ondanks de bewolking een 24 graden en toch steeds de zon tussendoor. Nog een genieten voor de kou komt. De eerste sneeuw is al gevallen in de bergen, nog vrij hoog maar daalt de komende dagen al.
Met Jan samen een rondje gemaakt en heerlijk gewandeld , niet te warm en ook niet koud zo kan je tenminste aan de omschakeling wennen.

Zag net dat er nu weer geprotesteerd gaat worden tegen de gouden koets, hebben die geen andere dingen aan hun kop. Wat een enorm gezeik en je wordt er wel erg moe van. Zo veel erge dingen zijn in de wereld aan de gang en zij kunnen alleen blijven hangen in hun denkbeeldig leed.
Er was er eentje bij die de gouden koets wil omsmelten en het geld verdelen wat denkt die dan wat er aan goud in zit ? Dan krijgen die paarden dat ding niet meer van zijn plaats, nog dom ook.
Ik dacht dat het van Javaans teakhout was gemaakt met bladgoud.
Je vernietigd ook geen oude meester als er iets op staat geschilderd wat voor die tijd normaal was en je nu zou kunnen plaatsen als verkeerd.
Al die mensen met een Franse achternaam moeten zich schamen die hebben ze uit de Franse tijd met Napoleon. De heksenwagen moeten worden afgebroken want die arme vrouwen werden daar tot de dood veroordeeld. Niemand meer in een Audi Volkswagen of andere Duitse auto rijden want in de oorlog waren dat bedrijven die de mensen uit de kampen als goedkope arbeidskrachten lieten werken. Zo is er op alles wel iets te vinden dat is nou eenmaal de geschiedenis en dat bekijk je nou eenmaal uit/met het standpunt van waar je geboren bent. Er zijn altijd meerdere kanten aan een geschiedenis, sommige goed sommige fout daar moet je lering uit trekken en niet vernietigen dan is het nooit gebeurd.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Je hebt helemaal gelijk Nicolette

Annemarieke 2015-09-05 15:27:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.