Drukke gezellige zaterdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen pas om kwart voor 8 wakker , ik kom zo moeilijk in slaap door de warmte. Gelijk opgestaan en de tafel dekken en voor ik klaar was kwam de familie al binnen. Samen ontbijten reuze gezellig. Theresa kleedt zichzelf aan en ik Sabrina geholpen. Dan moest Theresa haar huiswerk maken want dat had ze gisteren bij Mama niet gedaan. Dan was ze nog niet klaar want moest ze samen met Oma haar kleding opbergen dat ging samen vlotjes. Helaas moest ze daarna boven bij haar bed opruimen want de boeken en cd´s zamelden zich daar al aardig aan. Ik zei haar dan wacht ik beneden geef je alles aan leg ik het op de stoel kan jij het opruimen. Toen dacht ze klaar te zijn maar helaas het bureau is niet om alles op te gooien maar die ziet er nu ook weer goed uit. Alles bij elkaar een half uurtje werk.
Jannick is ook aan het opruimen want woensdag komt Meli weer thuis en morgen heeft hij de hele dag in Kalwang zijn motor veiligheidscursus net als met de auto een verplichting na het behalen van je rijbewijs. Daar heb je dan een bepaalde tijd voor maar dan moet je het gedaan hebben. Hij zei me ik kreeg gisteren post gestempeld april dat ik het afgelopen jaar mijn autoverzekering niet betaald heb en of ik 1500 Euro wil betalen binnen 2 weken. Ik heb er over nagedacht en zeg hem dat is toch raar want je hebt jouw nieuwe auto vanaf januari dan zou dat toch moeten opvallen en hij zegt ja want de verzekering wilde dat ik naar de ÖMTC ging want hij moest bekeken worden. Hij betaald automatisch zijn verzekeringen en lopen allemaal via zijn verzekeringsmakelaar. Dus hij moet maandag maar eens bellen waar het probleem zit en als het zo is hoe dat kan zonder ook maar iets gehoord te hebben. Ook het bedrag moet totaal anders zijn sinds januari want deze auto is veel groter en duurder. Maar goed toen hij gisteravond thuis kwam was het al te laat om te bellen. Hij was nog later want toen hij met zijn werk klaar was deed de veegwagen het niet meer en kon hij niet meer schakelen. Goede raad duur want de monteur was er ook al niet meer. Uiteindelijk zou zijn baas hem komen slepen maar Jannick heeft op zijn wagen een off road systeem en zei ik die proberen en zie dat ging met 10 KMH op weg naar Schladming. Zijn baas was al daar en Jannick had gevraagd doe de slagbomen open want ik kan niet schakelen dan kan ik doorrijden. Staat hij op het parkeerterrein doet de auto het weer dus hij had al gezegd tegen de baas je denkt toch niet dat ik gek ben. Maar die zei ik kan horen dat er ergens iets niet goed is. Dus lekker laat thuis. Zijn eten laten smaken , hij nam Sabrina mee die ging slapen en Theresa mocht een leuke kinderfilm afkijken, het was nog een Nederlandse kinderfilm ook. Met Naib Amhali en Tatum Dagelet , die kende ik nog. (Familie Smart heet de film) Daarna ging zij ook.
Jannick heeft buiten weer gemaaid en de metershoge kanten en randen gedaan.
Jannick, Theresa , Sabrina en ik zijn naar Liezen gegaan want we bleken niets meer op de zolder te hebben om in de tuin met water te spelen, geen bad niks meer. Theresa had gezegd Mama zei dat het allemaal hier moet zijn en ik nou zo ver ik weet was het allemaal kapot en zat je in een badje met 1 rand die nog opgeblazen kon worden. Dan maar opweg naar Liezen, eerst in de Eli want Jannick had een nieuw beschermglas voor zijn telefoon nodig dus rondje gelopen en ik moest naar de toilet en ik met Sabrina naar boven met de roltrap, Jannick was met Theresa koffie bij de Tschibo kopen. Dan bemerkt Sabrina dat het plafond van de gang naar de toiletten spiegels zijn. Je hoorde haar door het hele centrum lachen. De roltrappen vindt ze ook geweldig want ze mag zelf erop en eraf stappen. Voor haar is alles een avontuur door de glaswanden naar beneden kijken , het vrij lopen in het centrum. We mogen ook steeds vaker haar linker handje vast pakken dan kan ze tussen in lopen. We zijn bij Sajedo gaan eten. Jannick had voor Sabrina een bord met allerlei dingen gemaakt en ze had soep van mij mee gegeten. Dan eet ze dus heel op haar gemaak het bord leeg. Ik had een schaaltje met kroepoek neergezet en dan af en toe vraagt ze een stuk daarvan. Theresa beslist zelf wat ze wil eten en die is al net zo erg als Jannick en ik. We zaten dus allemaal aan de pelgarnalen. Omdat het weekend is dan kan je behalve buffet en sudhi ook wokken. Ik had allerlei schelpen en allerlei verschillende garnalen en een langouste met een Chinese saus laten wokken. Heerlijk en biefstuk met allerlei paddestoelen, uitjes en bami gewokt met zwarte pepersaus. Dan had ik voor Theresa en Sabrina een schaaltje met verschillend ijs en wat lekkere dingen erbij een roomsoesje, en chocobanaan enz. Daar was Sabrina zo mee klaar en ging verder aan mijn ijsje.
Dan zijn we naar de Action gegaan en ook daar mocht Sabrina gewoon zelf lopen , het is af en toe wel de gebochelte van de Notre Dame maar dat mag de pret niet drukken. Er was geen enkel bad meer te koop maar we hebben nu een speeleiland gekocht. Dan naar huios en dat ding met 3 man en 2 elektrische pompen opblazen. Dan sloot Jannick het water er op aan en de pret ging los. Om half 6 moesten ze beide onder de douche bij mij en ik dus ook en Jannick was beneden aan het omkleden en zo. Theresa moest blokfluit spelen in de kerk . Sabrina bleef bij Jan die was al moe genoeg die had ik na het douchen met alleen een luier aan op mijn bed gezet met de tv aan. Theresa haar Dirndl aan en ik ook en dan om kwart over 6 gingen we op weg naar de kerk. Helaas kon je ze niet zien spelen omdat ze boven op de galerij speelden. Tot onze verbazing kwam Ingrid ook de kerk binnen , die moest tot 7 uur werken en de dienst begon om 7.
Na de dienst zijn we weer naar huis gewandeld , in de kerk was het heerlijk koel en bij het naar buiten stappen viel het als een heet dekbed weer bovenop ons. Theresa´s blokfluit harmonieert niet , het is een oud kreng van Ingrid en we hbben het van het begin af aan gezegd maar ze vond hem goed genoeg dat Theresa het kon leren maar nu dat ze gaat spelen zoals nu in de kerk kan het echt niet. Jannick en ik hebben beide kromme tenen ervan. Dus daar gata Jannick haar nu op aanspreken.Thuis gekomen bleek Sabrina naast Jan op het bed te slapen en heeft Jannick haar weer in haar eigen bed gelegd. Theresa zit in haar onderbroek nu op mijn bed tv te kijken. Jan en ik Netflix. Het is nog altijd bloedheet. Buiten nog 25 graden en het is 21 uur. In huis nog erg warm.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.