Zomersweer

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag 5 oktober
Gisteren aan het eind van de middag Jannick bij Bettina opgehaald. We wilden eigenlijk gelijk weg maar er was nog meer familie en dan ontkom je niet aan een kopje koffie met heel veel erbij.
Thuisgekomen hebben we lekker mosselen gegeten, die waren er weer bij de diepvriesman. Ik eet het graag lekker met kruidenstokbrood en tartaresaus. Met Jannick deze maand doorgelopen en geprobeerd het een en ander in te plannen. Maar deze week gaat het alweer mis want ze moeten deze week veel dans oefenen en instuderen voor zaterdag.
Hij bleef bij ons slapen en ik had hem gevraagd om mij ook te wekken als hij op stond want ik had ook een druk programma. Schrik ik om 7.15 wakker, Jannick allang weg en mij niet wakker gemaakt. Dat is ontzettend balen dus ontbijt naar binnen gepropt en Jan me weg laten brengen. Ik was laat bij het ziekenhuis dus ik kon 2 uur wachten voor ik aan de beurt was ondanks dat ik een afspraak had maar volgens mij geven ze iedereen op het zelfde tijdstip een afspraak daarom wilde ik ook vroeg zijn. Ik ben daarna naar de tandarts gegaan in Schladming en heb voor mij volgende week dinsdag een afspraak en voor Jannick a.s donderdag want hij heeft weer kaakproblemen. Dan naar de Trachtenwinkel om de Dirndl te passen en gelukkig past de jurk. Dan moest ik er nog een blouse bij uitzoeken en ik heb voor een zijdeachtige gekozen met heel fijn kantwerk, echt feestelijk. De Dirndl heeft een zwarte rok en het lijf is cerise met een gobelin roos erin. Het schort heeft ook cerisestroken erin met hetzelfde roosmotief en strepen in goudkleur en oranje.
Het blijft maar super mooi en warm weer, hoewel het ’s nachts al aardig koud is. Jan moest vanmorgen echt heel veel ijs van de auto krabben.

Nina heel veel kusjes van opa en oma voor je 4e verjaardag .Ik hoop dat je pakje vlug komt maar soms duurt het heel lang. Het is al 10 dagen onderweg,

Annemarie
Het is inderdaad de buurvrouw met het huisje en wij wonen direct naast haar huisje met alleen de Bach ertussen in. Vroeger heette het huis “Haus Bad” en nu “Haus Helga”.Er is een oud stuk huis daar wonen wij en een nieuw stuk huis wat o.a. de appartementen van de eigenaar en het kleine appartement dat in de verhuur is. Boven ons is een groot appartement over 2 verdiepingen wat vroeger pension was. Onze buurman Herman woont nog steeds in het bad gedeelte van Alpenbach. Maar heel vroeger was naast ons huis het gemeentebad vandaar dat het Haus Bad heette. Dat stuk grond is nu bij het huis waar wij wonen. Bij de foto,s die met de hardloop wedstrijden gemaakt zijn moet ook ergens een foto van Herman Schrempf zitten , ik geloof de foto,s van Ardning. De ouders van de eigenaar van onze woning waren Frans en Helga Royer. Beide gestorven. Ze hadden geloof ik 7 zonen . Alfred de huidige eigenaar is de oudste en Norbert die van onze Hansi is de jongste.

Het was weer zo,n wisseldag, ik met Jan naar beneden, Jan weer terug, Jan naar beneden om mij op te halen, samen terug, Jan naar beneden naar zijn werk, Jannick met de auto naar boven , Jannick weer naar beneden om Jan op te halen.
Jannick is gaan skiken en Jan gaan hardlopen. Ik gaan koken, ik heb voor het eerst Tafelspitz gemaakt met bouillon aardappelen. Het smaakte zeer goed. Ik zou niet weten wat tafelspitz voor vlees in het Nederlands is. Het is een heerlijk stuk mager rundvlees in een punt die je eerst een uur in en grote pan water kookt en dan de groente en de kruiden en bouillonblokken bij doet. Dan moet het nog 45 minuten koken en voor het klaar is neem je er bouillon uit en kookt daar de aardappels in. De tafelspitz in plakken snijden en garneren met de groente en de bouillonaardappels. Wij hadden het vlees van de Fürsterhof. Normaal eten we ’s middags warm maar op dit soort dagen ’s avonds.
Na het avondeten is Jannick de berging van Fit en Fun op de biatlonbaan leeg gaan maken.
Hij heeft een sleutel van het hek en kan dus met de auto op de baan komen want het is veel en zwaar. Vandaar in de avond want overdag is het momenteel druk met atleten. Morgen moeten wij dan de sleutel van het hek en het hok naar het Sportbureau brengen. En ik slaap weer veilig met alle wapens onder mijn bed.

Ik word woensdag 28 oktober geopereerd aan de schouder. De slijmvliesbuidel wordt eruit gehaald, aan de tegenoverliggende zijde van de kop waar de kalk op zit uitgeslepen en alles wordt uitgespoeld. Ik moet onder totale narcose en 5 dagen blijven. In het LKH in Schladming. De breuk heeft precies in de kop gezeten en is gaan verkalken.

7 oktober
Denny gefeliciteerd met je verjaardag.

Ik had erg veel was van David en dat kon lekker allemaal naar buiten. In de middag kwamen Einar en Haje op de bikes voorbij.
We hebben afgesproken dat we met hem meerijden naar Nederland, dat is gezelliger en in ieder geval gedeelde kosten.
Jannick had van school uit een Busnisslezing in Sankt Johann en zou pas laat thuis zijn, Jan moest werken bij het Bezirk en werd gebeld of hij ook vanaf 19 uur vanavond bij de Hofer wilde werken. Ze moesten de vriezers afbreken en schoonmaken, hij werkte tot 23 uur.
Het probleem was wel dat Jannick die rond 18.30 in Schladming aan kwam niet naar huis kon. Hij is naar het rode kruis gegaan en heeft dienst genomen tot morgenochtend 7 en gaat dan vanaf daar naar school. Heeft hij ook zijn verplichte uren weer gedaan. Hij kon kleding lenen want zijn rode kruis kleding had hij niet bij zich. Meestal is het doordeweeks wel rustig en kan hij wel slapen.


Jan heeft Jannicks ontbijt om 7 uur gebracht. Daarna moest hij naar school die om half 8 begint. Hij had pech afgelopen nacht want hij heeft moeten werken tot 3 uur, 2 uitrukken beide voor een hartaanval. Hij kon zijn armen alweer niet optillen want hij had bij de ene patient 1 ½ uur gereanimeerd. Wel met erfolg.
Jan en ik hebben eerst wat dingen bij ons gedaan en daarna naar Jannicks huis. Daar tot 12.30 gewerkt , middageten. Daarna samen naar beneden om Jannick op te halen, die heeft Jan naar zijn werk gebracht en mij naar de sportschool. Dan is Jannick met de auto naar de garage, mij ophalen en samen naar huis. Hij middageten en een uurtje slapen, ik de was gedaan die bij Jannick vandaan kwam en eten voor vanavond gemaakt. Na zijn slaapje heeft Jannick , Jan weer opgehaald. Jannick en ik samen naar de kapper, ik om mijn wenkbrauwen te verven en Jannick heeft zijn haar laten stylen en verven. We waren pas na 18 uur weer thuis.
Het was weer een super mooie dag.
Ze zijn tussen de weg naar ons en de hoofdweg boven aan de bouw begonnen van het nieuwe toerisme bureau. Dat houdt voor ons in dat we tijdens werkzaamheden niet over onze weg kunnen maar alleen via het pad naast de katholieke kerk. Jannick had al bemerkt dat hij met de auto ook al niet langs de weg via Almfriede naar ons kon komen want ook daar zijn ze aan het bouwen. Ze bouwen hier best snel en zo wie zo is het afgelopen zo gauw de sneeuw valt.
Het is niet te geloven dat we 2 jaar geleden in oktober in de sneeuw zaten en behoorlijk ook en nu temperaturen tot 27 graden.
Doordat er op school altijd alles op het laatste moment wordt doorgegeven of gewijzigd heb je altijd problemen met plannen. Nu kreeg Jannick vandaag te horen dat hij morgen aansluitend na school weer danscurcus heeft. En hij heeft om 13 uur een afspraak bij de kaakchirurg. Dus hij gaat bellen morgen of er eerder een gaatje is en anders of wij van afspraak kunnen wisselen, want ik moet dinsdag. Hij zit constant vol gepland.

Ik ga in januari met Jannick naar de NK langlaufwedstrijden, we hebben een kamer in Schwendt. Dat is 10 km vanaf Reit im Winkl waar de wedstrijden zijn. Een prima en goedkope optie. Overnachten met ontbijt voor 15 euro pp. En voor ons het voordeel dat we in Oostenrijk blijven en niet in Duitsland zijn. We kunnen dus gewoon onze telefoons en internet gratis gebruiken.
We gaan alleen voor de wedstrijden en verder niets. Jannick doet in het weekend erna de Tauernlauf. We vinden het belachelijk dat je voor meedoen aan het NK een paspartout moet kopen voor veel geld. Dit is koppelverkoop met machtsmisbruik en is daardoor strafbaar.
Koppelverkoop is wel toegestaan maar de combinatie koppelverkoop en machtsmisbruik niet.


Was opnieuw een super mooie warme dag, het is voorlopig de laatste want ze geven voor morgen regen op. Samen met Jan tot de middag in de tuin gewerkt. We hebben de overhangende bomen en struiken bij de beek weggehaald. Omdat we er vanaf onze kant maar ook vanaf de overkant niet bij konden is Jan in de beek gaan staan. Ik snap niet dat hij geen kramp in zijn voeten krijgt want het water is ijskoud en hij heeft er erg lang in gestaan. Hij had wel laarzen aan maar die liepen toch vol in de diepere gedeelten. Ik krijg al heel snel kramp als ik er in sta. Het doet gewoon pijn zo koud als het water is. Ik heb de bessen struiken allemaal langs de waterkant aangepakt , je kan er nu weer achterlangs. Als het water stijgt en er rommel mee komt blijft dat achter de struiken en stronken hangen, er blijft dan nog meer achter hangen en het water gaat stuwen, nu stroomt het weer beter en sneller door.
De bessenstruiken staan aan de kant waar het water bij ons overloopt, we hebben daar ook in de beek schoongemaakt. De beek loopt aan 3 kanten om het huis en grond dus we hebben best veel te doen. Na het middageten is Jan naar zijn werk gegaan en ik ben de takken en bomen gaan ruimen. Alle zijtakken eraf knippen en de kale dikke stammen op een hoop. Dan met een kruiwagen naar de groenberg brengen (het is geen hoopje meer). Ik heb flink blaren op mijn handen en ook veel brandnetelplekken op armen en benen. Tegen 15 uur kwam Jannick uit school, die heeft snel wat gegeten en zijn we samen weer naar beneden gegaan, snel wat boodschappen gedaan en Jan opgehaald uit zijn werk. Jan gaan lopen , ik gaan koken, Jannick naar zijn huis spullen ophalen voor de komende dagen. Hij moet morgen om 7 uur al op school zijn, dan heeft hij weer een paar uur dansen en dan nog school, in de avond hebben ze dan de generale repetitie tot laat. Hij slaapt dan bij Bettina in Aich want hij moet zaterdagmorgen vroeg op voor zijn Sani cursus en hij wordt dan in Aich opgehaald om 6.30, hij hoopt dat hij in de middag weg kan gaan, mits het stof is die hij beheerst. Dan kan hij bij de kapper nog even zijn haar laten doen en moet hij al naar school voor alle voorbereidingen.
Dan wil hij niet lang op het bal blijven want hij moet zondag weer om 6.30 beneden zijn voor het meerijden nar Stainach waar de colleges zijn. Hij heeft van de week met een van de leraren nachtdienst gehad en die had hem overhoort tijdens het werk en hem gezegd dat hij wel gaat slagen als hij zo doorgaat. Maar goed het is op het moment wel heel heftig allemaal.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

8 oktober 2009 08:53 | Door: Jeannette Dank voor de informatie. Dacht het al toen je dat vrouwtje omschreef. Leuk zo zonder er te zijn precies te weten waar je zit ! Nu zie ik alles veel meer voor me... :) In het gastenboek bij de familie Schrempf van het Alpenbad kun je zien wanneer wij er waren, want ik heb meestal elke keer een tekening gemaakt in het gastenboek.

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:11:19

8 oktober 2009 09:39 | Door: Annemarieke Ben benieuwd hoe de dirndl je staat! Plaats je gauw een foto? Alvast heel veel sterkte gewenst voor de operatie. Wrs "hoor en zie" ik je nog wel voor die tijd, maar toch. Ik zal aan je denken! Groetjes en een fijn weekend! Annemarieke

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:11:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.