Super zonnig en warm

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd wakker om kwart over 5 even eruit en weer in slaap gevallen. Dan werd ik wakker en was het even na achten. Opgestaan en alle ochtendzaken gedaan. Het was om die tijd buiten al 9 graden ongelooflijk warm en door de zon werd het warmer en warmer.
Ik ging met Jan even naar de Spar want ik wilde toch graag kijken of ik nog voor ons Narrenköpfe kon kopen en wat visdingen voor mij.
Het lukte volledig en bepakt en gezakt met Jan weer naar huis. Met alleen al 3 grote pakken wc papier loop je al snel gepakt en gezakt. De zweetdruppels voelde ik over mijn rug lopen . Het was in ieder geval genieten want ik geloof dat er weer wisselvallig weer aan komt.
Dan ben ik even naar beneden gegaan om de jas voor Theresa aan haar te geven. Ze was er zo blij mee en hij is iets te groot dus een prima jas voor de herfst. Sabrina zei Umi tegen me daar smelt mijn hart van.
Jannick sliep nog die was gisteren laat thuis. Hij had in de middag de bijzetting van zijn collega die gestorven was. Er waren 160 mensen , famiie, de hele Sölk, collegaas van het werk. De kerk in de Sölk was overvol zodat Jannick en zijn collegaas de kerk in een rondje gemaakt en de kerk uit en naar het Gasthaus, dat zou hij ook zo gedaan hebben. Er was uiteraard ook een Leichenschmaus en ook daar waren de collegaas voor uitgenodigd.
Ik zat met irritatie het stuk te lezen dat in Nederland idioten zijn die bij het karnaval gaan controleren of er wordt gediscrimineerd. Het hele karnaval is toch alles en iedereen belachelijk maken? Dan gelijk een stukje van de Rathausstürmung in Gröbming van gisteravond en daar stond onze Burgemeister en een gemeenteraadslid als Indianen. Als hier iemand in het nieuws is geweest om het een en ander dan kan je dat gegarandeerd terug zien bij de optocht. Dat is geen discriminatie. De hele Kindergarten meer dan 100 kinderen waren al een keer allemaal indiaantjes maar ook wel eens allemaal astronautjes of kunstschilders. Laat die zeikers aan het werk gaan dan hebben ze geen tijd meer voor dit soort onzin . Maar werken is voor de discrimineerders zodat de uitkering voor hen die klagen weer is veilig gesteld. En ergens voelt dat nou wel als discriminatie.
Net de kaaspizza gemaakt en gegeten dus de buikjes zijn weer vol.
Ik heb wat primulaatjes op de tafel staan en samen met dit weer geeft dat een heerlijk lentegevoel, ik houd van de winter maar ik ben oh zo blij als de lente weer in aantocht is. De deur heeft lang open gestaan dus het huis is weer fris gelucht. Ik heb Fiep buiten geborsteld wat een haren komen er nu van hem af. Felicia wil nooit geborsteld worden. Jannick kwam koffie drinken met Sabrina, Theresa was beneden een Dvd aan het kijken en Ingrid sliep. Sabrina komt binnen wijst op de tv en op de stoel dus ze wil in de stoel tv kijken. Dan vraag ik aan haar wat vraag je dan en dan maakt ze het gebaar bitte.

Ik zag je Danielle op de foto met een stukje over Hohentauern in der Ennstaler over de gemeenteraadsverkiezingen. Succes dan maar weer.

Een hele poos bezig geweest met de adminstratie en het meeste is klaar maar er ligt nog wel wat voor morgen want ik was het zat.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dank je wel. Het wordt spannend deze keer. Liefs Daan

Danielle 2020-02-23 00:12:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.