Nog een Storch/ooievaar erbij

Oostenrijk, Gröbming

Nikolaus, Nikolaus, lieber Mann,
klopf an unsrer Türe an!
Wir sind brav, d’rum bitte schön,
lass den Stecken draußen steh’n!

Nikolaus, Nikolaus, huckepack,
schenk uns was aus deinem Sack!
Schüttle deine Sachen aus,
gute Kinder sind im Haus!

Mittwoch 30.November
Prachtig zonnig weer met minus 7 in de morgen en maximaal 5 graden. Maar gezond weer vind ik dit.
Theresa werd om 6 uur wakker omdat ze het koud had, ze lag dan ook boven haar dekbed. Dus haar eronder gestopt en zij huilen ik wil mijn eigen dekbed en wij die heb je ook. Dus licht aan en ja het was goed, licht uit , ik wil mijn Shaun, licht aan Shaun gegeven en zij viel in slaap en ik ook maar al snel erna liep de wekker af en dat vond ik vandaag niet fijn.
Maar goed haar nog even laten liggen want ze sliep nog zo lekker en ik de biscuitjes met boter en rose muisjes gemaakt. Jan haar ontbijt gemaakt en dan haar wakker gemaakt om te ontbijten , ik aankleden dan haar aankleden dan allemaal klaar om naar de Kindergarten te gaan. Daar werd Theresa als een prinses ontvangen , want ja het is natuurlijk wel nieuws als je grote zus geworden bent. Wij merken het al want overal worden we aangesproken.
Thuis gekomen was er koffie en een krant en dan nog even gaan douchen. Jannick was ondertussen begonnen met opruimen en als ik van beneden naar boven ga neem ik gelijk wat mee. Dus al een borden, en bestek en nog wat andere dingen naar boven. Ondertussen de slaapspullen van Theresa en heel veel andere dingen naar beneden. Kan ze 2 dagen met Papa slapen en dan mag ze weer een nachtje bij Opa en Oma want dan gaat Jannick naar de Skiopening van de Planai voor het rode kruis. Zoals het er nu uitziet zou Ingrid zaterdag naar huis mogen.
We hadden gisteravond ook nog een ooievaar in de tuin van de ÖWR Liezen gekregen. Jannick was gebeld door Rene en werd gefeliciteerd, gelijk erna de volgende Markus dus Jannick vraagt hem zit jij dan samen met Rene en hij zij ja , toen ging bij Jannick een lichtje branden en hij vroeg is het er koud? Jaaaaaaaaaaaa en hij kom dan maar binnen. Stonden ze voor de deur en hadden ze de ooievaar erin gejast.
Ik kan zo genieten van al dit soort dingen .
We zouden bij Jannick eten want die had zoveel koude pastaschotels over en lekker bananenschnitte die we al bij de koffie hadden. Gezamelijk Theresa uit de Kindergarten halen want er was Adventkoffie drinken. Krijg je koffie of thee met wat lekkers erbij en dan betaal je 2,50 en dat is om nieuwe spullen te kopen. Dus Theresa eerst opgehaald en dan beneden koffie drinken. Jannick opperde om gelijk door te gaan naar Ingrid maar die krijgt vandaag visite uit Murau en dan is het druk. En Jan moet werken is al steeds veel later aan het werk gegaan dus wij gaan jullie maar . Wij terug gaan lopen naar huis en het eten stond op het balkon tja dat was dus bevroren. Voor ons eruit gehaald en het was redelijk snel te eten. Dan ben ik bij hem in de keuken gaan opruimen . Eerst een kant leeg gemaakt door alles wat weg kon ook weg te doen en de vuile vaat op de bergen aan de andere kant erbij te stapelen. Dan kon ik de vaatwasser leegmaken en alles op het lege deel zetten , vaatwasser gevuld en aangezet. Vuil opgeruimd. Kratten met deels lege flesjes vol gemaakt met lege die beneden in een krat stonden en die krat met restant bier bij hem gezet. Jan had ondertussen onze stoelen terug gezet nadat hij eerst gestofzuigd had bij ons. De huiskamer bij hem is opgeruimd , de rest van de keuken moet hij even zelf opbergen, 2e keer vaatwasser erbij gestapeld en de rest vuil moet hij ook even zelf erin doen.
Nu half 5 en het even helemaal zat, Jan is allang weg naar zijn werk en ik denk dat ik nog 3 kwartier heb voor hij weer thuis is.
Als jullie denken dat we verder geen problemen meer hebben dan hebben jullie het allemaal mis. Want nu kregen zowel Jan als ik een papier dat we het inkomen van de andere medebewoners in onze huishouding niet hebben opgegeven bij de Krankenkasse nou nee want we hebben geen gezamelijk huishouden en we hebben ons eigen inkomen en we betalen gewoon huur . Dus ik gebeld en dan moet ik bewijzen dat het zo is en vragen ze heb je een eigen keuken en ik ja heb je een eigen badkamer en ik ja dan moet je een betaling van de energierekening overleggen. En ik die heb ik niet want ik betaal warme Miete. (dat is huur waar de nevenkosten bij inbegrepen zijn.)
Nou dan moet ik naar de gemeente om een bewijs te halen dat de woning opgesplitst is maar dat is hij niet omdat we familie zijn is dat ook niet nodig. Dus ik , ik heb wel een huurcontract. Nee dat was niet goed. Dus Jannick heeft gebeld en weer het hele verhaal en hij mag wel een huurcontract overleggen zoals Jannick het zegt je moet het ze zo bij brengen en de kans geven zodat ze denken dat zij het hebben bedacht. Dus een huurcontract is er bij de bank zelf hebben we het niet maar het was toen voor de hypotheek nodig en had de bank het opgesteld en wij allemaal getekend. Er is er een uiteraard zo gemaakt wat een onzin toch weer allemaal. Ja Ingrid en Jannick zijn grotendeels particulier en betalen veel zelf omdat ze een goed inkomen hebben met zijn tweeen. Maar om ons daar aan toe te willen voegen. En ons het recht op bv Rezeptgebuerbefreiung te ontzeggen omdat zij te veel verdienen schiet bij ons toch echt in het verkeerde keelgat. We betalen onze eigen Krankenkasse vanuit Nederland , zij hebben niets met Nederland en betalen hier hun eigen verzekeringen ook het deel via hun werk. Ik mag niet bij Jan verzekerd worden toen hij hier werkte en was verplicht alle bijdragen in Nederland te betalen omdat Nederland zegt dat is zo bepaald en dan wel hier apart andere dingen gaan betalen terwijl we onze verzekeringen niet kunnen koppelen. Krijgt vast nog wel ergens een staartje. We wachten maar weer af. Het komt eigenlijk omdat ze tot vorig jaar het meeste op de naam Midl liep omdat Ingrid ook meer verdiende maar door hun huwelijk is het allemaal Molenaar geworden en krijgen ze mij erbij en omdat ik met Jan getrouwd ben hem ook.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.