Onverwacht dagje Salzburg

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 8 opgestaan en douchen aankleden en zo. Dan belde Jannick en vroeg hebben jullie wat voor? Nee we hadden het familiefest voor maar dat gaat niet door. Hij zei dat ze naar Salzburg wilden gaan en vroeg of wij ook mee wilden. Ja ik wel eb
even aan Jan gevraagd maar die wilde niet mee. Dus snel wat anders aan gedaan en naar beneden waar ze al op de kinderen zaten te wachten. Die waren er om 9 uur dus we konden gelijk op pad want beide zagen er redelijk aangekleed uit. Tja op de drukste zaterdag van het jaar richting Salzburg. We zijn binnen door gaan rijden mag officieel niet maar met een Oostenrijks kenteken doen ze niet zo heel moeilijk. Al met al was het daar ook overvult maar we konden blijven rijden. In Salzburg was het ook waanzinnig druk waar je keek mensen. Meli kent Salzburg niet dus vandaar Salzburg. Jannick kende een grote parkeergarage in het hart van het centrum en een grote parkeerplek met de kaart van Sabrina. We hadden de grote kinderwagen voor Sabrina mee. Ze had haar mooie pink Schienen aan waar ze nu wel mee kan lopen. Maar de schoenen die Ingrid erbij heeft gekocht kunnen niet goed dicht.
We hadden een ronde centrum gedaan en zijn eerst wat gaan eten in de Burgerista, was best lekker en de kindermenus zijn met 3 kleine minibroodjes met een minihamburger erop en lekkere aardappel patat. Dan zijn we nog in het Mirabellgarten gaan wandelen en nog een hele ronde Salzburg en langs de Salza terug gelopen. Meli wilde graag naar de Outlet dus daar heen gereden en eronder geparkeerd,
Els belde mij toen we ergens ondergronds waren maar gelukkig bleef de verbinding bestaan. Het etentje met de nichten en zussen is afgesproken. Jan brengt mij naar Els en Hij en Theresa blijven daar tot we weer terug zijn van het damesetentje.
In de Outlet werd een ronde een hele middag en we kwamen bepakt en gezakt eruit. Jannick wilde Converse schoenen kopen dus allemaal naar binnen. Jannick een paar en Meli ook een paar met regenboogzolen of wel Gaypride schoenen. Jannick zwart met kleur accentjes en glitter voor Meli. Theresa hoge wit met rode dingen erop en Sabrina uiteindelijk ook een paar. Dat was wel lachen elke schoen die we lieten zien nein, nein, tot ze rose glitter aan kreeg dat was jaaaaaaaa. Ze kunnen zelfs dicht als ze de Schienen aan heeft. Zo blij is Sabrina ermee. Dan ben ik overstag gegaan voor een paar hoge rose. Mijn zolen passen erin en ik heb ze ook gelijk aangedaan. Dat is steviger dan lage schoenen met mijn enkels want ik wil niet steeds mijn hoge bergschoenen aan. Die zijn ook warm en zwaar.
Dat was met lopen een hele verbetering dan de lage schoenen die ik aan had. Dan waren we oa bij de Tom Tailor kindershop. Daar hebben ze Theresa in het nieuw gestoken en ze had een korte broek met T shirt en een bijpassend vest. Een rok met een shirt en nog wat dingen. De korte broek en shirt met vest wilde ze gelijk aan . Sabrina helemaal blij die had oa 2 jurken en nog wat dingen. We waren in de Adidasshop omdat Theresa sportzaken nodig heeft en ik had gezegd dat Adidas goed past bij Theresa maar helaas op een shirtje na konden we niets in haar maat vinden dan nog even bij Brundl kijken. Daar vonden we 2 leuke driekwart leggings met shirtjes, Ik heb een mooie crepes pan van WMF gekocht in de WMF Store. Ik heb allemaal WMF pannen en daar ben ik erg tevreden mee.
Dan eindelijk op weg naar huis en bij de MCdrive ijsjes meegenomen. Een flink stuk binnendoor en dan terug naar de Tauernautobahn waar nog steeds file file file rijden was. Voorbij Bisschofshofen ging het beter. De op en afritten waren afgesloten alleen bestemmingsverkeer en menige toerist kon weer omdraaien. De wachttijden aan de grenzen zijn groot. En ja de doorreis in Oostenrijk vlot echt niet. Ik hoorde van iemand die 10 uur langer gereden had dan anders.
Toen we wegreden uit Salburg was het slechte weer al uuitgebroken en we hadden vandaar tot thuis onweer en regen en slecht zich.
Maar veilig thuis aangekomen. Het was al avond en Meli heeft eerst die 2 meiden binnen gebracht en bedklaar gemaakt. Ik ben boven met de voetjes hoog heb ik wel verdiend.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

foto van jou rose hoge schoenen nicolette ben niet nieuwsgierig maar wil ze wel zien🤣🤣

els molenaar 2021-07-31 22:12:22

ziet er allemaal weer leuk uit, zo'n dagje samen doet je altijd goed, en ook de kleding ziet er leuk en gezellig uit Theresa

Christina 2021-08-01 04:31:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.