Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssttttttttttttt

Oostenrijk, Kleinsölk

FFFFFFEEEEEEEEESSSSSSTTTTTT

Zondag 1 mei
Hier altijd een grote feestdag met meiboom en 1 meivieringen.We hebben zelfs bij ons in Reith een meiboom.
Wij zijn gistermorgen vertrokken naar Graz en hebben een kleine omweg genomen over Brück/Mur een erg mooie weg en in ieder geval sneller momenteel dan over de tolweg naar Graz. Daar zijn ze met werkzaamheden aan de tunnels bezig.
We vertrokken met mooi weer maar in Graz hoosde het. We waren vroeg en eerst langs Gasthof Kreuz Wirt gegaan en gevraagd of ze een kamer vrij hadden. Dat was het geval en konden ook gelijk de sleutel krijgen. We zitten aan de goede kant van Graz om naar het Koninginnefeest te gaan. Eerst een stukje gaan lopen door het centrum van Graz maar elke keer hoosde het. Dan dachten we met de kaart het wel te kunnen vinden maar nee dus. Het was in Weinitzen een buitenwijk van Graz.
Danielle gebeld en gevraagd of zij wist waar het was. Het was in de Hochwirt maar daar zijn er meerdere van en wij hadden echt geen idee. Danielle ons verder geholpen maar het zijn daar allemaal bergweggetjes en om het makkelijk te maken heb je meerdere straten of paden met dezelfde naam maar die je niet brengen waar je moet zijn. Omdat Danielle had gezegd dat het aardig naar boven lag hadden we nog geen argwaan toen de weg overging in een zandpad en steeds smaller werd maar uiteindelijk stonden we boven op een berg op een boerderij. Hele aardige mensen daar maar zelfs die wisten niet precies hoe we er moesten komen. Het was heel stom want de kaart gaf deze weg aan maar die hield dus op en sloot niet aan op de weg waar we moesten zijn. Dat lag daar inderdaad achter maar daar kon je dus niet komen. De dochter van die mensen heeft helemaal opgeschreven voor ons hoe we vanaf daar er toch konden komen en toen waren we er in 5 minuten. Het was er ontzettend mooi dus genoten hebben we wel van het verkeerd rijden en ook erg gelachen.
Ze had ons al gewaarschuwd dat er borden staan dat er geen doorgang was omdat er iets met een brug was maar ze zei gewoon negeren en dan kom je er wel. Want het is de enige weg er naar toe. Toen we daar aankwamen was het droog en het leek erop dat het beter ging worden. Het was al behoorlijk druk en erg gezellig. We konden gelijk aan tafel en lekker eten en drinken. Ik had nog nooit oranjebitter gedronken maar ik vind het erg lekker. Het zag eruit als een zee oranje met al het oranje dat de mensen aan hadden. Leuke mensen ontmoet, als toetje waren er oranje tompoezen, zo lekker. Er schijnen rondom 500 Nederlanders in Steiermarken te wonen. Er werd verteld dat er was geopperd om Nederlanders die in Kärnten wonen ook uit te nodigen, ik geloof dat daar geen consulaat is. Maar de zoon van de Burgermeester zei toen " dat wat de bergen scheiden niet door de mensen moet worden samengevoegd" . Dat was dus lachen. Buiten hadden de kinderen een vrijmarkt en er was er eentje zo slim, die had in Nederland 70 zakken drop gekocht en verkocht ze voor 2,50 of 5 zakken 10 euro. Hij was uitverkocht.
We wilden eigenlijk weggaan maar toen was de zon vol doorgekomen en zijn we met velen buiten op het terras gaan zitten en daar ben ik behoorlijk doorgezakt. Er waren ook nog Nederlanders die Jannick kenden, grappig. We waren half 8 weer terug in ons Gasthof. Daar kan je ook eten dus dat maar gedaan. Jan heeft daar pilsje genomen want die moest rijden maar ik heb het maar even bij een sapje gehouden. Op het feest had ik behalve de oranje bitter flink aan het Puntigamerbier gezeten en toen de zoon van de burgermeester drank was gaan halen kreeg ik grote glazen gespritzt (witte wijn met water). Had gelukkig geen hoofdpijn maar was wel beremoe.
Na het eten naar de kamer gegaan en ik wilde wat tv kijken, Jan sliep geloof ik gelijk en ik heb al slapend wakend met 1 oog tv gekeken. Jannick belde toen mijn ogen allebei dichtgevallen waren. Hij had geen idee of hij theorie gehaald heeft , vond het erg moeilijk had problemen met de vraagstelling, veel cursisten dachten dat ze gezakt zouden zijn en hadden ook problemen met de vraagstelling.
Daarna de tv maar uitgezet en in coma.
Vanmorgen werd ik wakker door de zon, lekker gaan douchen en Jan gewekt om te gaan ontbijten. Na het ontbijt terug gaan rijden.Was het in Graz schitterend en zonnig weer , werd het steeds somberder richting huis. Jannick had me verteld dat zij alle dagen schitterend mooi weer hadden.
Nadat we thuis waren gekomen en de katten even hadden begroet en eten hadden gegeven zijn we naar de Kirtag in Irdning gegaan. Ik eet zo graag Langos maar die kan je alleen op de Kirtag krijgen. Dus alleen daar al voor gegaan. Het was zoals altijd loeidruk en gezellig maar het begon te hozen en we waren doorweekt, onze Langos onder en afdakje opgegeten en dan naar de auto terug , zoveel mogelijk uitgetrokken want we dropen. De kachel hoog en we zaten dampend in de auto. Thuis gekomen zagen we nog net Hannes en Elfriede weg rijden. En oma waren we onderweg al tegen gekomen. Was de buitendeur op slot. Dat gebeurd wel vaker maar normaal weten we waar de sleutel is en die was er niet. Daar sta je dan we konden niet naar binnen , Jannick in OÖ en opa wist ook geen sleutel, Hannes gebeld en die wilde terug komen maar opa had ondertussen de sleutel gevonden. We hebben eigenlijk nooit een sleutel bij ons en onze eigen sleutel is binnen maar daar heb je weinig aan als je niet naar binnen kan.
Dan droge spullen aan en een warme kop koffie.

Annemarieke
Heet Bärlauch in het Nederlands daslook? Ik kende het helemaal niet.
Olijfolie, Bärlauch, pijnboompitten,parmezaansekaas, wat kruiden zout meer niet maar erg lekker. Ik heb wel eens feta over en die past er ook goed in maar wel in combinatie met parmezan.
Jannick belde om te zeggen dat hij alle onderdelen gehaald heeft maar ze moeten allemaal nog een keer terug komen omdat er zwemonderdelen niet gedaan konden worden door het mooie weer te weinig water! Dus op zijn diploma moet hij nog wachten want het is door de staat bepaald dat die onderdelen beproefd moeten worden.
Jannick is gelijk door de Landesreferent uitgenodigd om eind mei een heel weekend in Tirol naar een wildwater seminar te gaan. Alles helemaal betaald. En het schijnt daar erg moeilijk water te zijn. Jannick mag als enige mee. Er waren ook Duitsers aanwezig van een speciaal Duits team. Daar is alles bij elkaar en die doen water, berg , helicopter redding en wat al zo nog meer erbij komt. Die waren dus om te kijken hoe in Oostenrijk opgeleid wordt.
Er waren onderdelen met bouwen en knopen daar waren zij veel sneller mee dan de opleiders, dus ook veel sneller dan de andere cursisten, maar de wateronderdelen waren ze hier beter in. Ze konden dus veel van elkaar leren.
Jannick is dus de nieuwe Wildwasserreferent voor Steiermarken.
Jannick gaat gelijk door en hoopt dan op tijd op zijn werk te komen bij McD want voor hem is de eerste mei zijn officiele eerste werkdag. Dat lijkt me een goed begin op de dag van de arbeid.

Hoorde net op tv dat het weer gaat sneeuwen, zelfs bij ons BAHHHHHHHHH, dat had van de winter moeten komen.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

1 mei 2011 20:11 | Door: Abe Hoi Nicolette, Indewrdaad Bärl auch is in het Hollands Daslook Abe

molenaar.ruesink 2017-05-06 19:39:01

2 mei 2011 01:45 | Door: Christina Hé Nicolette, heb je geen foto's van de Meiboom gemaakt,en als je ze hebt,kun je mij er dan niet 1 of 2 opsturen,want ik ben er naar op zoek. liefs aan iedereen daar,groetjes uit Heemskerk aan de Zee,Holland

molenaar.ruesink 2017-05-06 19:39:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.