Strubbelingen maar wel mooi weer

Oostenrijk, Gröbming

De hele avond en nacht ziek geweest, dit maal flink van mijn Pancreas. Ergens heeft er iets niet gepast. Maar goed2 uurtjes slaap gehad dat is niet veel. Jannick kwam met de kinderen ontbijten dus wel eruit maar zelf niet mee ontbeten. Dan hele ernstige diarree maar dan als ik helemaal leeg ben kan ik weer normaal wat gaan eten en drinken maar daar ben ik dan wel heel voorzichtig mee. De kinderen werden om 9 uur gehaald door Ingrid en Jannick had de papieren voor Theresa uitgeprint die wij mee moeten nemen op vakantie. Die moet ingrid dan tekenen en een kopie van haar pasport bij doen. Hebben we alle jaren zo gemaakt en er zijn best controles geweest. Nu zei ze tegen Jannick ik heb geen pasport want die heb ik als vermist gemeld. Dus Jannick dan heb je toch een personen Ausweis nee heeft ze ook niet. Dus Jannick je weet toch dat we dat nodig hebben en je weet toch dat je verplicht bent om er een te hebben? Jannick zei dat ze haar pasport hadden gevonden toen ze de wandkast gingen afbreken en aan haar gegeven. Maar ze had nooit wat gevraagd of Jannick wilde zoeken . Nee gewoon als gestolen gemeld. Nu gaat ze naar de BH om te vragen om dat ongedaan te maken maar volgens mij kan dat niet althans niet bij onze Nederlandse passen. Ze heeft een week nog om het in orde te brengen.
Dat bleef niet als enige strubbeling , ik heb een bankkaart die ik eigenlijk alleen in noodgevallen, op vakantie en zo gebruik. Ik kan daar tot een zeker bedrag mee rood staan en vul dat aan vanaf mijn normale rekening. Ik had hem ik denk 3 maanden geleden nog gebruikt en dan gelijk weer aangevuld. Kreeg ik bericht dat ik moest bewijzen dat de rekening ook aan mij behoord. Dat heb ik gedaan een uitdraai gemaakt rekeningnummer en onze beide namen staan er op want het is een en/of rekening. Kopie pasport meegezonden en niets meer gehoord tot vandaag. Kaart gesperrt tot ik bewezen heb dat de rekning waar het geld van betaald is de mijne ook echt is en ik volledig toegreep er op heb. Tja maar hoe dan? Jannick laten bellen en uiteindelijk zijn we eruit gekomen dat ze een of ander officieel papier van de bank willen hebben. Dus de ING gebeld en ja dat kan maar alleen toezenden. Tja dat gaat het niet worden maar stuur toch maar. Gelijk gevraagd waarom ik met mijn 26000 punten van de ING geen kaartjes kan bestellen voor pretparken , je krijgt ze per mail toegezonden en het wordt automatisch in mindering gebracht maar ik moet mijn adres invullen en dat gaat niet, ook mijn telefoonnummer accepteren ze niet. Mensen in het buitenland kunnen dus niets bestellen. Nou kan ik me voorstellen dat ze geen stofzuiger opsturen maar kaartjes per email moet toch kunnen . Nou nee dus. Ik mag mijn punten niet overdragen en kan zelf niets er mee kopen. Een kaartje voucher is 100 punten en ik heb er 26000. Verder heb ik al meerdere keren contact gehad dat ik bij elke opening van mijn internet bankieren te zien krijg dat de adres gegevens niet kloppen.Maar zelf zie ik dat alles klopt en bij de ING klopt ook alles. Ik moet tegenwoordig 1 euro extra betalen omdat ik in het buitenland woon. En waarvoor? ze sturen niets en ik krijg niets dus wat hebben ze voor extra kosten?
Dan wilde ik middageten maken en haalde de Massalakip te voorschijn, zeker nog ruim 1 kilo kip en er zat een witte waas over, en ja hoor bedorven. Dus de vuilnisbak kon het in en opnieuw koken. Aangezien ik ook voor Meli en Jannick eten zou hebben opnieuw gekookt voor allemaal. Tortillas met een soort chili con carne.
Na het eten heeft Jannick nogmaals gebeld of ik de kaart aan een andere rekening kan koppelen en ja dat kan , eerst 1 euro overmaken en de papieren van de bank opsturen en zo maar dat mag per mail en dan ook nasturen per post. Dus zo eerst maar eens naar de bank papier halen. Dan de euro overschrijven en de papieren per mail sturen en hopelijk dan mijn kaart weer toegankelijk. Dan kan ik als de papieren van de ING er zijn ook die nog nasturen kan ik de kaart voor 2 rekeningen gebruiken.
Leuk hoor op vakantie gaan maar als dan een week van tevoren alles mis gaat. Jannick is ook bezig geweest om onze handy signatur op de telefoons werkende te krijgen. Dat lukt nu . Maar voor Jan alleen in samenhang met mijn pc maar ik kan hem ook helemaal op de telefoon gebruiken. Soms ben ik erg blij met Jannick want die kan veel regelen en ik versta de mensen gewoon niet door de telefoon. Ik moest het wel zelf bevestigen allemaal en hij wilde mij zelf ook spreken maar had al snel door dat ik steeds weer moest vragen wie bitte?
Soms krijg je mensen aan de telefoon die echt geen Duits spreken en ook geen beschaafd Oostenrijks en nog vaker mensen die zelf buitenlands zijn en nauwelijks de taal beheersen. (callcentrum)
Het weer is nu weer zeer zonnig en warm en het is geen wonder dat mensen ziek worden , de ene dag badpak en 30 graden of meer de volgende dag je winterkleren en de kachel aan.
Hiep hiep hoera voor Olivia vandaag 15 jaar en heerlijk op vakantie in Denemarken.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Nicolette, zeg even welke kaartjes je wilde kopen van de ING-punten. Ik heb er ook meer dan genoeg en gebruik ze toch nauwelijks. Dan bestel ik ze direct en mail ze je toe.

Annemarieke 2021-08-09 21:11:01

Ik denk dat ik ze al zie. Voor Plopsaland. Hoeveel willen jullie er hebben? Ook nog andere?

Annemarieke 2021-08-09 21:13:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.