Dampfzüge Murtalbahn

Oostenrijk, Sankt Peter am Kammersberg

Zo weer een nieuwe dag en we gaan eindelijk het al wekenlang geplande tripje en steeds door omstandigheden uitgesteld doen. We gaan van Murau met de stoomlocomotief naar Tamsweg en daar heb je 1 1/2 uur en dan weer terug.
Annemarieke de bril is nu nog wat groot maar omdat babys zo hard groeien hoeft ze nu niet over 2 maanden weer een ander. Het valt niet mee want ze rukt hem steeds van haar neus. Dat doet ze bij iedereen met een bril. Afgezien ze moeten de kinderbrillen hier zelf betalen.

We waren lekker vroeg in Murau dus op ons gemak rondgekeken. We konden de auto makkelijk kwijt en we hebben op een bankje in de zon gewacht. Voor we naar het station gingen even snel naar Hartlauer mijn camera deed het niet omdat hij steeds aan gaf dat de kaart erin nbeveiligd was. Eerst kreeg ik hem nog aan de praat maar nu niet meer. Een andere kaart gekocht en nu doet hij het gewoon weer. Voor 10 Euro weer gelukkig.

De rit met de trein duurde 1 1/2 uur en we kwamen om 12 uur in Tamsweg aan. De hele trein zat vol en de winkels gingen dicht. Dus wat al die mensen daar? Er bleef maar een ding over ergens gaan zitten en wat eten. Op het plein was een groot Bentley treffen. We zijn maar op een terras bij de pizzeria neergestreken. Ik zeg tegen Jan als jij even blijft zitten dan kijk ik even op de kaart die daar hangt. Ik dacht dan weet ik wat ik kan bestellen voor de hele meute neerstrijkt. Dan weer terug naar de trein en weer terug naar Murau. Het is al met al een hele rit en wel gezellig want er komt een man met een accordeon door de trein en er is ook een kinderwagon waar ze kunnen knutselen. Dan staat hij er ineens ook. Dan vraag ik hem wil je ook een quatro formaggio(die eet hij altijd) Hij zegt niets. Ik vraag het hem nog een keer en dan zegt hij hebben ze die dan? Dan word ik kregeling en zeg hem anders zou ik het je niet vragen. De ober komt en dan blijkt later dat hij een quatro staggione Nou ik wilde het niet dus laten inpakken en nog een formaggio besteld. Jan heeft het later opgegeten. Totaal niet wat hij lekker vindt met mosselen en garnalen en artisjokken. Soms kan ik hem niet volgen en vraag mij af waar hij mee bezig is. Afgezien ik geloof dat hij slecht hoort maar hij zegt van niet.Terug op de camping eerst maar eens koffie gezet en gedronken. Dan in de zon bij Frits en zijn vrouw gezeten en die vertelde dat Davis vanmorgen zelf ontbijt was gaan halen met de auto met 1 been en 1 hand. Hij kon van hen ontbijt krijgen maar dat wilde hij niet. Eigenwijs?- Rusten is er niet bij en hij hobbelt alweer de hele dag. Zij hebben alleen tenten en in een van de tenten een man alleen en daarnaast een gezin in een tent. Het gezin wilde weg want de man had de hele avond sex over internet of telefoon en dat konden ze dan meehoren.
Nou hebben ze hen een andere tent gegeven. Maar de man gaat ook niet naar de toiletten en piest gewoon in de bosjes. Dat dus ook bij de tenten waar gezinnen inzitten. Je hebt rare mensen. Wij hebben morgen weer een gast die een dag eerder afreisd. Gelukkig een beetje vroeg anders kost het je weer een hele dag.
Ook komt er waarschijnlijk een monteur met een onderdeel van een geyser maar geen idee wanneer want dat kon hij niet zeggen en je kan hem ook niet bellen. Ik snap niet dat ze niet bellen want dan zit je weer de hele dag vast. Zaterdag hebbe we vertrekkende en aankomende gasten. Dan zitten we ook weer de hele dag vast of je moet veel geluk hebben en ze allemaal bijtijds komen. Nou ja vandaag geluk want we hadden geen vertek en geen aankomst gasten.

Erna
Wat kan je het mooi beschrijven Nicolette echt leuk en gezellig om het te lezen Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit verder dan Belgie ben gekomen en dan is het heerlijk om te lezen- Knuf Erna.

Annemarieke
Zit dat niet in het ziektekosten verzekering? dat is balen
Leuk wij hebben dat vroeger met de kinderen ook gedaan dat traject met de stoomtrein.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.