Dag 2 voorbij

Oostenrijk, Gröbming

Om 6 uur wakker en om 7 uur eruit, zorgen dat Theresa klaar was om naar de Kiga te gaan en Jan heeft haar weg gebracht. vanmorgen vooral met opruimen bezig geweest en Jan heeft de houtkachel en pijpen uitgezogen en ik de ruit schoongemaakt. Straks nog proberen hem van de glasplaat af te krijgen want daaronder is het erg vies.
Alle eenjarige planten op het balkon eruit gehaald na 2 dagen -4 zien ze er niet zo florissant meer uit. De rest van de vaste plantjes verzorgd. Dan het balkon gestofzuigd en er stond een houten serveerwagen die helemaal krom getrokken was en nu dus maar weg gesjouwd hakt Jan houtjes van. Al het vuil verzameld was vandaag plastik en groen ophaaldag. Groen heb ik niet en de plastik zakken had ik gisteren al gedaan ook van beneden. Mijn deurmat in de keuken naar balkon zag er versleten uit dus weg gegooid. In de huiskamer had ik nog een nieuwe liggen voor de deur die we nooit gebruiken. Dat was snel opgelost. In de kattenkast was een bontje waar ze op liggen helemaal versleten en verteerd dus ook de kast uitgeruimd en alles wat stuk was eruit gehaald. In de lente zien we wel weer wat we erin doen. op het voor balkon ga ik de grote kat en de vriezer anders neerzetten- Omdat ik altijd een raam gekanteld open heb komt er veel licht door het raam naar binnen. Ik heb eindelijk uitgevogeld hoe het andere raam open kan. Omdat er scharnieren aanzitten moest dat op de een of andere manier kunnen en als je het ene raam open doet zit er een palletje aan de binnenkant van het andere raam en als je daar aan trekt gaat het raam open. dus de vriezer gaat tegen de slaapkamermuur in de afgesloten hoek daarnaast voor het raam dat open is de hoge 2 meter kast die een meter breed is. Dan blijft er altijd een vluchtweg omdat het raam toch open kan. Dan is er nog een oude kast waar schoonmaakspulen en potten inzitten daar weet ik nog niet van wat daar mee gaat gebeuren. Ik moet kijken of er genoeg plaats is om hem bv gekanteld onder het raam langs te leggen dan kan al die zooi er toch in blijven. Dus ik ben nog niet klaar en we weten waar we morgen aan verder kunnen. Dan ben ik buiten winterklaar en heb ik een deel van de najaarsschoonmaak al gehad. Doe ik normaal eind oktober maar dan zijn we er niet.
We waren een beetje laat er aan met eten en we waren net klaar toen Jan met iemand boven kwam. Theresa gelijk gillend naar de gang Mama Mama maar helaas het was Cornelia de therapeute van Theresa voor haar oog. Ik wist niet dat ze zou komen dus dat was een verrassing. Omdat we zo laat waren met eten zijn we niet weggegaan wat we eigenlijk wel wilden met dit super mooie weer .Zo komt alles weer goed.
Ik heb al de hele dag barstende koppijn , ik denk omdat het Föhnwetter is.
Vandaag tot nu toe niets van Ingrid gehoord.Dus geen nieuws.
Theresa net onder de douche gedaan en ik zit nu zelf in mijn badjas omdat ik dus flink nat was. Maar goed ze zit nu in haar pyama in ons bed tv te kijken. Ze heeft vanmiddag haar puntentotaal gehaald van Squla en we hebben ze ingewisseld voor een kaart van 7,50 Euro bij de Intertoys. Bianca is zo lief om de post van Squla in ontvangst te nemen en ze heeft vandaag het bestelde pakje bij het Kruitvat opgehaald. Dus als Nina komt dan heeft Theresa ook haar post en ik mijn pakje. Theresa schiet hard op met Squla en het duurt niet lang meer of ze kan naar groep 3. Op dit moment vindt ze veel dingen eenvoudig maar er zijn ook best dingen waar ze aan moet werken. Ik ben dik tevreden met wat ze zo doet. Nu wachten op Jannick die vanmorgen om 5 uur weg ging en toen ik net belde nog op de veegwagen zat en nog lang niet klaar was. Toen was het 18 uur.
Net nog een Apfelstrüdel gebakken met appels van de buren, zo gaat dat hier Ingrid had kisten vol met appels en pruimen aangeleverd gekregen. Dan heb ik nog Courgette van de buren van Oma Kathi. Allemaal onbespoten en echt bio. We hadden zelfs al wat druiven, bessen en bramen uit de tuin .En Ingrid had verschillende tomatensoorten en allerlei kruiden. De tuin is nog niet klaar maar het wordt wel al wat. We hebben een appel en perenboom maar dat duurt nog een paar jaartjes.

Er loopt weer een reclame waar Malcolm te zien is.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Tip voor je glasplaat onder de kachel: met sylicon aan de rand afdichten functioneerd prima.

marjanne 2018-09-27 21:27:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.