Een vrij rustige zaterdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik gewekt door Theresa, oh Oma we moeten toch vroeg opstaan? Dus ik snel gekeken en we hadden nog een half uur voor de wekker zou gaan. Ze mocht in bed tv kijken en Oma was alvast gaan douchen. Opa had ondertussen haar ontbijt gemaakt.Haar kleding klaargelegd voor vandaag zodat ze na haar ontbijt kon aankleden. Ondertussen kwam Jannick koffie drinken en die had het dakdekken ook al afgezegd. Sandra had gisteren al gebeld dat het feestje bij Zoe naar de morgen verplaatst was door het voorspelde weer. Dus om 9.10 stonden we klaar met alles en kwam Sandra. De helm kon thuisblijven want het weer is te slecht om met de kinderen te gaan paardrijden. Ze vieren het thuis. Dus we zijn haar tot na 13 uur even kwijt. Dan ben ik met Jannick mee gegaan wat inkopen doen. Daarna hij thuis op de bank onder een deken. Wij lui aan de koffie met een stuk gevulde speculaas die Jannick uit Wenen had meegebracht van de Hema. Weet iemand of je bv gevulde speculaas tot over de datum kan bewaren? Ik had ook meegenomen uit Nederland en ook banketstaven eigenlijk voor de sinterklaas maar er staat op houdbaar tot 2 november? Is invriezen anders een optie?
Eind van de morgen belde Sandra of Theresa nog een uur langer met Belana bij Zoe blijven mag. Ok dus nu nog langer rust.
Ondertusssén echt slecht weer en het schijnt hog heftige storm te komen de resten van de orkaan Lucy, we wachten maar af.
Gelukkig had Jannick mij vanmorgen gewaarschuwd dat er Probealarmen zouden komen. Dus ik was voorbereid toen ze kwamen. Eenmaal in de zo veel tijd komen de alarmen voorbij.
Normaal is er wel op de zaterdag een gewoon signaal om te testen of ze het nog doen.
Net zitten klooien met Theresa en haar camera, Jannick had een nieuw geheugenkaartje gekocht en Oma had 2 batterijen. Ze heeft net op proef fotos gemaakt en alles werkt weer. Nu zit ze aan een Semmel met de Stocklfisch. Ze had op het feestje fruit gedoopt in een chocoladebron gegeten maar wil toch nog wel wat eten.
Het goede nieuws voor Herbert is dat de verzekering de schade overneemt. Voor de tent van het RK betekend dat ze niet geheel alles betaald krijgen maar een soort dagwaarde. Ze willen een nieuwe kopen met het geld van de verzekering en dan wat er bij komt met Herbert delen en dan kan hij altijd de tent gebruiken. Het RK gebruikt hem hooguit 2x per jaar en dat is nooit gelijk met de activiteiten van Herbert. Het lijkt mij een goede deal.
Maar er is toch narigheid want de chauffeur van de ÖBB bus die aan de zijkant van de MEZ altijd geparkeerd staat zegt dat de bus schade heeft door het voorval. De tent is recht over de Imbiss gegaan naar het parkeerterrein en daar werden ook alle onderdelen gevonden dus het lijkt een onmogelijke zaak dat de bus getroffen zou zijn. Nu heeft Herbert een expertise aangevraagd want hij wil niet de ellende van een ander overnemen en dan regelen de verzekeringen het met elkaar.
Het bedrijf die de huurtent hebben opgezet die hij voor het feest nog geregeld had waren vanmorgen al hard aaan het werk met afbreken. Wat met de komende weersverwachting geen luxe is.
Zo moet ik nog aardappelmeel kopen of sago voor de inmaak van de stoofperen en de glazen potten ook nog.
Theresa bleef bij de zieke Jannick en ik met Jan voor de aardappelmeel en de inmaakpotten. DE Spar heeft er altijd heel veel maar nu het inmaaktijd is geen grote. De Landmarkt is op de zaterdagmiddag al dicht en dat geldt ook voor Letmaier. Dus bij de Billa kijken niks dan bij de Unimarkt en ik vond niks. Zegt een dame die daar altijd werkt zoek je wat dus ik leg het uit zegt ze we hebben niks meer maar ik weet wel de oplossing ga maar mee. Nou hebben ze hier yoghurt van Landliebe en dat zit in glazen potten . Ze had er 9 voor me en dat kostte me 17 ct per pot statiegeld. Dat schijnen meer mensen te doen en ik hoor nu ook bij de mensen hier dus kan ik dat ook. Wel lachen toch. Het is een hele goedkope manier want de potten zijn niet echt goedkoop. Gebruik je ze niet meer of gaat de deksel niet goed meer dan gewoon weer in de flessenautomaat en krijg je je geld terug. Je moet er maar op komen.
Heb ik vanavond custardvla gemaakt en komt Theresa elke 10 minuten is het al koud is het al koud en nu maar van buiten naar binnen gehaald en het was nog lauwwarm. Mocht de pret niet drukken dus aardbeien met custardvla en slagroom en voor Opa en Oma een scheut rum erdoor.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat met die potten doe ik ook bierflessen met beugels is zeer geschikt voor sap of limonade😁

Marjanne 2019-10-06 01:26:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.