1e Adventsweekend

Oostenrijk, Gröbming

Nun kommt er wieder, der Advent,
in unsre dunkle Welt.
Damit ein Strahl vom großen Licht
auf unsre Erde fällt.
Nun kommt er wieder, der Advent,
im hellen Kerzenschein,
denn bald schon soll´s für dich und mich
und alle Weihnacht sein.
Nun kommt er wieder, der Advent,
möchte leise sein und still.
Geboren ist ein kleines Kind,
das Frieden bringen will.

De sinterklaas moet nog komen maar langzaam aan gaan we de Adventstijd in en richting kerst. Een fijne en gezellige tijd maar ook een tijd waar de herinneringen naar boven komen die pijn doen. Elk jaar zijn deze tegenstellingen daar , de ene dag een beetje van het een en de andere dag een beetje van het ander en soms alles door elkaar.
Gisteravond kwamen Ingrid en Theresa thuis en Ingrid vroeg of wij nog naar het Krampusspiel gingen. Ik dacht dat het al afgelopen was maar dat was het kinderkrampus gebeuren. Om 7 zou het spel beginnen. Ik had niet veel zin, Theresa brullen dus Oma en Opa snel omgekleed en zijn we toch gegaan. We hebben gerend want het was al tegen zevenen. We kwamen precies op tijd aan en Theresa mocht vooraan staan. We verbaasden ons dat ze dat deed want toen Ingrid met haar voor bij de Kinderkrampus gingen had ze nogal stampij gemaakt. Ze bleef dapper staan zelfs toen de Krampus voor haar knielde en zijn enge hand met lange nagels naar haar uitstrekte gaf ze hem haar hand. Dan kwam de Nikolaus en de Krampussen dienen hem dus knielden allen en dan mochten de kinderen bij de Nikolaus wat komen halen uit de zak. Dan was ze ook zo moedig om met een Krampus op de foto te gaan en daarna toen ze weg liep sloeg hij haar met zijn roe op haar kont. Ze moest er hard om lachen en zei Oma het was niet hard. Ze houden vol rekening met kleine kinderen en proberen ook hun angst te nemen. Het was super en dan snel naar huis want een paar graden onder nul is best koud ook al hadden we skibroeken aan.Thuis ging Theresa aan haar voorraad pindas en snoepjes beginnen die ze had gekregen en vertellen aan Mama. Jannick rijdt vanavond taxi extra centjes verdienen. Ingrids auto is helaas niet goed gekeurd dus weer extra kosten. Ze heeft een maand de tijd of zo om te repareren. Jannick laat het dan in de werkplaats van zijn werk doen. Dat scheelt.

Vanmorgen was ik al wakker en kwam Theresa goedemorgen Oma. Oma , mama slaapt nog ok kom maar in bed en Kika aangezet. Een beetje later kwamen Ingrid en Sabrina. Snel een koppie koffie met Ingrid want de visite uit Oberwölkz en Stadl an der Mur zijn meestal vroeg.
Dan ook naar beneden en dan worden ook wij verwend door Kathi lekkere zelfgemaakte Kaspressknödel. Een zak vol dus daar doen we meerdere keren mee. Ik vries dan een deel in. Het zijn Knödel waarin oa kaas in zit en dan maak je een bouillon en doet er een Kaspressknödel in. Heerlijk vooral deze zelfgemaakte van Kathi. Reini ging weer aan het werk in het trappenhuis helemaal beneden waar hij bezig is met de afwerking van wat er dicht gemaakt is bij de leidingen. Later kwam hij boven en zei een dame voor je aan de deur. En ik uhhhh geen idee verwachtte niemand. Staan Trixi en Dominik voor de deur. Dominik heeft mij zijn littlepeople garage geschonken. Helaas geen autootjes maar met de garage ben ik erg blij. Ik heb hem beloofd dat de Nikolaus hem nog wat brengt. Doe ik door de brievenbus want ik heb een boek voor hem gekocht en dan een zak met snoep erbij. Ze wilden geen koffie komen drinken want ze gingen nog wat doen.
Dan met zijn allen eten gezellig en lekker. We zaten met zijn negenen want Reini was nog bezig en Jannick sliep nog die was om 3 uur pas thuis gekomen want hij had behoorlijk wat ritten en het ging lekker. Hij heeft geen loon maar 30% van de ritten en uiteraard de fooi.
Dan was ook hij opgestaan en ging hij weer taxi rijden , het is heel druk want het is ski opening vanavond in Schladming met een groot concert.
Acts wie die DIE TOTEN HOSEN, DONOTS, SCHMUTZKI und LAST BAND STANDING zorgen voor heel veel publiek die dan ook meestal minstens het hele weekend blijven en veel zuipen. Hij rijdt tot vanavond gaat dan op zijn werk slapen want nadat het concert is afgelopen moet hij om 3 gaan werken met vegen van Schladming. Dit zijn weekenden waarin iedereen die beschikbaar is ergens werkt of als vrijwilliger bezig is. Meestal is Jannick van het RK bij het concert maar werken brengt hem meer.
Kathi en Edith gingen boodschappen doen en Theresa, Viktoria en Leonie zijn bij mij aan het spelen en Ingrid met Sabrina beneden kan Sabrina even wat rust nemen. Ze is erg verwend met cadeautjes. Straks gaan we met zijn allen taart eten.
Dan krijg ik een whats appje van Marjanne die bij hen op ebay een grote partij little people heeft gevonden en in onderhandeling is. Ik ben zeer internationaal bezig want zij woont in Duitsland. Ook Angela is aan het zoeken maar als die van Marjanne gaat lukken ben ik gelukkig en tevreden want het zijn vooral veel kleine spullen autootjes en popjes en wat er verder bij is heb ik ook niet.
Mensen wat een support ook van jou Annemarieke maar dat was ik al gewend. En ja Annemarieke ik weet dat het voor jou nooit een probleem is als ik wat wil.
Nu eind van de middag en de dames zijn naar beneden vertrokken .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Je geeft maar een gil.... Xxxx

Annemarieke 2018-12-01 17:00:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.