We zijn aan een ramp ontsnapt

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond ik denk dat het half 12 was is de bouwkraan in elkaar gestort . In ieder geval is het enorme betonblok achter Amadeus aan onze kant terecht gekomen en een deel van de kraan is op Amadeus terecht gekomen daar is veel schade. Een ander deel is aan de voorkant van Amadeus neergestort . Jannick en ik denken dat de mensen daar in de huizen er goed vanaf zijn gekomen en dat het er tussen in is gevallen maar dat weten we niet zeker. We hebben alleen aan onze kant gekeken en zijn niet naar de andere kant gelopen. Normaal kan dat vlak naast ons huis maar door de afgraving voor de bouw gaat dat niet. Het hoost van de regen en of dat nou het ongeluk heeft veroorzaakt??Er is zo groot deel afgegraven , ik had mij al afgevraagd of er een geologisch rapport is. Ze hebben aan ons straatje werkelijk tussen onze buren en de buren die aan de andere kant van het grondstuk wonen tot werkelijk het hek afgegraven. Dat is qua hoeveelheid van ons uit gezien meer dan 2 etages.
We weten niet of er gewonden zijn gevallen of er nog gasten waren want daar is een deel ingestort waar de kraan terecht is gekomen.

+++ Baukran in Gröbming auf Gebäude gestürzt +++
In der Nacht von Dienstag auf Mittwoch stürzte ein Baukran im Ortsgebiet der Marktgemeinde Gröbming um, wie durch ein Wunder kamen dabei keine Personen zu Schaden.
Gegen 23:34 Uhr alarmierte die Landesleitzentrale Florian Steiermark die Freiwillige Feuerwehr zur Menschenrettung "Baukran auf mehrere Häuser gestürzt". Nach Eintreffen bot sich der Einsatzleitung folgendes Schadensbild: Ein Turmdrehkran, der auf einer Betonplatte aufgestellt war, stürzte um, nachdem die Betonplatte der Belastung offenbar nicht stand hielt und gebrochen war.
Der Baukran stürzte infolge auf einen Beherbergungsbetrieb, welcher zu diesem Zeitpunkt glücklicherweise nicht in Betrieb war und sich daher weder Personen im noch um das Gebäude befanden. Der Mast des Kranes durchschlug die Dachkonstruktion und beschädigte das Gebäude in umfassendem Ausmaß, die Gegenausleger-Betongewichte stürzten direkt auf den Haupteingang. Der Kranausleger stürzte auf ein Carport für drei Stellplätze auf einem benachbarten Grundstück und zerstörte dieses vollkommen; wie durch ein Wunder befanden sich in diesem keine Fahrzeuge. Das Wohnhaus daneben, in dem sich zum Zeitpunkt des Unfalls mehrere Personen befanden, wurde zum Glück nicht getroffen und blieb völlig unbeschädigt. Ebenso befand sich niemand auf der Straße, auf die das Auslegerende gestürzt war.
Man kann also insgesamt von großem Glück im Unglück sprechen. Die Feuerwehr Gröbming sicherte die Unfallstelle ab, veranlasste eine Stromabschaltung für das betroffene Gebäude und den Baustrom samt der Krananlage. Die Polizei verständigte den Eigentümer und die Baufirma. Nach deren Eintreffen und Abklärung weiterer Maßnahmen rückte die Feuerwehr gegen 01:10 Uhr wieder ins Rüsthaus ein.

Later kwam bovenstaande bericht dus er is inderdaad ook schade aan andere gebouwen. We mogen God danken dat er geen mensen getroffen zijn.

Ik ga nu proberen te slapen en laat later op de dag fotos bij daglicht zien.

Dat slapen is niet meer gelukt en ik ben vanmorgen al vroeg gaan kijken bij het opruimen en het weghalen van de kraandelen. De Burgermeister en nog meer mensen waren er om het met eigen ogen te zien.

Van alles en nog wat in huis gedaan maar vooral veel kijken naar het verwijderen van de kraandelen wat toch veel langer duurde dan ik had gedacht. Maar ik denk dat om half 2 alle stukken weg waren en ook al opgeladen en weg. We hebben lang staan kijken naar het verwijderen vanaf ons balkon naar het laatste stuk wat over het dak en aan weerszijden erin geboord was . We zaten eerste rang. Ze waren ook de garages die getroffen waren al aan het afbreken en alles ging gelijk in containers. Er wordt keihard gewerkt- Middageten gemaakt en gegeten. Daarna een loopje rondom gemaakt om aan de andere kant van Amadeus te kijken. Tja het is en blijft heavy.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Je gevoel was toch goed en die van de katten ook. Gelukkig is jullie niets overkomen

Marjanne 2022-10-19 09:40:15

Heftig hoor die foto's Gelukkig is er met jullie niets gebeurd.

Liduina 2022-10-19 19:38:34

Jij en de katten 🐈 hebben het goed aan gevoeld die dag. Gelukkig hebben jullie niks 😘

Astrid 2022-10-19 19:54:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.