Het begin van een spannende week

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker van de wekker om 6.15, Jan maakte het ontbijt voor Theresa en ik even kleding beneden zoeken voor haar. Ze was keurig op tijd klaar om met Papa naar school te gaan. Dat waren gemengde gevoelens want ze wil liever alleen maar ze had een grote schooltas een tas met gymspullen en de ABC tas met spullen gevuld mee. Dus toch ook wel fijn dat ze met Papa en de auto mocht.
Nadat Jannick terug kwam belde Ingrid al dat de operatie van Sabrina inderdaad morgen gaat plaatsvinden, ze krijgt vandaag nog een MRT. Dus wij kunnen vandaag weer niet ons welness dagje en Jannick gaat dus nu naar Wenen. Hij moet eerst de sleutel in Wenen bij een goede vriendin halen en dan gaat hij naar het ziekenhuis. Hij kan hun huis gebruiken zo lang het nodig is.
Nu bijna 9 uur en ik heb het gevoel of ik er al een dag op heb zitten.
Vanmorgen vooral de rotzooi beneden opgeruimd want Jannick kan echt een zooi achterlaten. Gelijk alle prullenbakken geleegd en vuil verzameld. Jannick had gezegd dat hij een pizza in de koelkast voor vandaag had maar die eet hij nu niet dus konden wij hem eten. Ik had er zelf ook nog eentje in de vriezer dus het eten was snel klaar. Theresa had een korte schooldag dus Jan even na half 12 op wacht. Theresa komt thuis en zegt de juf wil graag het boekje voorlezen is dat goed. Uiteraard is dat goe en ze zegt de juf heeft alles in een witte tas gedaan van de ABC tas. Dus ik gelijk dan maken we die gelijk leeg. Ze verdwijnt naar beneden en komt niet terug . Dus ik in het trappenhuis geroepen waarom ze niet terug komt. Zegt ze ik kan de tas niet vinden. Wij gelijk ook kijken en ja hoor tas kwijt , omdat ze zei dat ze samen met Leni kastagnes had gevonden dacht ik misschien daar verloren. Jan samen met haar de route terug naar school en uiteindelijk bleek de tas dus op school te staan. Een pak van mijn hart want er zat 1 schoen in van de skechers en1 handschoen van haar goede paar en dan de rest. Thuisgekomen was het eten klaar, ik had nog een salade bij de Pizza gemaakt. Haar gewone tas geleegd en de bakjes gelijk gewassen. Ze had een vriendenboek bij zich dus na haar huiswerk eerst dat gedaan en alles gelijk terug in de tas en in het schrift voor de juf de 42 Euro in een envelop. Morgenochtend alleen nog haar bakjes eten en drinken er weer in. Het is erg lang geleden dat ik dat allemaal moest doen. Dan heeft ze een poosje Squla gedaan samen met mij en het valt op dat ze steeds meer automatiseerd. Het is toch mooi al 16 uur.
Met Theresa is het nooit Langeweile of saai.
Dan had Jannick gevraagd of ik de vaatwasser wilde openen dus gelijk opgeborgen. De nieuwe bekers en schaaltjes gelijk handmatig gewassen en ook in de kast gedaan. Alle rest van de vaat er ingezet zet ik morgen wel aan als ik zeker weet dat ik alles heb verzameld. De wasmachine bij hen aangezet en de eerste was zit nu in de droger en de 2e was in de machine. Mijn eigen was aangezet dus de droger draait overuren. Het is koud en zeikweer maar het schijnt weer te gaan opknappen. Theresa gaat nu in de slaapkamer wat tv kijken en ik ook even maar dan in de huiskamer en een beetje uitrusten.
Zonet Ingrid gesproken en Sabrina staat als tweede op de lijst dus het zal denk ik rondom 9 uur losgaan. Het gaat volgens Ingrid een 4 uur duren. Het zal uiterlijk 10 dagen blijven zitten bij goede meetresultaten dus eerder de operatie om het weer eruit te halen en te dichten. Dan moeten de wonden genezen en kan op zijn vroegst de grote operatie in december plaatsvinden. Ja het kost tijd en het blijft dus allemaal extreem spannend.
Jannick was goed aangekomen.
Omdat Oma Kathi een hele zak met Kaspresknödel heeft gegeven en iedereen weg is heb ik vanavond een pan bouillon gemaakt voor de Kaspresknödel en ik heb een hele grote pan met Rundvleesgulash gemaakt. We kunnnen de komende dagen eten.
Theresa keurig op tijd in bed en ik ben nog niet klaar met al die wassen .



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heel veel sterkte morgen het is wel allemaal erg spannend

Erna 2019-10-07 22:18:34

Heel veel sterkte allemaal, Jannick wel rustig rijden hoor naar Wenen.In gedachte zijn we bij jullie,en duimen we voor Sabrina XXX

Christina 2019-10-08 03:51:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.