Hoam Thuis

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dinsdag 3 november
Joepi weer thuis , een verademing om weer bij mijn eigen spulletjes en dingen te zijn.
Het is koud en het sneeuwt , het blijft bij ons nog net niet liggen maar het gaat nog verder zakken dus komt het ook nog wel. Ik zie mijn vertrouwde bergen weer en de sneeuw daarop.
Jan kwam mij vanochtend ophalen, ik had eerst nog een pijnstil infuus gekregen en daarna nog naar de fysiotherapie maar dan toch weg. Gisteren was de kamer weer tot 5 personen aangevuld dus het was weer volle bak. Zondag op maandag was rampzalig, er lag bij mij een alcoholiste op zaal, erg tragisch want haar partner heeft zelfmoord begaan en ze is dus flink van de kaart. Wat ik niet begrijp is dat het ziekenhuis toestaat dat ze ’s ochtends na het opstaan weggaat zich ergens vol laat lopen en dan weer terug komt en zo gaat het in de loop van de dag verder. Ook is ze overdag nauwelijks op zaal maar zit buiten te roken of is helemaal weg. Ze moest uiteraard wel zaken regelen maar of dat nou zo goed ging.
Maar zaterdagnacht begon het al dat ik dacht ze gaat helemaal doordraaien. Ze vertelde later dat ze heel erg nachtmerrys had gehad. Dus extreem gaan drinken , overdag huilen en schreeuwen en ze kreeg een infuus met middelen die haar plat moesten houden maar ze bleef maar doorgaan en uit bed komen terwijl ze niet meer lopen kon , ze viel dan om en ze zag zelfs kans om weer naar buiten te gaan . Ik zag vanuit het raam 2 hoog dat ze buiten omkieperde van de bank af en waarschuwde de verpleging. In de avond en nacht ging ze toen ook gewoon op zaal roken en ik ben heel gevoelig voor rook zeker nu en kreeg het erg benauwd en een astma aanval, toen kreeg ik om half 2 ,s nachts een bed in een andere kamer . Ik had angst dat ze haar bed in de brand zou zetten en ik had ook pijnstillers en was ook niet zo alert.
Ik kan niet begrijpen dat zulke mensen op een normale zaal met chirurgische patiënten wordt gelegd. Maar maandag kwam er nog een alcoholiste bij. Onbegrijpelijk dus een ieder zal begrijpen dat ik blij ben om thuis te zijn. Ze maakte zich druk omdat ze een maagspiegeling moest doen terwijl ze bij elke slok zieker wordt en haar maag nog meer kapot gaat. Ook begrijp ik niet dat in een ziekenhuis de patiënten geen gezonde voeding krijgen. De soep was elke keer bremzout en koud. We kregen een keer soep met erbsen, dat zijn bolletjes brood en er was geen soep meer in de kom omdat al die balletjes het opgezogen hadden en die waren al deels uit elkaar gevallen. Het vet zat dan gestold aan de randen. Vlees was erg zout en groente en fruit is minimaal, ik heb in deze week 1x warme groente gekregen worteltjes. Die er ook niet als vers uitzagen maar meer uit de pot. Verder een paar keer een klein schaaltje met sla maar erg mini. Als fruit heb ik eenmaal een banaan en eenmaal een mandarijn gekregen. Verder 2 schijfjes ananas uit blik en 3 appelschijfjes gekookt. Het eten smaakte allemaal vrij vlak. Maar juist zieke mensen zouden gezonder voedsel moeten krijgen. De verpleging was zeer goed en vriendelijk en er was ze nooit iets te veel. De artsen waren verder op 1 na ook ok.
Ik heb vanmiddag alweer zelf gekookt en de was gedaan. Heb wat hulp nodig bij het afgieten bij het koken en de was te dragen. Vanmiddag en poos naar bed gegaan. Nu lig ik in bed tv te kijken en met mijn pc.
Morgen om half 8 alweer op de fysio in het ziekenhuis zijn. De auto moest voor de remmen naar de garage , 101 euro lichter weer gemaakt. Ernst had er al naar gekeken en er moesten nieuwe remblokken in. Zonder gaat moeilijk in de bergen.
Je moet hier als je in het ziekenhuis iets voorgeschreven krijgt eerst naar de huisarts om het te laten bevestigen en dan kan je naar de apotheek. Anders krijg je het niet betaald. Hoe krijg je de kosten in de gezondheidszorg omhoog?? Ik heb zo mijn ideeen.
Maar de huisarts zat vandaag niet dus mijn pijnstillers kan ik pas morgen gaan halen. Ook de papieren voor de fysio moet ik bij de huisarts laten bevestigen .Ik train en oefen hard en volgens mijn fysiotherapeute ziet het er goed uit. Het duurt bij veel mensen maanden voor ze de arm weer goed kunnen gebruiken maar ze denkt dat ik het vlugger kan. Ik wil deze winter kunnen langlaufen. Mijn hand en onderarm heeft geen beperkingen meer maar het deel tussen de elleboog en de schouder kan ik weinig mee. Ik kan nu wel alweer mijn arm vooruit strekken en een heel klein beetje zijwaarts bewegen. Ik kan mijn schouder weer optrekken en draaien. Heb wel veel pijn vooral na het trainen elke beweging die ik niet kan maken is snijdend. Mijn geluk is dat ik al behoorlijk spierontwikkeling had en die dus wel wat kunnen hebben. De afgelopen dagen was een van mijn problemen mijn lage bloeddruk 95-50. Daar werd ik dan helemaal eng van en draaiierig. Was het eindelijk weer bij 105-60 ging het weer omlaag. Ik heb geen idee wat ik moet doen. Ik heb veel dropjes gegeten in de hoop dat het omhoog zou gaan. Je krijgt van drop eten een hoge bloeddruk maar ik niet.
Wat ik ook niet snap is dat iedereen op de afdeling elke dag prikjes tegen trombose kregen alleen ik niet. Zal wel ergens goed voor zijn. Ze zijn niet zo uitleggerig hier , hoe minder je weet hoe minder te zeuren denken ze. Er stond toevallig vandaag een groot stuk in onze weekkrant over de goden in het wit , en dat de patiënten wel mondiger worden. Van de klachten gingen de meeste over communicatie, informatie, en erg hoog onhoffelijkheid.
Daar heb ik ook wel een staaltje van meegemaakt.


Lieve mensen ik ben erg blij met jullie berichtjes. het voelt erg goed.

Marijke heel veel meegevoel als je straks het ziekenhuis ingaat. Het valt niet altijd mee maar als het resultaat uiteindelijk is wat je wil maakt het veel goed.En denk aan alles wat je nog wil doen dat houd mij ook op de been.

Christine dat je dat nog weet van het tekenen, eigenlijk gaat het niet meer nadat ik mijn ongeluk gehad heb. Ik mis de concentratie en ik krijg niet meer op papier wat ik wil misschien komt het nog eens terug.
Nu vind ik het al heerlijk dat ik weer schrijven kan, en ik weer lezen kan. Dus ik heb afgelopen week in het ziekenhuis ook veel gelezen.
De site bijhouden is echt een fijne hobby en zeker als je dan ook nog reacties erop krijgt.

Annemarieke ik vind het een erg mooie kraal en ik zoek nog naar een idee om hem te kunnen gebruiken. Hij heeft steeds naast mijn bed gehangen en ik kon er naar kijken en dat voelde goed.

Haje de koffie staat in de middag wel klaar.Ook al is het geen weer om nu buiten te zitten.

Bianca, Peter en Nina
Alles weer een beetje rustig bij jullie? Ik heb pakjes voor jullie naar Kirsten gestuurd.Ook de vraag van mij gelezen over een foto??

Angela en Bert
Ook voor jullie zijn er pakjes bij Kirsten.

Dennis
Dus ook voor jou.De fotovraag was ook voor jou.

Randy en Laura en Björn
Ook voor jullie uiteraard.
Hebben jullie nog nagedacht over een foto?? Van jullie 2 en een recentere foto van Björn.

Ank
Fijn wat van je te horen hoop je weer eens te treffen op internet.

Kirsten
Ik heb een album besteld maar omdat er 2 weken vertraging op is gekomen komt het naar jou toe want ik ben niet meer in Nederland. Hopelijk geen probleem. Ik heb bericht gekregen dat het nu rond 8 november wordt maar misschien krijg ik wel weer bericht dat het later wordt.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

3 november 2009 20:59 | Door: Annemarieke Nicolette, wat fijn dat je weer thuis bent! Is toch weer een dag eerder, of niet? Doe alsjeblieft wel rustig aan en forceer niks. Groetjes,

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:08:12

3 november 2009 21:39 | Door: Jan Klaassens Gefeliciteerd met je thuiskomst! Zo te lezen is de patientbehandeling in NL zo slecht nog niet...

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:08:20

3 november 2009 22:02 | Door: Haje Hoi Nicolette, mooi dat je weer 'boven' bent. Vandaag mini bergtochtje gemaakt en kudde gemzen gezien in de sneeuw ! 1 stond op de uitkijk, de rest stak een open stuk over. Geweldig ! Ik kom morgen-mi wel ff voorbij. gr Haje

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:08:30

4 november 2009 15:35 | Door: Randy Foto's?? Ik heb geen idee waar je het over hebt... Ik kan ook geen mail van je vinden... Mis ik iets... Fijn dat je weer thuis bent. In Nederland is het ook niet alles hoor wat betreft ziekenhuis bezoek aan gaat. Toch een positieve uitzondering wat het LUMC betreft. Daar heb ik goede ervaringen mee.

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:08:51

4 november 2009 23:06 | Door: Ank Hoi meid, fijn dat je weer thuis bent. Doe rustig aan. Groetjes aan iedereen, en tot snel!

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:09:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.