Slachtoffer geworden van bankkaart oplichting

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen mooi op tijd wakker met 8 uur. Alle dingen gedaan en Ingrid kwam even langs. Ik was ondertussen de papieren van Jan aan het invullen voor de verzekering die het geld moeten uitkeren aan hem. Ik heb 4 weken op de papieren gewacht en nu even gebeld want als je 25% van het uit te betalen bedrag inhouden leek me erg veel. En ik wilde zeker weten dat hij het niet 2x betaald want er wordt al 14 jaar geen premie betaald. Nou hij heeft het premie vrij gemaakt dus moet hij nu dat geld betalen. Ik had bij mij maar niet bij een verzekeringsmaatschappij ook 14 jaar geleden stop gezet en premievrij maar ik hoef alleen 30 Euro administratiekosten te betalen. Zo zie je maar weer dat verzekeringsmaatschappijen je erg benadelen. het is snel verdiend voor ze . Ik kan dan vanavond alle papieren inscannen en opsturen per mail. Maar dan duurt het opnieuw 8 weken voor ze uit betalen. Gewoon weg schandalig vind ik dat. Onder het mom ja we hbben het erg druk maar als je moet betalen zijn ze er als de kippen bij. Dus alle papieren in orde gemaakt moet alleen vanavond alles inscannen en versturen.
Dan was het tegen 10 en zijn we op weg gegaan. Eerst even tanken en met 1.16 Euro verrassend goedkoop. Dan naar Schladming. Ik was zo blij met mijn griller maar gisteravond wilde we hem voor het eerst gebruiken en ik deed de stekker erin en draaide hem aan we hoorden een klap en er kwamen vlammen uit. Dus we zaten in het aardedonker, Jan naar de meterkast , ik had de stekker er al uit gehaald. Dus die ging ik eerst bij de Lidl terug brengen. Ook al had ik hem in Liezen gekocht ik ben hem in Schladming gaan terug brengen want daar kwamen we nu voorbij. Probleemloos geld terug gekregen.
Dan even een Vignet halen en ik wilde er een voor 3 maanden of een jaar maar dat gaat niet omdat we de auto in April al omruilen. Dus dan maar een 10 dagen. Doorgereden naar Salzburg en na de tunnels was het bar en boos slecht weer , regen regen en nog eens regen.
Ik wilde naar de kapper maar helaas de kappers zijn in Salzburg op maandag gesloten. Bij ons is dat niet het geval.
Dan maar naar de Ikea om het deurtje te reclameren en de andere deurtjes te kopen. Jan had vanmorgen het deurtje eruit gehaald en we waren bijna zonder deurtje vertrokken. Had Ingrid niet gevraagd heb je het deurtje al eraf gehaald ? dan hadden we het gewoon vergeten.
Bij de klantenservice werd het in ogenschau genomen maar kreeg probleemloos een ander , geen idee hoe lang onze garantie is . Ik dacht 10 jaar en het is nu 5 jaar oud. Dan eerst wat gaan eten want het was al tijd daarvoor. Daarna zijn we door de winkel gegaan en heb ik op de keukenafdeling de andere deurtjes gekocht. Nu toch op de deurtjes 17 Euro korting het zijn actieweken voor de frontjes. Dan nog wat drinken (ik steek de bekers in mijn zak en vul ze dan later nog een keer) Jan drinkt al helemaal niet zo veel en een bekertje heb ik even genoeg aan dus de navulling doe ik later. Op weg terug en nog steeds regen en regen. Dan voorbij de tunnels scheen de zon en de hele weg een prachtige regenboog.
In Gröbming aangekomen eerst langs de bank want ik had een betaling ontdekt die niet van mij is uit gegeven, ik kan pas sinds deze week weer bij onze rekening . Dan blijkt bij de bank dat er in december ook aan hen van 2 Euro is gegaan en darana hebben ze 80 Euro afgeschreven maar dan ook in januari weer 80 Euro . Dus even snel 162 Euro armer. Sinds vorig jaar is de normale betaalkaart ook te gebruiken als creditcard , dat wilde ik eigenlijk niet maar het is gewoon zo. Daarvoor had ik een kaart waar je zelf geld opzet en als ik hem niet nodig had was die gewoon leeg. Maar die hadden ze niet verlengd en dus de gewone bankkaart (het heet dan wel creditcard maar geen geld ook niet te gebruiken.) De dame kon nagaan dat het met de bankkaart betaald was maar ik heb de kaart niet gebruikt om die dingen te betalen. En ik kon de kaart laten zien dus hij was niet gestolen. Ze zei dat ze het geld niet kan terug halen en dat ze wel kon zorgen dat er niet weer geld door hen afgehaald wordt maar dat kost me elke keer 6 Euro en ik heb geen gaatje in mijn hoofd dus ik zei haar sperr onze Konto maar dan open ik een nieuwe. Nou hier te lang en daar te breed en toen kon ze het voorkomen door de kaarten te sperren en zou die niet meer gebruikt kunnen worden om te betalen. Dus ook niet door degene die het geld van mijn rekening halen.
Maar ze bleef volhouden niets te kunnen doen verder. Er is geen mogelijkheid om een bedrijf aan te spreken want ook de bank heeft behalve de naam E-Comm niets en ik ook niet. Ze weet zelfs niet waar het geld is heen gegaan zegt ze. Ik vroeg haar om papieren omdat ik aangifte wil doen en toen deed ze ook al moeilijk maar ik kreeg de 3 opdrachten met handtekening van de bank mee. Dan naar de Polizei. Hij vroeg of ik een uur later terug kon komen want hij was met mensen bezig dat was oke. Dus snel naar huis een kop koffie drinken tegen de frustraties en ik weet niet of ik me nou boos moet voelen of wat anders maar ik voel mij heel zeker belazerd. En 162 Euro is voor ons veel geld. Volgens mij moeten ze bij de bank zorgen dat het geld terug komt want de ene is net 8 weken en de andere nog geen 4 weken geleden. Ik heb ergens gevonden dat je bij oplichting tot veel langer iets kan doen. Maar dat gaat veel werk en lang duren maar . Bij de Polizei keurig geholpen en alles in orde gemaakt ook papieren voor de bank dat ik aangifte heb gedaan.
Nu eerst maar eens avondeten het is al 19 uur en dan moet ik nog de papieren inscannen en mailen . Dan ben ik vast zo brak dat ik mijn bed op zoek.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.