En daar was het wat ik al zo lang kwijt was, helemaal gelukkig.

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond aan de nieuwe serie op Amazon begonnen Jack Ryan naar een boek van Tom Clancy. Jannick kwam koffie drinken en hem gelijk gevraagd waarom Amazon niet meer ging dus heeft hij dat ook opnieuw ingesteld. Dan heeft hij ook Sky erop gezet dus we hebben nu keus heerlijk. Dus op dit moment volgen we Breaking bad op Netflix en dus bovenstaande op Amazon. Op de tv zenders volgen we eigenlijk niks-
Ingrid kwam ook even voorbij en ze zegt het werk op. Ze had een contract gekregen en dat laat zich op moderne slavernij terug voeren. We weten zeker als je hierme naar het AK gaat dat het niet mag. Allerlei wettelijke paragrafen buiten werking gezet. Dus ze tekent niet en zegt op. Ze moet zaterdag 10 uur werken dat doet ze dan nog maar dan over. Ze zegt op uit familiare problemen want ze willen geen problemen met haar omdat Jannick op andere fronten met haar moet werken. Al die mensen die bij het bedrijf werken zijn op 1 na Hongaren en spreken geen Duits dus lezen het zeker niet en tekenen.
Jannick is zaterdag naar Wels naar de Rettungsmesse. Dus heb ik het druk met 3 kinderen want Dominik komt ook nog.

Marjanne en Annemariek bedankt , ik had echt geen idee wat die bloemen waren en ken ook de naam niet die jullie gaven. Herbstzeitlose of wel herfststijlloos.

De herfsttijloos (Colchicum autumnale, synoniem: Colchicum multiflorum), is een plant uit de herfsttijloosfamilie (Colchicaceae). De soort stamt oorspronkelijk uit West-Azië en het Middellandse Zeegebied, maar komt nu in geheel Europa voor, met uitzondering van het noorden. De plant komt vooral voor in bossen, langs duinpaden en in vochtige weilanden. In Nederland is de soort zeldzaam in het wild en gaat achteruit: de soort staat op de Nederlandse Rode lijst. In Nederland is de plant vanaf 1 januari 2017 niet meer wettelijk beschermd. In België is de herfsttijloos plaatselijk algemeen in het zuiden en zuidoosten, en is zeldzaam in de rest van het land.

De Nederlandse naam slaat op het nog geen bladeren hebben bij de bloei. De plant is giftig, ook voor dieren en mag dan ook niet door dieren gegeten worden. Het is een bolgewas waarvan de bloem lijkt op die van een krokus. De plant bloeit in de herfst, maar de bladeren en vruchten komen pas in het voorjaar tevoorschijn. Herfsttijloos kan gebruikt worden als droogbloeier, wat wil zeggen dat de bol tijdens de bloei geen water opneemt en geen wortels en bladeren vormt.

De bloem heeft drie stijlen en zes meeldraden en onderscheidt zich op deze wijze van de krokus. De stempels zijn gebogen en lopen af op de stijlen. Drie meeldraden zijn hoger geplaatst dan de drie andere.[1]

Vanmorgen kwam Sabrina en eerst even gezellig in bed naar Kika kijken dan ging Oma douchen en daarna Opa. Om 11 uur ging ze slapen en om half 1 was ze wakker en gelijk daarna kwam Ingrid al terug.
Ik moest nog wat zoeken in het hok van Jannick en tot mijn grote vreugde kwamen daar de trouwfotos en mappen tevoorschijn. Ik dacht al dat het verloren was gegaan omdat het niet bij ons was en ook niet op de zolder.
Ik heb geen mooi album dus ik wil er nu eentje gaan maken een klusje voor de herftdagen en winterdagen wanneer het geen weer is om naar buiten te gaan. Ik zet dan alles in de reis van 1999 stukje bij beetje en als alles erop staat maak ik apart van dat deel een album. Hoe blij kan je zijn??? Nou super blij. Ik ben vanmiddag al aan het eerste stukje begonnen met schrijven fotos moeten 1 voor 1 ingescand worden dus dat is heel veel werk. 29 April 1999 was de grote dag en ik hoop samen met Jan toch de 25 jaar minimaal te halen. Eind van dit jaar zijn we 30 jaar samen en we kennen elkaar al 44 jaar. Is toch best historisch of niet? of was het hilarisch?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.