Taufe Sabrina

Oostenrijk, Gröbming

Zo heel erg goed geslapen maar eerlijk wel op een half slaaptabletje. Werd vannacht een keer wakker even naar de toilet en doorgepit. Was ook heerlijk uitgerust want ik dacht niet nog zo´n nacht en dan een hele drukke dag.
Jan bracht me al vroeg naar de kapper en ik kon bij mijn kapster gelijk aanschuiven. Helemaal tevreden met het resultaat en Jan mij weer opgehaald.
Dan even snel Jan zijn haar gedaan met de tondeuse en dan omkleden . Staan we allebei in ons onderbroek gaat de deurbel en nog een keer dus naar beneden en Jannick gezegd dat hij even open moest doen. Was inderdaad de familie die bij ons gebeld hadden. Nadat wij ook klaar waren naar beneden en dan naar de kerk.
De doop was erg mooi en de pastor richtte zich op alle kinderen die erbij waren. We werden voor de deur verwelkomd en Theresa ging aan de hand van de pastor voorop. Het was best leuk om te zien hoe hij alle kinderen erbij hield. Ze kregen allemaal iets in de hand om mee te helpen. De een de schaal om onder het hoofd van Theresa te houden , de ander het kannetje met water , weer een ander de doek om te drogen of het potje met de heilige olie. Bij de doop zelf werd de kaars van Sabrina aangestoken en dan mochten alle kinderen hun doopkaars ook komen aansteken. Hij stelde vragen aan de kinderen en die gaven dan antwoord zodat ze er echt steeds bij bleven. Hij heeft een speciale kinder "sherp" ik heb geen idee hoe zich iets heet en die heeft hij alleen bij diensten die speciaal voor kinderen zijn. Heel mooi en kleurig. Het is een aardige man en vanaf vanavond gaan Ingrid en Jannick heel veel en vlijtig oefenen want de pastor wil graag nog meer kinderen.

Ik heb de dooptekst geschreven en de 2 eerste delen gelezen. De andere delen werden door de broers en zussen van Ingrid gelezen.

Zur Taufe von Sabrina Ines Molenaar

Willkommen kleine Sabrina Ines,
hier bei uns auf Gottesweiden.
Heut reicht der Herrgott Dir die Hand,
und wird ein Leben Dich begleiten.

Durch Mutters Liebe wirst du lernen,
Liebe auch zu geben.
Der schutz des Vaters gibt der Kraft,
für den Kampf im Leben.

Sei deinen Eltern eine Quelle,
wo sie Fröhsinn schöpfen konnen
Sei deinen Freunden stets ein Freund,
und lern die wahre Liebe kennen.

Was braucht es mehr , das Menschenherz,
wenn slechte Zeiten zu ihm finden,
starke Eltern, gute Freunde,und ein liebend
Herz helpen, Kummer überwinden.

Ein kleiner Mensch auf Gottes Bahnen,
noch sind die ersten Schritten nicht gemacht.
Noch liegt auf unentdeckten Wegen,
was einst das Leben glücklich macht.

Drum setz die Segel, kleines Wesen
Es weht Dein Wind zum Start ins Leben
Möge es auf Deiner Lebensfahrt,
immer Glück und Frohsinn geben.

Gesundheit sei stets Dein Begleiter,
wohin die Wegen Dich auch bringen
Sei schön lieb und immer heiter
Möge alles Dir gelingen.

Auf Gottes Wegen sollst Du schreiten,
hier bei uns auf Erden.
Nur das Gute stets im Sinn,
soll das beste aus Dir werden.

Na de dienst zijn we naar Landhaus Georg gegaan, die zijn eigenlijk gesloten. Ze hebben seizoens sluiting maar bouwen ook om en bezig met renoveren. Maar speciaal voor Ingrid en Jannick zijn ze open gegaan en hadden we de kleine Seminarraum. De eigenaar zelf was ook speciaal gekomen. Het menu hadden Jannick en Ingrid met hen uitgemaakt want niet alles was mogelijk omdat ze dus eigenlijk dicht waren. We werden ontvangen door de eigenaar en het personeel en Jan en ik waren de eersten. We waren blauw van de kou in de kerk en ze haalden gelijk een klein kacheltje zodat we warm konden worden. Het was wel lachen want iedereen die binnen kwam ging gelijk naar de kachel. Ze moesten er ook erg om lachen. We kregen een glas met een soort rose sekt best lekker en ze hadden voor de kinderen Mickey Mouse wijn in dezelfde glazen als de volwassenen. Ze hadden prachtig gedekt en heel leuk dezelfde servetten besteld als die we bij de trouwerij hadden. Ook het menu wat ze gemaakt hadden was erg mooi en een mooie tekst erop. Ze hadden er echt werk van gemaakt. In de kerk had Mathias ook tussendoor Steirische harmonika gespeeld en ook na het eten heeft hij gespeeld. We konden kiezen uit een Runder Frittatensuppe of een Steirischekassuppe. Er was Cordon Blue of Sanderfilet (vis) en we hadden de taarten die Ingrid gemaakt had als toetje bij de koffie.
Intussen prachtig mooi weer geworden en de kinderen konden ook buiten in de tuin rennen en spelen.
Vandaar naar huis, de meeste gingen gelijk naar huis (Graz en Wenen) en de Oberwölzer en Stadl an der Mur gingen nog mee naar huis. Jan en ik omkleden en ik ging met Jannick naar Liezen. Vond Ingrid niet leuk want we hadden haar wijsgemaakt dat ik nog iets moest afhalen. Ze was best ontstemd daar over en moet dat op de doopdag. Maar ja , ik had gisteren gezien dat er een terrassetje die mooi op hun terras boven past voor de helft vandaag zou zijn. Dus ik had gisteravond met Jannick heen en weer geappt want hij was niet thuis en hij vond het ook wat. Dus ik heb het gereserveerd maar moest het dus wel afhalen vandaag. Vraagt ze voor we weggaan ineens aan me wat heb je gekocht?? er ging van alles door me hoofd maar kon alleen 2 stoelen bedenken. Zitten we in de auto zegt Jannick dat had ze ook aan mij gevraagd en ik heb gezegd kasten. Dus we lagen helemaal dubbel in de auto. Komen we daar aan zegt de man bij de kassa kan het niet vinden is het nummer wel goed en is het wel hier. Dus Jannick op mijn mail op zijn telefoon en de goede man laten lezen en toen was het er wel. Ingeladen en het moet in elkaar gezet worden dus het was een hele grote doos. Komen we thuis komt Ingrid gelijk de deur uit dus Jannick hangt heel uitgebreid over de doos omdat er een plaatje opstond. Dus hij zegt zo effen uitpuffen zo zwaar en ik was Jan gaan halen . Dan met zijn allen in de gang Zum Geburtstag gezongen en Ingrid maar ik ben morgen pas jarig. En wij ja maar het is te groot om te verstoppen want we hebben jouw verjaardagscadeau gekocht. Ze was helemaal perplex . Dat had ze echt niet verwacht en ook wat ze kreeg was ze helemaal ondersteboven van. Ze is zo iemand die graag iets wil, gaat kijken en dan van alles verzind waarom ze het niet nodig heeft.Ze komt dan altijd zonder datgene terug. Ze zei ook nog en ik was nog wel angefressen. Dus ik zei haar maar het was alleen vandaag en we moesten het dus wel gaan halen. We hadden het over internet kunnen kopen maar dan was de levertijd 14 dagen en morgen ben je jarig. We hebben het echt pas gisteravond besloten. Dus met zijn allen aan de restanten van de taart ook al is ze morgen pas jarig. Onze verrassing is totaal geslaagd en aangekomen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.