Een van alles dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker , gisteren zeer slecht ingeslapen maar tenminste nog een stuk aaneen. Ik ben om 8 eruit gegaan en douchen aankleden en wat men zoal doet. Het sneeuwde weer en ik had de sneeuwschuiver al gehoord dan weet je dat er ook weer een aardige laag gevallen is. Het wordt ook steeds kouder in de nacht weer we gaan de komende dagen naar min 12 in de nacht en er wordt gezegd dat we naar min 20 gaan maar daar heb ik nog niets van gezien. Met overdag min temperaturen op 1500m hoogte min 11. Vandaag begint de lente maar bij ons in het behoorlijk winter. Dan dacht ik ik ga de mandjes in de badkamer doornemen. Ik heb mandjes met medicijnen, met verbandmiddelen, en andere rommeltjes enz. Ik wist al dat er veel zou aflopen in dit jaar dus al een deel eruit verwijderd en dan moet je al die pillen uit de verpakkingen halen anders neemt de apotheek het niet aan. Dus een grote schaal genomen en daar alles boven uitgedrukt en dan in een zakje gedaan. Afval verdelen over papier en plastik-Er komt wel eens iets in het verkeerde mandje terecht dus nu alles weer netjes al kostte het wel wat tijd. Ik doe het meestal een keer per jaar en nu weet ik dat er in september een voorraad afloopt .
Aangezien ik mijn pasje van de ING was kwijt geraakt en ik die ook gelijk geblokkeerd had , heb ik nu geen betaal of geld opneem mogelijkheden. Jan heeft al lang geen passen meer daar kan hij niets meer mee aanvangen. Maar ik zou een mobile pas op mijn telefoon moeten hebben maar kon niets vinden en die ik kon vinden stond op geblokkeerd dus eerst maar eens bellen. Een aardige dame die mij goed geholpen heeft maar op mijn telefoon kon ik niet zien of het geactiveerd is. Dus naar Jannick en die heeft alles doorgekeken en het zou moeten werken. Voor de zekerheid maar geld bij hem geleend want dan kan ik tenminste nog gewoon betalen. Nieuwe pas is aangevraagd (als ik het goed heb gedaan). Straks de pas op de telefoon gaan proberen en of het contactloos betalen werkt. Jannick heeft een pas van de bank hier op zijn telefoon en die wil niet werken dus ik ben nieuwsgierig. Ik vroeg hem maar dan kan ik nog steeds geen geld contant opnemen en hij jawel hoor maar dat moet op de automaat staan en hij wist alleen dat die een in de Eli het heeft. Dus ik ga er maar niet vanuit dat het in Gröbming kan misschien bij de bank. In noodval kan ik geld naar de Oostenrijkse bank overmaken dat duurt dan wel weer enige dagen. Ik heb juist de Nederlandse bank weer veel meer in gebruik omdat daar alles snel gaat en over het algemeen genomen alles werkt. Ik gebruik vaak Ideal want Sofort wil niet werken bij mij. Als je bij de bank navraagt staan ze de schouders op te halen en weten ze het niet.
Ik moest mijn handen voor mijn ogen houden in de keuken en in de eetkamer want Theresa is met Meli iets aan het maken wat ik niet mag zien of weten. Uiteraard braaf gedaan en ik heb echt geen idee behalve dat ze bij mij eieren kwamen halen. Ondertussen alweer kwart over 11. Ga maar eens bedenken wat ik wil eten en kan eten.

Even trommel geroffel en ja wel de maaltijd werd Vlaamse friet met pickels, babyworteltjes en kipgehakt aan een spiesje. Dan samen met Jan gegeten en het was lekker. Voor Jan geen pickels maar mayo. Nu even uitbuiken. Ik ben ondertussen moed aan het verzamelen om te gaan proberen te betalen met mijn telefoon.

Naar de Spar gewandeld , we liepen tegen de wind en dat was behoorlijk koud in het gezicht. Maar het was verder best lekker weer en droog. Bij de Spar inkopen gedaan en dan naar de kassa. Jannick had me gezegd haal je telefoon uit de hoes want sommige zit beveiliging in en dan doet de betaling het niet. Dus dat gedaan en zie ping betaald. Ben totaal happy. Contant geld nog wel een probleem maar kan wel pinnen. We gingen weer terug wandelen en nu was het warm met al je winterkleren in de zon lopen.

Een poosje beneden bij de familie zitten praten en weer wat wijzer geworden want Meli weet veel en wist de antwoorden. Zij heeft in Graz op de pathologie praktijk gedaan. Het kwam zo op Facebook kwam een foto voorbij met een gedenksteen op een begraafplaats voor mensen die hun lichaam aan de wetenschap hebben gegeven. Daaronder reacties van mensen waarom familie het gedaan heeft en hoe de achter blijvende daarmee omgingen. Ik heb daar ook wel eens over nagedacht en wilde weten of dat in Oostenrijk ook kon en hoe dat gaat. Meli wist alles erover en had ook de link van Graz. Ik zou nooit het woord geweten hebben Dedikationsprogramm. Ze heeft het daar gezien en heeft er over verteld zeer interessant.

Dan belde een van de vrienden en ze hadden precies een uur om alles op te ruimen en de kinderen in bad te doen. Ik naar boven en later hoorde ik de vrienden komen. Dat is weer een gezellige avond en ze gingen met zijn allen ook de kinderen spareribs eten want dat brachten ze gelijk mee.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik betaal in Grobming ook altijd gewoon Kontaktloos. Gaat echt prima. Soms boven een bepaald (zelf ingesteld) bedrag moet ik wel mijn pincode invoeren op mijn telefoon. En af en toen gewoon zomaar voor de zekerheid... Is echt een uitkomst!

Annemarieke 2021-03-21 09:43:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.