Middagje skien met de kleintjes

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vanmorgen werd ik wakker en net op tijd iets niet goed gedaan met mijn wekker want die was niet afgegaan. Dus in de kleren en dan ging de bel al en was Dominik er.
Wat later kwam Jannick koffie drinken en vertellen van zijn gezellige avond. Nog even later was Theresa er ook. Dan ben ik toch maar even gaan douchen en me fatsoenlijk aankleden. Beetje vroeg middageten gegeten want we gingen skien. Theresa en Dominik hebben alle deurtjes van Opa´s kalender geopend en we hebben de biertjes in de kast en koelkast gedaan. Het was zo´n groot ding en sta in de weg. Kinderen mochten met de doos spelen en later heeft Jan alles geplet. Ik genoot van de vogeltjes vanmorgen maar valt niet mee om ze te fotograferen want ze vliegen al snel weg als je in de buurt van de ramen komt.
Op het moment dat we buiten bij de auto stonden ging het brandweeralarm en kwam Jannick voorbij stormen en weg met de auto. Het enige wat hij wist was brand bij de Friseur dus wij dachten dat zijn er even snel 3 de Klip in de Mez en 2 in de Hauptstrasse. Toen zijn auto weg was bleek het helemaal bezaaid te liggen met roestige spijkers en een soort nagels. Dus Jan zegt zo dat is lekker. Samen opgeraapt en het waren er heel wat maar zo lang Jannicks auto er stond zag je ze niet. Dus mocht hij een lekke band hebben weten wij waarvan. We draaien het oude deel van de Stoderstrasse in en we komen een eindje verder zien we al alles geblokkerd door de brandweer , nooit aan de oude kapper gedacht . We zagen ze met slangen rennen dus er was echt brand. Die alleen nog wat oude klanten knipt op de vrijdagavond. Dus wij bij een woonhuis gedraaid en de andere kant opgereden.
In Ramsau was het ook nog zeer zonnig en niet druk dus Theresa en Dominik hadden bijna vrij baan. Theresa heeft echt flair ,Dominik is houterig en skied niet zo makkelijk als Theresa. Dan kwam er een volwassen skigroep met skileraar (niet van hier) en die skileraar was gewoon een hufter. Boven stonden met stokken slalom uitgezet voor de kinderen dan ga je met de hele groep over de hele breedte aan het einde ervan staan. Dus Theresa kwam daar naar beneden rutsche in de groep kwam op haar billen terecht en zag kans op haar skies overeind te komen en skiede verder maar anderen konden dat niet . Hij had totaal geen rücksicht op de skieende kinderen. De lift blokkeren, ook al is het een leergroep een beetje moeten ze toch wel op die kleine kinderen letten het is tenslotte een kinderskipiste. Dan verdween de zon achter de berg en snel naar de auto, alles erin en dan naar de Lift Stubbe om warme chocolade te drinken.
Nog even bij de Ederhof een paardenslee voor Jänner gereserveerd en een jausen. Dan richting huis.
Jannick was ondertussen klaar bij de brandweer maar ondertussen aan het werk voor zijn werk.
Ik had met Ingrid gesproken over de spijkers en krammen voor de deur en haar mond viel open. De vraag rijst of iemand dit met moedwil neergegooid heeft. Het was precies het deel van de garage uitvaart. Als Jannick thuis komt en zijn auto daar op rijdt zie je ze niet. Wij staan met Ingrid samen meer naast het huis. Ik heb net de fotos gezien van de brand en ook dat was aan de buitenkant van het huis. Ga me nu ook dingen afvragen. Want ook daar weten ze niet waardoor.

Brandeinsatz in Gröbming
Sirenenalarm für die Feuerwehr Gröbming am 10.12.2017 um  12:12 Uhr:
 
Drei Minuten nach Alarmierung rückte unser vollbesetztes Tanklöschfahrzeug zu einem Brandalarm ins Ortsgebiet Gröbming ab.
 
Aufgrund bisher unklarer Umstände kam es zu einem Fassadenbrand an einem Einfamilienhaus mitten im Ortskern. Der Hausbesitzer reagierte schnell und konnte erste Brandbekämpfungsmaßnahmen bereits vor Eintreffen der Feuerwehr einleiten.
 
Mittels HD-Rohr und unter Zuhilfenahme von Schanzwerkzeug wurden von uns die betroffenen Brandstellen abgetragen sowie gelöscht. Durch die Einsatzleitung wurde daraufhin mittels Wärmebildkamera sichergestellt, dass alle Brandherde erfolgreich bekämpft wurden. 
 
So konnten ein Übergreifen der Flammen auf das Haus ansich verhindert werden und unsere Mannschaft nach ca. 30 Minuten wieder ins Rüsthaus einrücken.
 
Eingesetzt waren:
FF Gröbming mit TLF-A 4000, LFB-A und MTF-A sowie 15 Mann
RK Gröbming mit RTW sowie 2 Mann
Polizei Gröbming mit 2 Mann

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.feuerwehr-groebming.at%2Fnews%2F2017%2F10-12-2017%2F&h=ATMZUZ7_75lpQ_BNINoeZvPG6hAp2figpoMyzp2dq9Dp8Naeg-cpczbRUid_ENk10EvgNl9r_C1-LPiCuKto92-_UML7RovH_FrgaVCozkqiFtWOQo_jrAPoKhZR5ZOY4ux9dcSUdG8AYZcGIGGQe94NvizZ-m92UnWnwD6S7VpnfbvrxE3kNKTJRJee8QdwXZftz02e52eYOGL09KDgYvIs-Na6S-ZsTpBJ2S9TS8-vf_euZKSfmPPBjWuOSrZac8CEe5_ryjGWYnsfEQDoUY5RWySBOxZiqhrbqV-1QkRV Had de foto's idd al voorbij zien komen. Mijn vader gaat daar altijd naar de kapper als hij in Groebming is. Leuk die vogels! Zo zitten wij ook vaak te kijken als ze eten maar asl we dan de camera pakken zijn ze weer weg. Althans de koolmeesjes en de pimpelmeesjes. De mussen zijn brutaler die blijven wel zitten.

Annemarieke 2017-12-10 22:56:37

Deze link werkt beter: https://www.feuerwehr-groebming.at/news/2017/10-12-2017/ ;-)

Annemarieke 2017-12-10 22:58:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.