ergste sneeuwval sinds 25 jaar

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag
Na lekker uitgeslapen te hebben, een lekkere brunch. In de middag koffie drinken bij Gerhard.
We hadden er taart bijgenomen en ik kreeg een reuze stuk. Ik had Himbeer en Jan Amandel.
Later is Jan, Jannick gaan ophalen. Die lag om 20 uur al in bed. Hij had vandaag wel moeite om niet in slaap te vallen bij de colleges. Maar het einde is in zicht.

Maandag
Ik heb het maar koud al vanaf gisteravond, er gaat sneeuw komen.
Bij het opstaan zagen we de sneeuw al op zo,n 1700 meter liggen en het gaat zakken.
We kregen vanmorgen te horen dat de sneeuw laag gaat komen en Jan is gelijk opgestaan en naar beneden gereden naar de garage. Helaas de rij was al groot en we zijn pas morgen aan de beurt, later gesloten om de velgen erbij te nemen en dus zijn we pas donderdagavond klaar.
Dan maar een paar dagen met kettingen rijden. De gemiddelde temperatuur in september was 31,1 graad en nu dit.
In de middag gelijk met Jan meegereden naar beneden en naar de sportschool gegaan, daarna nog een infrarood en een saunagang.
Het regend en waait stevig en in de middag kwam al de eerste natte sneeuw.

Dinsdag
Alles wit vanmorgen en oh zo koud. Gisteravond konden we al geen tv en radio ontvangen en was het stormig en koud. Er komt de komende dagen nog meer sneeuw. Gisteravond al veel ongelukken door de ijsregen.

Roos dat wordt een sneeuwvakantie!!

Ik stap over naar Facebook en heb gisteravond een account gemaakt. Ik stop met hyves want facebook is veel internationaler en beide vind ik te veel van het goede .Ook krijg ik via hyves te veel rotzooi binnen.

Ik had een afspraak bij tandarts Schultes in Schladming, die ook de operaties bij Jannick heeft gedaan. Hij neemt geen nieuwe patiënten aan (maar door Beatrix mijn buurvrouw die bij hem assistent is ) zijn we toch bij hem ondergebracht. Ik was zeer ontevreden met mijn tandarts in Ramsau , en elke keer als ik iets had en een nieuwe afspraak moest hebben moest ik weer 9 maanden wachten en zei hij niets aan de hand alles in orde. Zelfs Beatrix vond gelijk het gat in de nieuwe vulling en Schultes heeft het gelijk gemaakt. Gelijk met hem gesproken of Jannick een verzekering nodig heeft maar dat is niet zo. Voor mij is het echt pech , ik dacht het al want mijn onderframe past niet meer en kan niet meer vastgezet worden op mijn implantaten. De verzekering betaald 2/3 maar er blijft nog een bedrag van 1300 euro voor mij.
Ik hoop dat mijn frame deze winter overleeft en dan in mei maar aan een nieuwe. Boven heb ik ook een implantaat nodig kosten 1400 euro. Ik heb geen kaak waar een prothese op kan dus het moet altijd met implantaten opgelost worden. Ik moet zo lang als mogelijk proberen mijn eigen tanden te houden want anders heb ik echt een probleem. Ik weet waar mijn vakantiegeld aan besteed wordt komend jaar. Een reisje tandarts en nog een reisje tandarts en nog en reisje tandarts. En dan kom ik er nog dik aan te kort, zakgeld niet inbegrepen.
Schultes is een aardige man en een goede tandarts en kaakchirurg. Jannick had al angst bij Pinter opgelopen omdat die zo maar wat doet zonder iets te zeggen of te vragen. Die ervaring had ik ook al. Hij is onattent, onaardig voor zijn personeel en ook niet voor zijn patiënten.
Schultes spreekt de behandelingen door en overlegd en geeft Jannick de tijd om zich voor te bereiden. Ook krijg ik geen financiele verrassingen. Een vulling bij Pinter , die waar ik van zei dat het niet goed zat kostte mij 150 euro en moest nu toch gemaakt worden. Het was niet goed opgebouwd waardoor er een gat tussen mijn tanden zat. Jannick heeft een vrijliggende tandhals na de verwijdering van zijn verstandskies. Schultes heeft het gelakt en Jannick moet nog 2x terug komen.Hij had er heel veel pijn aan en Schultes zei hem nog waarom ben je niet gelijk terug gekomen? Maar Jannick dacht van na een operatie is het normaal en gaat wel over. Dat zei hij tegen Schultes en die zei hem “jongen, pijn gaat nooit vanzelf over. Normaal is eenmaal lakken voldoende maar het is echt een heftige en Jannick moet dus 3x.
Jan was gaan werken en Jannick was te laat voor de schoolgym, dus samen met Jannick naar huis gegaan. Hij heeft zijn rust genomen.
En het sneeuwt, sneeuwt en sneeuwt.

Woensdag
Nog meer sneeuw bij het opstaan, het wordt ook steeds kouder. De sneeuwgrens is gezakt tot 300 meter. Het schijnt in ieder geval nog tot zondag te blijven sneeuwen. Er ligt bij ons nu zo,n 30 cm. Hoger al meters. Ze gaan ook hard aan de gang met de sneeuwkanonnen op de pistes. Ze hopen een vervroegd seizoen te hebben en sommige dromen met opening met het verlengerde weekend van 23 -26 oktober als heel Oostenrijk maandags vrij heeft. Nationale feestdag. Ondanks de tragiek dat gisteren Hermann Maier bekend maakte dat hij stopt met actieve wedstrijdsport. Gaat het worldcup seizoen begin nu in ieder geval door omdat er voldoende sneeuw is.
Jan is alweer aan het sneeuwruimen, onze tractor heeft nog geen schuiver, die moeten ze nog erop komen zetten. Normaal is het al gebeurd maar ze zijn nog niet langs geweest.
De poesjes van de buurvrouw maken me zorgen. Er zitten er nog 3 volwassen en 4 jongen. Ze sneeuwen nu bij het huis in en kunnen straks niet meer gevoerd worden. We wilden beginnen met een kattenval te zetten maar de sneeuw heeft ons ingehaald.
Onze winterbanden zijn er pas morgenavond, en we moeten dus waarschijnlijk vandaag met kettingen gaan rijden want de wegen zijn nu ook koud en de sneeuw blijft liggen. Het is bij ons overdag tussen de 1 en 3 graden en ,s nachts er dik onder.
Jannick is vanmiddag gaan langlaufen in het stadion, het was er net de Kalverstraat. Atleten overal vandaan, Je kon niet al te grote slagen maken want dan zat je met je skies in de losse sneeuw, niet te langzaam want dan kreeg je er een achterop en niet te snel want dan loop je zelf op een ander. Hij heeft Sergei Roshkov weer gezien die met zijn jeugdteam hier is, Christof Knie gesproken, en heel veel anderen. Het kriebelt weer bij iedereen.

Donderdag
Vandaag weer iets vriendelijker weer maar wel erg koud. Vooral de wind maakt dat de gevoelstemperatuur laag ligt. Maar de zon was weer eens te zien en de bergen ook. Er ligt echt heel veel sneeuw op de bergen. Bij ons zo’n 30 cm. Ik ging met Jan in Schladming boodschappen doen en daarna Jannick opgehaald. Jan nar zijn werk en ik met Jannick naar huis. Jannick is Jan gaan halen en samen naar de garage waar onze winterbanden erom gezet zijn. Dat is een opluchting want als je nu schade rijdt met zomerbanden ben je de ……..
Ook al ben je niet schuldig. Want het is wel verplicht vanaf 1 november om met winterbanden te rijden maar er staat ook in dat je het ook verplicht bent als het weer zo slecht is.
Jannick is gaan hardlopen na het avondeten. Ik ben gaan wandelen na het avondeten en het was erg koud. Overal hangen de ijspegels. Af en toe sneeuwt het nog licht.
Ramsau wordt bestormd door de atleten . Volgens de kranten is het de ergste sneeuwval sinds 25 jaar in deze tijd van het jaar. Er ligt sneeuw tot in de dalen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

15 oktober 2009 20:13 | Door: Annemarieke Ja, heftig he, die sneeuw! Ik had al beelden gezien oa in de Kleine Zeitung. De mensen die nu op herfstvakantie gaan hebben mazzel dit jaar want ik geloof dat ze dit weekend al liften open willen doen. Fijn weekend alvast!!!

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:39:10

15 oktober 2009 20:21 | Door: Jeannette in Tirol Is naar de tandarts in Nederland gaan geen optie ? Heb het een keer nagevraagd en een implantaat bleek maar 600 euro (door een kaakchirurg ! ) .

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:39:26

15 oktober 2009 20:34 | Door: Haje Hoi Nicolette, dacht ik dat ik vroeg genoeg was om volgende week de winterbanden erop te doen, enfin, kan hier de poort niet eens uit zoveel sneeuw ligt er. Sneeuwruimen kan niet want de weg is net nieuw en zou afgelopen maandag geasfalteerd worden.

molenaar.ruesink 2017-09-23 18:39:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.