Pakjesavond

Oostenrijk, Rottenmann

Montag 5.Dezember
Pakjesavond
Vanmorgen op tijd op want ik ging met Ingrid mee die van alles en nog wat moest regelen. Theresa kwam helemaal blij en had haar Nikolas zak gekregen. Hier in Oostenrijk krijgen ze een zak met snoep, mandarijenen en noten. Dan hebben we eerst haar naar de Kiga gebracht en dan door naar Rottenmann. Ging een beetje moeizaam op weg want we stonden om half 8 buiten, auto inladen kinderen in de auto en dan geen ruitenkrabber hebben en het was minus 6. Uiteindelijk gelukt maar omdat we stopten bij de Kiga was Sabrina het er niet mee eens. Theresa was op tijd. Maar de benzine was op dus nog een stop bij het benzinestation en toen ging Sabrina pas echt van start. Auto aan de kant gezet kijken of ze wilde drinken maar nee verder gewoon niks dan maar autostoeltje van Theresa eruit en ik naast haar gaan zitten en ik kreeg haar stil. Doorgereden naar Rottenmann waar ze papieren in orde moest maken omdat het ziekenhuis het niet goed had gedaan . Ik bleef wachten bij Sabrina in de auto en ondanks dat ze snel terug kwam waren mijn benen bevroren het was daar minus 8. Sabrina bleef lekker warm onder haar dekentjes. Dan naar het gemeentehuis in Rottenmann waar we allemaal de auto uitgingen om Sabrina aan te geven , een echt drempel vrij gemeentehuis alleaal trapjes en te smalle deuren waar je met de kinderwagen niet op en door kwam. Dus kinderwagen uit elkaar en beide een deel naar boven gesjouwd. Daar vandaan naar Schladming naar de Krankenkasse waar papieren in orde gemaakt moesten worden in de auto gewacht en Sabrina werd wakker en had honger maar de auto zat op kinderslot en ik kon er niet uit dan maar met haar op schoot onder mijn jas en een speentje maar ze werd steeds bozer op het speentje. Begon ze haar luier vol te maken en vraag niet hoe. Dus Inrid kwam terug en ik zeg honger en verschonen. Dus eerst drinken en dan gekeken maar alles was nat en onder de gele brij. We moesten alles uit trekken dus de auto verwarming aan alles uit schoongemaakt en toen plaste ze ook nog de autozitting nat. Waar we net vanmorgen het incontinentie matje uit gehaald hadden die Ingrid gebruikt had toen ze naar het ziekenhuis gingen voor het geval haar water zou breken. Maar een schoon tevreden kind weer terug in haar stoeltje. We waren te laat om ook nog naar het ziekenhuis te gaan want ook daar moest ingrid papieren voor haar werk in orde maken. Maar het was al 12 uur dan maar koffie drinken en naar de Bipa met de kinderwagen . Bij de Bipa moest flink worden ingeslagen allerlei babyspullen en luiers en spullen voor Ingrid.
Na het koffie drinken naar huis maar we moesten eerst weer wachten tot de begrafenisstoet voorbij was, gelukkig een tevreden kind in het stoeltje.
Jan had Theresa uit de Kiga gehaald en ze hadden restanten pizza gegeten.
Om 4 uur zou de huisarts spreekuur hebben en ze moest nog een recept halen en om 4 uur was ook Sinterklaas bij de bank. Dus eerst naar de bank en Theresa kreeg een grote zak vol zegt Ingrid glashard en deze kleine? Kreeg Sabrina ook zo´n zak groter dan ze zelf is. Dan naar de huisarts en ik met Theresa even in de Mez kijken want daar liep een kleine Krampus want het is vandaag hier Krampusdag. Dan met zijn allen naar de kinderarts om een afspraak te maken voor Sabrina die zit tegenover de huisarts en had toevallig ook spreekuur. Helaas de kaart van Theresa niet bij ons dus dat moet ook nog. Dan naar de apotheek en weer naar huis. Dan vond Theresa in de Postbus een pakje van Sinterklaas met een dvd erin . Maar eerst wachten tot Opa en Papa thuis kwamen. Eten en dan de video kijken. Ze moest gelijk naar de kelder want daar zouden pakjes zijn verstopt en ja hoor gevonden en opa moest ze boven brengen. Allemaal verwend en tevreden en Theresa moe en voldaan naar bed.

https://youtu.be/qLUJ4caE7-o

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.