nieuws en oud nieuws

Oostenrijk, Pruggern

3 september

Gefeliciteerd met je verjaardag Kirsten, ik hoop dat je onze kaart hebt gekregen.
Hoe is het met de kleine Olivia? Laat je horen hoe het kraamfeest was vandaag?

Weersveranderingen
Geen grotere weersveranderingen dan hier kan je niet hebben. Hadden we heel slecht weer met sneeuw in de bergen en een sneeuwgrens die steeds maar zakte en temperaturen s’nachts van rond het vriespunt, nu is het warm met heel veel zon en gemiddeld 25 graden.

Onze eerste Duitse les was leerzaam en leuk, zelfs Jannick stak er wat van op.
We hebben zelfs echt huiswerk en net als vroeger “wanner doe ik dat?”
Het was ook de eerste keer dat we in ons huis bleven slapen. Wel provisorisch ,wij met een matras op de grond en Jannick op de stretcher. We hebben nog geen tv maar een filmpje gekeken op de laptop van Jannick. Toch voelen we ons hier heel erg thuis. Jan en ik zijn in Pruggern de Galsterberg opgegaan, we hadden een machtig uitzicht en konden ons huis zien.
Het is moeilijk voor te stellen dat in de winter hier geskied wordt. Nu waren de boeren druk aan het maaien en we vonden een heel gezin in een boom die aan het bessen plukken waren,
vogelbessen voor de snaps. We waren de enige gasten in de Pirchlalm en we kregen daar snitzels zo groot als ons bord, we kregen daar vers fruit bij en ze hadden een saladebuffet.
Dat was maar €5,80 we hebben geen vakantie gehad maar dit lijkt er toch wel op.
Een fantastische omgeving, blauwe lucht, brandende zon en heerlijk eten.
De mensen zijn vriendelijk en bij de bank vroegen ze al of we een beetje kunnen wennen.

Het is zondagmorgen en Jan is met Jannick mee, die moest als training nordic walken.
Ik geniet dus even van de rust en de stilte. Het is nu heel rustig geworden op de camping , waren de buitenlanders al weg, zijn nu ook de Oostenrijkers zelf weg want de scholen beginnen maandag weer.. Jannick had dit jaar pech want zij begonnen 2 weken eerder dan normaal omdat ze anders de lesstof niet afkrijgen.
Jannick had pasfoto’s nodig voor school dat is hier een dure grap 12 euro.Ik scan ze maar in dan kan ik als hij er nog meer nodig heeft zelf afdrukken.
We hebben gisteren in Schladming een advertentie op het prikbord bij de Baufreund gevonden. Ze boden 3 fietsen aan, 2 mountainbikes en een racefiets, de mountainbikes leek ons wel wat voor Jan en mij zodat we hier ook kunnen fietsen. Ze waren goed voor ons en samen maar 90 euro dus we namen ze en toen vroegen ze of we de racefiets er niet bij wilden nemen voor 10 euro..Hij was goed voor Jannick dus dat hebben we maar gedaan. Nu hoeft Jannick niet op zijn trainingsbike als hij gewoon even wat op de fiets moet doen..Onze fietsen van thuis kunnen we hier niet gebruiken met maar 3 versnellingen. Het is wel wennen voor mij want de eerste rit erop sloopte ik mijn versnelling al.
We hebben nog geen internet maar Jannick kan steeds mijn berichtjes op school erop zetten .

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.