Diane en Jordy aangekomen

Oostenrijk, Gröbming

Wakker om 7 en weer het gevoel dat ik fit ben. Een rondje tv en dan eruit. Toen Jan klaar was zijn we naar Liezen gegaan om wat inkopen te doen. Eerst naar de Lidl en dan naar de Action. Ik moest dringend nieuwe glazen en was op zoek naar platte borden. Ze hadden mooie platte borden voor 58 ct stuk dus er 12 meegenomen. Ik drink altijd uit half liter glazen maar de glazen kan ik alleen bij de Eurogast kopen en daar zijn ze vrij duur. Dus ni bij de Action glazen meegenomen er gaat iets minder in dan 500 ml . Dan paaseitjes meegenomen en sauzen voor de raclette.
Een paascadeautje voor Sabrina , een eenhoorn die kan lopen en een cap van Paw control. Theresa had al haar cadeau gekregen met het jasje.
Jannick moest vannacht onverwachts gaan werken op de vrachtwagen. De moeder van een chauffeur overleden. Maandag begint er een chauffeur die de melk die Jannick momenteel standaard als werk rijdt gaat rijden dan zou Jannick weer fulltime op kantoor moeten zitten. Dan gaat hij het werk van iedereen die iets op kantoor doet leren en ook wat zijn baas doet. Dan kan hij op alle fronten invallen. Zijn handelsschooldiploma en ondernemersdiploma komen goed van pas. Hij gaat vannacht om 3 weer weg en na allerlei dingen halen en brengen in Oostenrijk een lading naar Duitsland. Daarna is hij vrijdag op zaterdag vrij omdat hij aan zijn uren dan zit.
Gisteren moest Theresa weer naar de Jugendschutz. Ze willen dat je voor de afhaaltijd van half 6 daar bent. Om kwart voor 6 belde ze Jannick dat Ingrid er nog steeds niet was. Lekker dom van Ingrid om het uitgerekend daar te doen. Zo was ze altijd al. Als ik oppaste kwam ze ook altijd later dan ze had gezegd en vaak echt niet een half uurtje maar soms uren.
Jan had vandaag weer een surprise en weer een bekeuring , op de A10 te hard gereden. Ik heb dus nu 2 maanden voor niets gewerkt met zijn 2 bekeuringen. Hen gevraagd of hij misschien vanaf nu dat wel wil doen .Ze zijn gewoon veel strenger geworden en veel meer controle.
Thuis maar weer eens wat aan de huishouding gedaan .

Vrijdagmorgen 15 maart
Vanmorgen om 7 de wekker en gelijk opgestaan. Om 8 uur zijn we weg gereden naar Golling waar we Diane en Jordy van de trein gehaald hebben.
We stonden voor de M markt geparkeerd , die hebben wij nergens en ik weet dat ze daar currysaus verkopen dus gelijk even naar binnen en een fles gekocht. Dan kwam de trein al aan met Diane en Jordy. Weer terug naar huis gereden en dan aan een kop koffie. Ik ben middageten gaan maken en ik dacht ze zijn niet in Oostenrijk geweest als ze geen schnitzel hebben gegeten. Dus die stonden vandaag op het menu. gezellig samen eten. Ik heb het boek wat ik graag wilde van Diane gekregen . Jannick las vroeger de hoe overleef ik serie van Francien Oomen. Nu heeft ze een vervolg geschreven waarin de hoofdpersonen twintigers zijn en ook voor dat publiek geschreven is. Het boek staat dus niet bij de kinderserie maar bij de volwassenen boeken. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel. Theresa is nu in die serie bezig.
Sabrina ging helemaal uit haar dak een pakje met oa een horloge waar ze zo blij mee is. Theresa moet haar cadeautje morgen uitpakken.
Eind van de middag kwam Ingrid Sabrina brengen en bracht ze Theresa naar de taekwondo. Ik wilde met Diane gaan kijken en Jordy wilde mee maar uiteindelijk zijn Diane en Jordy terug gegaan en ben ik gebleven voor de volwassenen les waar theresa dan ook aan deelneemt.
Tot mijn verbazing kwam Ingrid ook weer maar ze moest dingen betalen dus ze was thuis geld gaan halen om dat te betalen zodat Theresa in de volwassenenles ook kon deelnemen aan de sparring. Het was voor mij de eerste keer dat ik haar heb zien sparren. Ze moet dan ook met volwassen mannen sparren en ik wilde filmen terwijl ze aan het sparren was met een taekwondo leraar met de 2e dan, zij mocht hem vol raken maar hij was zeer voorzichtig. Ik denk als hij haar een keer vol zou raken ze door de zaal zo vliegen en knock out zou gaan. Wat ik niet verwachtte was dat naast haar een partij tussen een volwassen man en een ongeveer 17 jarige jongen denk ik en op dat moment de jongen knock out ging. Die jongen had de partij daarvoor met Theresa gevochten en hij was ongelooflijk hard naar Theresa die de helft van die jongen in lengte was en niet met haar lengte bij hem kon komen terwijl hij vol op haar insloeg en schopte en Resa haar leraar er tussen sprong en die jongen tot de orde riep . Dat deed hij dus ook bij die man en tja die schopte en sloeg terug waardoor hij dus knock out ging. Hij bleef best wel even weg. Maar ik dacht wel bij mezelf zo die heeft zijn lesje hopelijk geleerd. De leraar waar theresa mee vocht heeft de 2e dan en hij is doofstom. Dus als hij les geeft moet je heel erg concentreren op zijn gebaren en handen. De les die hij gaf was al afzien voor volwassen mannen met de zwarte band en die 2 kleine dames van 11 jaar konden goed meekomen. De 3e dame van 11 Belana is afgehaakt onder het mom van dat ze astma heeft maar het is vooral een uitvlucht omdat ze in die les niet kon meekomen en ze niet in de kinderles terug wil. Ik heb het gelijk al bij de eerste keren gezien en het klopt dus dat ze nu afhaakt. Ja je moet doorzetten en soms incasseren. Ik heb een volwassen vrouw zien huilen in de les om dat ze een combinatie niet onder de knie kreeg maar Resa de leraar haar toch kon motiveren en het haar uiteindelijk lukte. Vanavond was er een jongen rond 14 die vorige weeek tot 3x toe de test niet haalde en het nu nog een keer mocht proberen waarbij hij weer zakte en nog een keer mocht proberen en het dan wel binnen de tijd deed al moest hij voor een techniek van het hout doorschoppen meerdere keren nodig had. Theresa kon dat al bij de eerste keer proberen , ik weet niet of ik het zou kunnen . Resa vroeg vanavond of ik het echt niet wil proberen om taekwondo te leren. Ik heb hem gevraagd of hij weet hoe oud ik ben maar volgens hem maakt het niet uit en kan ik het wel leren. Ik ben bang dat ik het lef niet heb.
Dan waren we dus heel laat van de les weg en tegen achten thuis. Jan had ons opgehaald.
https://youtu.be/tJLCaJjF0N0 filmpje van Theresa met sparring en naast haar gaat een jongen knock out
https://youtu.be/Hlex80sE8Yo sparring Theresa


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ai, dat zag er idd pijnlijk uit voor die jongen. Zal wel een hersenschudding er aan over houden, ben ik bang.

Annemarieke 2024-03-22 17:54:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.