De dagen gaan voorbij

Oostenrijk, Kleinsölk

3 april
Nog steeds mooi weer al wordt er nu wel wisselvallig weer opgegeven. Vanmiddag toch gelukt om met Jan boodschappen te gaan doen. Goed gescoord wat groente aan gaat maar nog niet alles kunnen doen maar tevreden met vandaag. Jan was super snel klaar want er waren op het gerecht nog volop zittingen en de mensen liepen in en uit.,
1 april
Het was weer een hele mooie dag en het bleef ook zonder zon 17 graden op het balkon. Nog wat plantjes in de bakken gezet en wat buiten gezeten.
De katten lagen te bakken in de zon. Ingrid kwam heel even met Theresa voorbij. In de middag kwam Theresa alleen want Ingrid ging boodschappen doen. Jannick kwam thuis en die bleef ook bij mij zitten. Hij heeft de foto cd meegenomen maar ook bij hem lukte het niet. Morgen vertrekt hij weer naar Italie naar Vicenza tot maandag. Hij heeft daar weer een beurs. Er kwamen weer heel wat grappen voorbij vandaag en er zijn ook genoeg mensen ingestonken. Op dit soort dagen moet je elke berichtgeving die je vreemd voorkomt maar terzijde liggen tot dat 1 april voorbij is Dan merk je vanzelf of het waar is.

2 april
Zo dat was vroeg vandaag, Jannick belde mij wakker want ik zou even op Theresa passen. Ingrid ging hem wegbrengen naar zijn werk. Theresa sliep nog dus maar even naar boven gegaan. Ze waren nog maar net weg of ze werd al wakker. Ik heb haar verschoond en aangekleed en wat te eten gegeven. Na een poosje dacht ik kom ik ga naar beneden kan ik ook een koffie drinken en ontbijten.
Ik was net klaar of ze had haar broek weer vol. Dus weer terug naar boven en weer verschoond. Op de trap terug naar beneden kwamen we Ingrid tegen dus haar weer afgegeven.
Dan zelf douchen en aankleden.
Een prachtig mooie dag dus weer wat gefröbelt op het balkon. Dan zat mijn arm ineens onder de pijnlijke bultjes , geen ideee door wat wel duidelijk een allergische reactie. Pilletje geslikt, arm ingesmeerd want het was erg pijnlijk. Gelukkig trok het toen snel weg. Kwamen Ingrid en Theresa nog even maar wij moesten weg naar Gröbming.
Daar nog wat inkopen voor mezelf gedaan. Ik had 2 broeken met een blouse daarbij. We kwamen terug kwam de diepvriesman dan eten maken en gegeten.
Ik wilde met Jan meegaan als hij naar zijn werk zou gaan. Dan een uurtje eerder weggaan zodat we de boodschappen konden doen. We waren nog niet de hoek om of ik kreeg heel erg buikpijn dus dan maar terug gegaan. Ik had vanmorgen ook al een splinter opgelopen dus ik denk dat het niet mijn dag was.t werd maar 8 graden op het balkon.
4 april
Het weer is een stuk minder en kouder.
Vanmorgen kwamen Ingrid en Theresa en op het moment dat ze wilden gaan stond er een man van de belastingdienst aan de deur. Jannick had na elke brief voor mij gebeld.en steeds weer contact opgenomen. De school heeft een foute datum van schoolverlaten opgegeven en nu moet ik dus geld terug betalen.
We kregen vorig jaar tegelijkertijd 2 brieven de een was van belastingdienst Judenburg en daar stond in dat alles geregeld was, de ander van de belastingdienst Liezen dat we moesten betalen. Dat zou uitgezocht worden en niets meer gehoord tot dus vandaag. Omdat ze onder bezet zijn en ze het bedrag te laag vonden (850 euro) hadden ze geen bericht meer verzonden maar kregen we nu de deurwaarder.Voorlopig geregeld en als Jannick thuis komt gaat hij er nog achter aan. Antidateren om een leerling te pesten gaat wel erg ver met alle gevolgen voor mij. In de krant staat een woning te koop of te huur in Pruggern. Ingrid heeft gebeld en we gaan zondag kijken. dan is er kijkdag. Jan en ik wisten waar het huis was dus zijn even gaan kijken of er tuin bij is en zo. Het is een oeroud boerenhuis , onder etage beton daarop 2 etages van hout. Een kleine tuin en een soort oeroud Trödkastl erbij. Het huis heeft een kleine woning onder en een grote woning boven. De vraagprijs is niet veel maar we willen wel weten wat er aan gedaan moet worden. Dus geduld tot zondag en als het wat is en er meer kijkers zijn snel beslissen.
Jannick en Ingrid zijn ook nog met een woning in Aigen bezig. Die is wel het dubbele in prijs als de woning in Pruggern maar veel jonger en waarschijnlijk geen renovatiekosten.
Later op de dag toch nog redelijk weer en het werd zelfs nog 18 graden. Ingrid kwam vragen of Theresa bij mij mocht blijven , zij ging de zandbak in elkaar zetten en met Hannes regelen dat de zandbak bij de schommel mag staan. Na 1 1/2 uur kwam ze terug maar de zandbak nog niet klaar. Morgen weer een dag. Ik was mijn vlees in porties aan het vacumeren en hop de vriezer in. Theresa zat braaf in haar kinderstoel toe te kijken. Dan kwam Ingrid en ging Theresa van woede helemaal uit haar dak. Ik had haar nog nooit zo gezien. Als ze lange haren had gehad dan had ze die uit woede van haar hoofd getrokken. Ingrid had haar nog net gepakt voor ze keihard met haar hoofd op de vloer sloeg. Ingrid is naar boven gegaan en we hebben haar in de hal laten liggen. Toen ze was bedaard ging ze toch naar boven.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.