Opnieuw een dagje Salzburg

Oostenrijk, Gröbming

Gisteren heb ik het schrijven ineens afgebroken. Er bleek een heel groot ongeluk op de Umfahrung Gröbming te zijn. De deurbel ging en daar was Ingrid al met de kinderen en die vroeg gelijk naar Jannick dus ik naar boven gevlogen en bellen God zij dank nam hij aan en hij zei gelijk ik ben het niet maar het is ernstig. Hij had al geprobeerd Ingrid te bellen want die was met de kinderen onderweg maar die waren ook Gzd veilig thuis aangekomen. Alles was gemobiliseerd het complete RK , brandweer andere diensten 2 helicopters. Vrachtwagen en meerdere personen autos bij betrokken. Volgens Jannick heeft hij gezien dat er een laken over een werd getrokken. Hij stond aan de kant van Mitterberg boven met de rest van Gröbming. Een auto is niets van over. Er schijnen meerdere zwaargewonden te zijn en dan nog licht gewonden. Dan ben je meer dan blij als je Familie veilig thuis zijn gekomen of zijn.

Erna sinds gisteren zijn er nieuwe regels, wij mogen gelukkig op de heen weg wel slapen in Duitsland maar op de terug weg niet omdat we uit Nederland komen. We mogen gelukkig nog de grens over naar Belgie want we gaan de 22 Augustus naar K3 in Antwerpen en dan komen we uit Nederland. Omdat we ingeent zijn geen probleem .

Vanmorgen werd ik wakker van Theresa om half 7, ik moest er toch uit dus niet zo´n probleem. Aangezien ze met ons mee zou gaan kwam ze met haar kleding aan. Nou dat paste echt niet bij elkaar. Zij weer naar beneden en weer wat niet bij elkaar paste. Dus ik met haar mee en alles wat ik liet zien was wel goed maar ze wilde er een legging onder en iets met lange mouw. Ik zei haar het is nu wel fris maar het wordt zeker weer erg warm. Jannick kwam erbij en zei ik wist niet dat ze naar boven was gegaan want hij zat met Sabrina in bed. Hij wilde ook weer boven ontbijten dat was goed maar ik moest wel op tijd weg en uiteindelijk lukte het Theresa te overtuigen door haar dingen mee te laten nemen voor het geval dat. Ontbeten en ik snel onder de douche en op weg (uiteraard na eerst aangekleed te zijn)
Ik naar mijn gesprek en toen ik klaar was stond Jan er al met de meiden dus op weg naar Hallein. Dat ging allemaal probleemloos maar de winkel wilde de rekening niet tekenen omdat ze in opdracht voor een firma de bril gemaakt en geleverd hebben en ik aan hen betaald heb. Ik ga daar geen bril meer kopen want ik vind dat knap lullig. Nu krijg ik geen geld van de verzekering want ik heb alleen een internet rekening.
Dan doorgereden naar Salzburg ook probleemloos en we waren een uur te vroeg dus even plassen bij de Leiner en daar bleek als wij een ijskoffie namen de kinderen een bijtjesijs gratis kregen. Dus gezellig en lekker alleen een half uur na de bestelling nog niets en de serveerster fevraagd die ging naar de keuken en kwam terug en zei het komt eraan. Dan was het 5 voor haldf en nog niets dus ik opgestaan en gezegd we hebben nog steeds niets en ik heb geen tijd meer . De anderen kunnen erop wachten maar ik niet , Dan had ze gezorgd dat ik een meeneem kreeg . De kinderen hadden eerst een poos in het kleine ballen/klim bak gespeeld en Sabrina verzette zich hevig toen ze eruit moest. Nadat zij ijs gegeten hadden is Jan met hen weer er naar toe gegaan en terwijl ik bij de kapper was waren ze daar tot groot plezier. Jan zei later dat Sabrina Theresa niet ziet staan als er een ander kind is om mee te spelen. Na de kapper dacht ik ik ga gelijk geld halen maar de automaat nam mijn kaart ging op stop en er deed niets meer wat. Ik riep in de Traffik de kassiere en die zei eerst ik kan niets en dan kwam ze toch keek ging naar binnen deed iets bij de kassa en zie mijn kaart kwam er uit. Dan maar naar het winkelcentrum gelopen waar ook een automaat zat en ik kreeg altijd geld eruit zonder betalen maar nu kostte het 5 Euro. Bij ons is de Sparkasse gratis maar daar dus niet. Maar ja ik had toch geld nodig.Bij de kapper kan ik niet pinnen.
In het centrum zit een H en M en dus even naar binnen kijken of ze daar leggings hadden want zo´n drama als vanmorgen wil ik niet maar bij ons was er echt niets te koop. Daar gelukkig wel dus 4 leggings voor Theresa en 2 voor Sabrina en 2 bovendelen met lange mouw alles in de kleuren die passen. Ik had Jan al een paar keer gebeld en eindelijk kreeg ik hem te pakken. Later bleek dat hij dacht dat hij mij belde maar Jannick had gebeld want die belde mij om te vragen wat er was want jan neemt de telefoon niet op omdat hij steeds niet weet hoe. Hij was dus nog steeds in het speeldeel bij de Leiner. Dus daarheen gelopen en de kinderen eruit gehaald zeer tegen wat Sabrina wilde maar ze moest. Als 2 volwassenen daar aten waren ook de kindermaaltijden gratis dus daar gegeten. Er was veel over dus ook nog alles in een meeneembox. Dan snel terug naar de auto en opweg naar de Dopplerkliniek. Het was een beetje probleemmatig omdat ze willen dat alleen Jan naar binnen komt maar hij kan dat niet alleen en gezegd het is vakantie tijd dus er zijn kinderen en die moeten mee. Allemaal getemperatuurd , papieren nagekeken en alles was goed ook bij de kinderen dus we mochten gaan. Gelukkig niet al te lang moeten wachten en een goed gesprek met de arts gehad, Ik moet Jan zijn medicijnen aan haar mailen en dan schrijft zij een recept voor veel hogere doseringen die ik dan kan delen. Zo kom ik langer uit met zijn medicijnen en ze schrijft aan de huisarts dat jan de rest van zijn leven deze medicijnen moet gebruiken want de Krankenkasse doet moeilijk over de Brillique maar Jan kan de goedkopere niet verdragen en die werken ook niet. Hebben ze zelfs in een laboratorium getest en het werkte inderdaad op zijn bloed niet. Dan kan de huisarts een brief schrijven voor de distriksarz zodat ik geen problemen meer zou moeten hebben met de eeuwige benehmigung. Ze zei ook dat het onvoorstelbaar is met Jan zijn slechte aderen in zijn hoofd er absoluut niets veranderd is sinds de afgelopen 3 jaar . Dus de medicijnen doen hun werk. Jan begrijpt alleen niet dat de schade die hij heeft opgelopen omgeneesbaar is. En hij geloofd niet dat hij schade heeft.
Dan terug naar huis en Ingrid belde en was ongerust omdat er overal noodweer was. Maar wij hadden al de hele dag mooi en zeer warm weer en we waren net uit Salzburg vertrokken en nergens last van. Ze drukte op ons hart om voorzichtig te zijn en we kwamen bij Kuchl en zie een enorm noodweer , geen hand voor ogen konden we zien dus langzaam rijden wat niet zo probleem was omdat daar werkzaamheden aan de weg waren en de meeste normale mensen dus ook langzaam reden. Toen we dat gehad hadden geen probleem meer gehad en goe dthuis aangekomen. Jannick was vandaag na zijn gesprektherapie met Jessy naar Spielberg gereden om zijn motor te gaan halen. Jessy heeft zijn auto terug gereden en Jannick op de motoe en die heeft ook zulke buien gehad, Maar gelukkig ook goed thuis aangekomen. Ik moest Ingrid bellen als we in Radstadt waren en dat gedaan. Ze had onderweg toen ze belde gevraagd of het een probleem was als de kinderen donderdag avond kwamen ipv vrijdag. Nee dat is het niet maar ondertussen gaat ze toch niet werken en komen ze tot grote teleurstelling van Theresa toch pas vrijdag. Ik zou ze gelijk thuis brengen maar Ingrid zei neem ze maar mee naar huis ik haal ze dan daar wel. Theresa had er uit geklapt dat Ingrid aan haar had gevraagd waar is de motor van Papa gebleven nou dat wist Theresa niet en ik geloof nooit dat het haar is opgevallen dat de motor die er nu staat een ander is. De kleuren en alles is hetzelfde maar hij is veel groter en hoger en meer vermogen. Vanmiddag had Jannick zijn gesprek met de advocaat en morgen heeft hij gesprek eerst met zijn advocaat waarin hij instructies krijgt wanneer hij en wat hij mag zeggen en wat niet. Daarna gaan ze aan tafel de advocatenvan beide en hij en Ingrid. De kinderen werden opgehaald en wij aan de koffie met Jannick en Jessy. Een lange dag voorbij.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

O, dat was idd een heel heftig ongeluk. Snap dat iedereen blij is als men weet nat het niet 1 van de familieleden is.

Annemarieke 2021-08-04 19:46:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.