We worden alweer Opa en Oma

Oostenrijk, Schladming

Montag 6.Juni
Weer heel slecht geslapen want mijn hand doet niet normaal pijn, kon 2 dingen doen gelijk naar het ziekenhuis of eerst naar de huisarts. voor het laatste gekozen. heel eerlijk gezegd dat ik haar mening wilde (ze is wel onze huisarts maar ze is ook chirurg). Was het ook niet eens met het gips en heeft brief voor het ziekenhuis geschreven en een verwijskaart. Ze zei erbij dat ik me nergens wat van moest aantrekken want ze zullen wel zeggen hm huisarts. Helaas kostte de huisarts heel veel tijd, er waren super veel mensen en er was ook nog een ongeluk op het parkeerterrein gebeurd en ze brachten die man bij haar binnen. De eerst verzorging ging voor maar hij werd wel afgevoerd door de Rettung. Al met al was het bijna 12 uur en besloot ik eten bij de Grimmingkammimbiss mee te nemen en belde Jan of hij me dan kwam halen. Thuis gekomen eten en om 2 uur richting ziekenhuis gegaan. Ondanks papieren vraagt hij (een co) waarvoor ik kom. Ik dacht nog kan je niet lezen en zag hem weg gips en Schiene aan. Zegt hij dat gaat niet dat is niet goed en op mijn weerwoord zegt hij ook nog ik versta uw dialect niet. Ik dacht LLLLL. Maar hield me in. IK laat hem zien dat het gips niet goed is wat ook in de papieren staat. Zegt hij maar die Schiene is niet goed en ik waarom niet? hij weer niet goed voor hand en ik weer en toch wil ik hem. Ik had namelijk voor ik naar het ziekenhuis ging eerst even op de site van de handchirurgie in Salzburg gekeken en dan kan je de operatie aanklikken en krijg je alle info. Daar geven ze geen gips maar een Schiene die je mag afnemen voor douchen . Dus ik dacht je kan het dak op en zeg hem dat ik die al eerder had voor het gips en het weer wil. ook mijn huisarts had gezegd dat het gips weg kon en dan de Schiene en ook dat de duim te ver van de hand af gezet was. Zegt hij waar heb je de Schiene gekocht en ik die heb ik hier gekocht want die moet ik namelijk zelf betalen. Zegt hij dat kan niet zegt de arts die achter de pc zat ja dat kan wel want dat staat ook hier. Zijn mond viel open en nog een keer zei hij niet te overtuigen en ik nee gewoon eraf. Hij loopt mee en het zat zo strak dat hij de lepel er niet eens tussen kreeg, dus met vet insmeren en nog een keer dan snijdt hij het gips in en de druk werd al minder, dan aan de andere kant weer de lepel erin en dan over mijn hand dat werd op een punt heet en deed me pijn dat zeg ik hem zegt hij er kan niets gebeuren maar ik had wel een rode brandplek. Het moment dat het gips eraf ging was het helemaal dood geen pijn niets meer, dan kreeg ik hetzelfde als wanneer je vingers extreem koud zijn en dan in de warmte komen maar gelukkig ebde dat ook weg. Ik heb pijn nun nog maar de geone ja je bent geopereerd maar dat extreme pijn gevoel is weg. Ik had behoorlijke drukplekken en een daarvan precie over de duim waar aan het bot is vastgezet dus daar kwam de extreme pijn van en de doorbloeding was nu weer goe en geen tintelen meer. Helemaal happy nu.

Toen ik van de huisarts kwam zei Jan een nieuwtje heb ik voor je, je wordt weer Oma. Helemaal happy deze keer van Angela en Bert dus ook Jula wordt grote zus. Ze is 2 weken na Ingrid uitgerekend. Later in de middag kreeg ik een echofoto op whatsapp. Wat een luxe dat is nummer 10 en stuk voor stuk allemaal kleine wondertjes die me gelukkig maken.
Na het ziekenhuis met Jan mijn herwonnen vrijheid vieren op het terras bij Niedl op de Hauptplatz in Schladming . Dan is Jan gaan werken en ik eerst in het centrum en dan naar de Hofer gewandeld en naar de KIK daar heeft Jan me later ook weer opgehaald. Super mooi , warm en zonnig gebleven.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd!!! XXX

Annemarieke 2016-06-07 22:33:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.