Peter und der Wolf

Oostenrijk, Sankt Johann im Pongau

Vanmorgen wakker voor de wekker en opgestaan , om 8 waren we allemaal aangekleed en ontbijten. Tas ingepakt en Ingrid en Jannick kwamen ook met Sabrina koffie drinken. Om 9 uur op weg naar Sankt Johann im Pongau. Peter und der Wolf werd daar opgevoerd in het Kulturhaus am Dom . We reden binnendoor over de 99 ook al gaf de navi aan dat die afgesloten is. In de weekenden willen ze niet dat al het vakantieverkeer door de dorpen rijdt. En zeker waar er op de A10 wegwerkzaamheden zijn willen ze niet dat al dat verkeer gaat uitwijken. Maar Jannick zei jullie komen van hier en zijn bestemmingsverkeer dus geen probleem als er een controle is. Dus op een uitgestorven weg in een keer door.We vonden het probleemloos en we konder eronder in de parkeergarage parkeren. De kaartjes lagen klaar in een envelop. We zaten redelijk vooraan en Theresa had het geluk dat alle stoelen in de rijen voor haar door kinderen werden bezet. Het was dus uitverkocht. Zelfs de balkonplaatsen. Ik ben grote fan van Elisabeth Fuchs als dirigente. Het stuk werd niet alleen gespeeld maar er werden kinderen uit de zaal gevraagd om een figuur te spelen. De grotvader werd een van de eregasten iemand van de Kulturrat. En er waren 2 acteurs . Ook de dirigente zong en vertelde. Ik ken het van vroeger met de kinderen maar dan was er een verteller. Dit was ook met een projectiescherm waar de instrumenten getoond werden of teksten. Ik geloof dat alle kinderen genoten en Theresa ging er helemaal in op. Het was een voorstelling van de Kinderfestspielen van de Philharmonie Salzburg.

Ein tierisch schönes Musik-Märchen bei den Kinderfestspielen
Mit dem Jungen Peter auf Wolfsjagd. Eigentlich hat ihm sein Großvater verboten, die Tür des Gartens zu öffnen. Schließlich könnte der Wolf hereinkommen. Doch Peter ist sehr mutig und hat eine Idee, wie er den Wolf fangen kann. Der russische Komponist Sergei Prokofjew teilte jeder Figur – egal ob Ente, Katze, Vogel, Wolf oder Peter - ein Instrument und ein musikalisches Motiv zu. Das russische Märchen gilt als das meist gespielte Bühnenstück weltweit. Bei diesem
Familienkonzert spielt ein ganzes Symphonieorchester für Sie!
„Wir wollen Kindern die Möglichkeit geben, ein richtiges Symphonieorchester in speziell für sie konzipierten Konzerten zu erleben. Ich bin tief überzeugt, dass man die Liebe zur Musik auch in zukünftigen Generationen wecken kann. Selbst kam ich als Kind eher per Zufall zur Klassik, aber es ging schnell ein Tor in eine inspirierende Welt für mich auf. Diese möchte ich weitergeben, auch an Familien, für die ein Konzertbesuch noch eher ungeübt ist. Die Kinderfestspiele sind kreativ, publikumsnahe und nachhaltig, denn sie vermitteln klassische Musik altersgerecht,” sagt Elisabeth Fuchs, die die Philharmonie Salzburg in allen Konzerten selbst dirigiert.
Eva Hinterreithner · Schauspiel
Elisabeth Fuchs · Dirigentin
Philharmonie Salzburg

Lieblingsinstrument: Die kleinen Besucher haben nach den Konzerten die
Möglichkeit, unter professioneller Anleitung alle Orchesterinstrumente
auszuprobieren

Theresa wilde graag de dwarsfluit proberen en ik had het goed uitgekiend ze was gelijk als 2e aan de beurt en kon zo waar met haar mond tonen blazen. Ze was helemaal blij. Dan zijn wij naar huis gegaan . Je kon alle instrumenten proberen maar dat wilde ze niet en ik wist dat Ingrid en Jannick nog wat voor hadden met haar en zo hoefden we ons niet te haasten. Omdat we nog vroeger thuis waren dan gedacht besloten Ingrid en Jannick ook met Theresa naar de McD te gaan en kwam Sabrina gelijk bij ons. Na de McD gaan ze naar de bioscoop in Liezen waar Aladdin nog loopt. Wij hebben gegegeten wat ik voor gisteren had gepland.

Ze kwamen pas tegen 19 uur thuis en hadden genoten. Theresa blijft als toetje bij ons slapen.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hoe leuk 'Peter en de wolf', toch voor ons nostalgie Nicolette.Wat leuk ook dat ze er de dwarsfluit wilde proberen, ze houd dus van de warme tonen ervan

Christina 2019-07-17 02:29:51

Wat geweldig!!!

Annemarieke 2019-07-22 15:12:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.