Het sneeuwt sneeuwt en sneeuwt

Oostenrijk, Gröbming

Mittwoch 4.Jänner
Vannacht niet gesneeuwd maar het begon toch echt om 8 uur met sneeuwen en het hield niet meer op. Met grote vlokken zette het snel aan en nu al heel lang hele fijne sneeuw maar toch al een 25cm gevallen en volgens de berichten moet de grote hoeveelheid nog komen.
Jannick had zich gisteren al druk gemaakt want hij wist toen al dat hij naar Ramsau en naar Pichlmayergut zou moeten vandaag. Dat is dus 6 zware kettingen leggen.
We hadden het nog over de pelletswagen die op de Planai naar beneden gekomen was omdat hij geen kettingen had gelegd en hij het te laat wilde doen maar de auto was niet te stoppen en schoof gewoon naar beneden. De chauffeur is uit de auto gesprongen. Jannick vertelde dat hij ook de raad had gekregen nooit gordel aanleggen en 1 hand aan de deur op zulke trajecten en bij gladheid. Anders kom je niet op tijd uit de auto als hij gaat schuiven.
Op dit moment is de sneeuwschuiver bij ons bezig , ik was te laat anders had ik kunnen fotograferen wat een hoeveelheden sneeuw hij schuift. De buurman Seebacher schuift handmatig bij alle randen alles naar het midden zodat de schuiver het bij de volgende keer ook meenemen kan toch wel fijn zo´n buurman. Tja Jan en Jannick werken. De overbuurvrouw is een oude weduwe, de andere buurman kan heel erg veel maar is wel gehandicapt en wij zijn zielige vrouwen alleen zonder mannen thuis. Het voelt koud buiten aan maar het was een hele poos 2 graden en nu eind van de middag nog maar 1. Ik denk dat er wel wat vorst komt maar nu het zo dichtgetrokken is niet heel veel maar kan me vergissen.Want het kan ook nog opentrekken. Net op de foon gekeken en de gevoelstemperatuur is nu bij -1 op -7.
Lekker geslapen vannacht na een ontspannen shoppingdag en werd eerst vroeg wakker maar toch weer ingedommeld en pas om 9 uur opgestaan. Ik denk dat ik het nodig heb dus geef er lekker aan toe. Verder niet zo heel veel gedaan had eigenlijk naar de huisarts aan het eind van de middag gemoeten om een recept te halen maar geen weer om te gaan lopen.
Felicia wil steeds kleine stukjes ijs van het balkon of een sneeuwballetje en blijft maar mauwen als het water is geworden, ze snapt het gewoon niet waar het blijft en legt het verband van het plasje water niet met het sneeuwballetje. Ze denkt dan dat het ergens onder of achter is verdwenen. Fiep is een poosje op het balkon geweest is niet meer zo gek met sneeuw als dat hij vroeger was dan bleef hij erin springen maar nu hij ouder is geworden is hij een rustige man geworden.
In de ochtend kwam Ingrid koffie drinken en heb ik een hele poos met Sabrina gezeten die bij mij meestal heel snel slaapt en mijn ogen ook zo wat dicht gaan. Ze rolt zich helemaal op als een balletje en kruipt dan helemaal tegen me aan. Theresa had haar ook vastgehouden en geeft dan kusjes , ze probeert heel lief en zacht te zijn.
Die heeft iets nieuwe sinds de laatste weken verteld ze steeds over haar andere moeder en vader die dood zijn. Ze woonden in Italie en haar vader heette Luigi (hoe komt ze erop?) en haar moeder Lisa. Ze had ook een zusje die Lisa heette en nog 2 andere zusjes en 2 broertjes. Ze had ook een Opa en Oma en de Oma was ook een Lisa en Opa daar kan ik de naam niet echt van onderscheiden iets beginnend met Has en klink als Haschi. En elke keer komt het weer te voorschijn en ze vraagt nu steeds heb je ook een moeder en een vader en een Opa en een Oma . Zijn die ook dood?
Nu maar weer wachten tot iedereen veilig thuis is gekomen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.