nog steeds turbulent

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vrijdag

PIETERNEL GRATULIERE, GEFELICITEERD VAN ONS ALLEN.

Vanmorgen naar de sportschool en de laatste kerstcadeautjes gekocht
Jannick opgehaald en na het middageten ging Jan naar zijn werk. Hij is vandaag helemaal naar Trieben waar hij tot vannacht 2 uur werkt. Een heel groot kerstfeest met heel veel mensen en daar moet de boel worden schoon gehouden. Ik heb hem tussendoor gesproken en het is geen werk waar hij moe van wordt. Als hij maar voorzichtig terug rijdt want hij moet helemaal over de B320 terug.
Vandaag was de Worldcup Noordse combinatie in Ramsau maar ik ben niet gaan kijken , ik heb wel op tv gezien , heel eerlijk je ziet veel meer van de wedstrijd en het was lekker warm want overdag vriest het ook lekker. ’s Nachts zijn er al temperaturen van tot min 18 en het wordt nog kouder. Het gaat ook weer sneeuwen de komende dagen .
Het was wel een thuis wedstrijd want Felix Gottwald die zijn comeback maakt werd 2e. Een topprestatie.
Ik ben even naar de kapper geweest want mijn haar was wel erg piekerig en even mijn wenkbrauwen geverfd, ik het zelf niet meer kan zien.
Dan bij Jannick in het appartement bezig geweest. Jannick was ondertussen langlaufen.
Ik had gisteren op Facebook meegedaan om aan kaarten voor “Das Rennen”te komen.
Je moest een commentaar leveren en dan aan Facebook linken. Das Rennen is al weken aan de gang en het is een wedstrijd tussen prominenten om mee te doen aan een reuze slalom . Er zijn er 8 heren en 8 dames over en vandaag vallen nog 2 heren en 2 dames af dan is morgen de finale. Dan treden de 8 prominenten die over zijn tegen oude skistars op de piste aan. Het wordt steeds live uitgezonden op ORF 1 . Morgen is om 17 uur eerst Mountainmania en dan om 20 uur is de finale van Das Rennen. Kreeg ik vanmiddag bericht dat ik 2 kaarten heb gewonnen. Zowel voor de Mountainmania als Das Rennen. Het zal wel heel koud worden want het was vanavond om 20 uur al -14 in het stadion van de Planai. Dus dat wordt thermo ondergoed en een skipak aan. Misschien kunnen we even in de schuur kijken voor een stuk dik styropor om op te staan dan krijg je niet van die koude voeten.
Even later ging Jannicks telefoon en het was van de Libro dat hij morgen even voorbij moet komen. Hij heeft geen idee waarom het enige dat hij kon bedenken was dat hij heeft meegedaan aan een wedstrijd om een WII skateboard te winnen.
We zijn nieuwsgierig.
Vanavond slaapt hij bij Bettina want hij moet morgen al vroeg in Schladming zijn voor de werkbespreking bij het RK. Daarna heeft hij dienst in Ramsau bij de Noordse Combinatie, en als hij daar klaar is gaat hij dienst doen bij Das Rennen. Dan kan hij met ons mee naar huis rijden.

SPECIAAL VOOR MALCOLM
Morgen 19 december ben je jarig en wij willen jou toch allemaal feliciteren.
Het is bij jou vast veel warmer dan bij ons, geniet van de dag.

SPECIAAL VOOR MAUREEN
Jij bent de 20. jarig dus ook de felicitaties voor jou. Als ik het goed begrepen heb ziet het er Nederland net zo uit als bij ons. Sneeuw en koud. Groetjes aan Ron.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.