Ingrid en Sabrina naar Wenen.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker maar niet zo heel goed geslapen. Dus een beetje krakkemikkig. opgestaan om de internist af te bellen want Jan weet niet waar zijn bloedwaardenpapier is gebleven en zonder heeft het geen zin. Nu een afspraak over 10 dagen. Dan kan hij morgen bloed gaan prikken dan heeft hij de uitslagen op tijd.
Jan was vandaag eerst gaan douchen omdat ik eerst een koffie nodig had en dan ben ik pas gegaan. Ondertussen kwam Ingrid koffie drinken en eigenlijk zou Silke er al zijn maar er was net fris een ongeluk bij Liezen gebeurd waardoor ze niet op tijd is. Dus nu is Sabrina bij ons en Ingrid is even haar haren gaan wassen en douchen. Om een uur of 1 gaat ze dan met Sabrina naar Wenen. Ze slaapt daar bij haar broer en schoonzus en gaat dan morgen vroeg naar het ziekenhuis.
De mensen die gisteren omgekomen zijn hebben de Lawine niet veroorzaakt. Er was wel Lawinestufe 3 en ook wij zijn daar wel op sneeuwschoenen in de winter geweest. Ze weten niet waardoor misschien toch iemand daarboven ergens geweest. Wij gaan niet met Lawinestufe 3 in de bergen. Maar de Dachstein trekt veel mensen en die hebben misschien een veilg gevoel en misschien logeerden ze wel in de Hütte daar. Het was ook een extreem grote Lawine er was hulp eigenlijk gelijk ter plaatse zelfs een heli was daar gelijk voorhanden om mensen en materaal gelijk naar de plek te brengen.
Verder met het Coronavirus is Oostenrijk zich aan het opmaken voor een grote uitbraak , ze denken dat ze het niet meer tegen kunnen houden . De grens van Italie is nu dicht maar ik denk ook dat het te laat is hadden ze eerder moeten doen. Is Oostenrijk er klaar voor? Nou nee want ze hebben niets er is overal gebrek aan zelfs aan artsen en er zijn nu al artsen die weigeren mee te werken zonder de voorzorg materialen. Ze willen ook Kindergarten en scholen preventief gaan sluiten maar juist kinderen worden niet ,of op enkele na getroffen.
Er zijn nog steeds ook heel veel griepgevallen in Oostenrijk ook al is het nu licht aan het dalen. Nu heeft het vriendinnetje Belana van Theresa Influenza A. Het is te hopen dat het voorjaar snel met veel zon en warmte begint.
Ze klagen dan steen en been in het toerisme dat de mensen weg blijven , ik denk dan vorig jaar heftige discussie dat ze vinden dat er te veel toeristen komen. Ze moesten toegang betalen , precies hetzelfde in Hallstatt en nu klagen dat ze weg blijven hopelijk worden ze er weer nederig van en waarderen ze eens wat ze hebben. In goede jaren hoor je ze niet maar o wee als het een slecht jaar is.
Ook is al gezegd dat we rekening moeten houden dat het vanaf nu het virus elk jaar terug komt dus we moeten er anders mee om leren gaan.
In de Obersteiermark zijn ook gevallen maar we weten niet waar, dom om dat niet te zeggen want dan blijven de mensen uit de buurt en nu weet je niet of je in de omgeving bent van waar de gevallen zijn.
Net kwam Ingrid in paniek binnen met een grote mand vol druipende was, gelijk mijn machine leeg gemaakt en dat erin gedaan en staat nu te centrifugeren. Wasmachineafvoer verstopt en alles stond blank. Ondertussen 1 was in de droger en de andere aan het centrifugeren en dan drogen, In het bad beneden liggen heel veel handdoeken die gewassen moeten worden en die ook allemaal nat zijn. Die komen straks aan de beurt. Ze heeft veel rotzooi uit de opvangzeef gehaald. Silke kwam precies op dat moment ook aan dus Sabrina nu bij Silke en nu kan Ingrid eindeijk zelf haren wassen en douchen. Gelukkig hebben ze een putje in de badkamer. Wij hadden dat nooit maar nu we geen bad meer hebben maar een inloop douche kan bij ons in zo´n geval ook het water weg.
Blijven lachen heb ik tegen Ingrid gezegd , het helpt ook niet om boos of geirriteerd te zijn. Ze moet tenslotte straks ook nog een paar uur rijden. Jan is nu bij ons aan het stofzuigen , ik net de kachel leeg gemaakt , en alles reilt en zeilt. Ik hoef vandaag alleen wat eten op te warmen en er iets bij maken dus niet veel werk. Ingrid eet eerst met de kinderen dus we kunnen nog in rust eten.
Ik heb net alle was die ik gewassen en gedroogd heb naar beneden gebracht en er ligt nog een berg in bad en de vloer is noh niet helemaal droog , ook moet de wasmachine weer op zijn plaats terug maar dat moet Jannick dan even doen dan kan daar ook alle natte was gewassen worden die er nog ligt.
Ingrid is tegen 1 weggegaan en Theresa heeft al heeeeeeel veeeeeeel naar boven verhuisd dus de hele salontafel vol met lego friends maar nog niet alles om te slapen. Ik had wel haar dekbed en kussen meegenomen maar haar bed ligt vol met speelgoed dus dat moet ze eerst opbergen voor het matras eruit kan. Ze heeft wel braaf haar huiswerk gemaakt en ze heeft een poos Squla gedaan. Ik had voorgesteld dat ze in haar eigen bed zou slapen met de babyfoon ernaast maar nee ze wil echt boven slapen. Dat overleven we ook wel weer. Maar het is weer een volksverhuizing.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heel veel succes Sabrina, je kan het, en het lukt je.

christina 2020-03-10 04:00:36

Houden onze vingers gekruist! 🍀💋

Annemarieke 2020-03-10 21:58:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.