Faschingsumzug

Oostenrijk, Gröbming

Faschingsumzug.

7.Februar
Theresa was om 7.30 wakker, even naar de toilet , tv aan en lekker in bed. Opa een boterham gemaakt die ze helemaal op at. Later heb ik nog pannekoek gebakken met appel. Tegen 11 uur vond ze het wel goed en ging ze terug naar Mama en Papa.
Gisteren waren er alleen in Tirol al 18 Lawineabgangen en daarbij 5 mensen omgekomen. Ondanks waarschuwingen gaan mensen toch waaronder een groep van 17 Tjechen van wie er 5 zijn omgekomen. Dat zelfde geldt ook voor vrachtwagens , ze mogen niet over bv de Triebenerpas en gaan toch. Verongelukken of blijven hangen. Nog niet te spreken over de Sölkpas die gesperrt is voor al het verkeer.

Dan naar de Faschingsumzug met Jan samen. Eerst kijken in de straat waar ze opstellen, dan even bij de FF Gröbming fotos maken en dan snel tussen de huizen door om weer in de straat te komen waar de optocht voorbij kwam. Alleen het eerste stukje gemist. Theresa had het geweldig naar haar zin op de kar. Vooral het gooien met het stro . Ze waren Gut Aiderbichl vandaar de dieren, Jannick en Ingrid de verzorgers van alle beesten. Zag er leuk uit en ze hadden vooral heel veel plezier.
Ook de hele kleintjes waren met mama present.
Een van de karren was een piste met echte sneeuw en ze kwamen op sleetjes en op ski´s er van af. Een van de leukste was toch de VW locomotief met het thema schone uitstoot .Door het mooie weer was het super druk ook wel leuk voor de mensen die al die moeite hebben gedaan om mee te doen. Wij zijn gelijk na de optocht terug gegaan wel weer even genoeg karnaval gehad.

Jannick belde net ze komen Theresa thuis brengen bij ons die is het helemaal zat. Ingrid en Jannick gaan nog een poosje feesten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.